Recepten met spruitjes

673 recepten met spruitjes

Spruitjes

Spruitjes Deze groente is een ontwikkelde okselknop van de onderste bladeren van een koolplant en is te koop van oktober tot april en men zegt het lekkerst als de “vorst” er over is geweest! Eenmaal geoogst is de spruit kort houdbaar en aanbevolen wordt niet lang in de koelkast bewaren. Goed wassen, zodat alle aarde of modder verwijderd is, de stronkjes wegsnijden, de lelijke buitenste blaadjes verwijderen en de onderkant kruisgewijs kort insnijden. Je kan ook schoongemaakte spruitjes kopen. + lees meer

Schotse Gehaktschotel

300 g panklare spruitjes 500 g gewassen prei 250 g geschilde winterwortelen 400 g grofgemalen rundergehakt peper uit de molen flinke mespunt nootmuskaatpoeder zout aroma 75 g boter 5 el paneermeel Snijd de spruitjes afhankelijk van de grootte 1 of 2 ... bekijk recept »

Schotse Gehaktschotel

300 g panklare spruitjes 500 g gewassen prei 250 g geschilde winterwortelen 400 g grofgemalen rundergehakt peper uit de molen flinke mespunt nootmuskaatpoeder zout aroma 75 g boter 5 el paneermeel Snijd de spruitjes afhankelijk van de grootte 1 of 2 ... bekijk recept »

Schotse Gehaktschotel

300 g panklare spruitjes500 g gewassen prei250 g geschilde winterwortel250-400 g grofgemalen mager rundergehakt1 teentje knoflookversgemalen pepermespunt nootmuskaatzoutaroma60-75 g boter5 eetl. paneermeel Snijd de spruitjes afhankelijk van de grote ... bekijk recept »

Minestronesoep met rookkaas

50 gm witte bonen 1 liter water 100 gm spruitjes 100 gm prei 100 gm savooienkool 100 gm knolselderie 100 gm wortel 2 tomaten 1 ui 2 knoflookteentjes 1 liter water 100 gm bruine macaroni 100 gm rookkaas 1 event. weinig zout Week de witte bonen 24 uur ... bekijk recept »

Aberdeen T-bone steak met tomatensaus

500 gr beetgare aardappelen 400 gr beetgare spruitjes 300 gr extra fijne erwtjes (diepvries) Boter Versgemalen peper Zout 1 Aberdeen Angus T-bone steak (ongeveer 1.4 kg) 400 gr gepelde tomaten 1/2 tl maïszetmeel 2 el koud water 1/2 el gehakte ba... bekijk recept »

Hazenrug met spruitjesmousse en mosterd

500 gr spruitjes 2 st aardappelen bintje 1 st eidooier 0.5 dl room 12 gr bakboter (solo) pezo nootmuskaat 1 st hazenrug 1 eetlepel mosterd (graan) 50 gr bakboter (solo) 2 eetlepel cognac 2 dl room (kookroom) 0.5 eetlepel mosterdzaadjes1. De aard... bekijk recept »

Konijnenboutjes in pepersaus

1 prei 4 dunne plakjes bacon 4 eetlepels vloeibare margarine 4 konijnenbouten 4 eetlepels groene peper op azijn 2 Knorr Bouillonketeltjes Kip 250 ml appelsap 200 ml light room 1 kg vastkokende aardappelen 500 g spruitjes1. Snijd de prei in sma... bekijk recept »

Hutsepot klassiek

300 gram buikspek 3 ajuinen 2 klompen boter 1 scheutje oxo 1/2 savooikool 1 dikke schel knolselser 2 wortelen 1 raapje 5 aardappelen 5 spruitjes 2 blaadjes laurier peper zout nootmuskaat 1 half kopje water1. Bereiding van het vlees: stoofpan2. ... bekijk recept »

Winterse struisvogelragout

Voor 4 personen: 1kg struisvogelstoofvlees 200 gr wortelschijfjes 200 gr.spruitjes 100 gr gehakte ui 1tas olijfolie 1/2 fles rode Kaapse wijn 2 laurierblaadjes peper en zout eventueel struisvogelkruidenVerhit de helft van de olijfolie en kleur het vl... bekijk recept »

Vlaamse hutsepot van de mama van VDGB

benodigdheden als je een volledige savooikool gebruikt: 1 savooikool Eventueel enkele spruitjes 3 grote ajuinen 2 grote wortels ( niet teveel anders is de smaak te zoet) 1 raapje 2 stalen prei een grote kilo aardappelen peper, zout, muskaatnoot, 2 la... bekijk recept »

Pagina 53 van 68