Recepten met spruitjes

673 recepten met spruitjes

Spruitjes

Spruitjes Deze groente is een ontwikkelde okselknop van de onderste bladeren van een koolplant en is te koop van oktober tot april en men zegt het lekkerst als de “vorst” er over is geweest! Eenmaal geoogst is de spruit kort houdbaar en aanbevolen wordt niet lang in de koelkast bewaren. Goed wassen, zodat alle aarde of modder verwijderd is, de stronkjes wegsnijden, de lelijke buitenste blaadjes verwijderen en de onderkant kruisgewijs kort insnijden. Je kan ook schoongemaakte spruitjes kopen. + lees meer

Hutsepotsoep

4 varkensribben2 boerenworsten6 wortelen3 rapen0.5 savooikool200 g spruitenmosterd1.5 l vleesbouillonkruidentuiltjeboterpeperzout1. Snij de varkensribbetjes los en laat ze kleuren in een pan met boter. Snij de worsten in stukken en bak ze o... bekijk recept »

Hutsepot met forel

600 g forel (filet)5 sneetjes gezouten spek (in reepjes)2 wortelen (in staafjes)4 rapen (in vieren)1 stengel bleekselder (in staafjes)250 g spruitjes2 preiwitten (in staafjes)0.5 savooikool (in grove stukken)8 aardappelen (in vieren)1 takje tijm1 bla... bekijk recept »

Winterminestrone

4 takjes groene selder (in boogjes)4 takjes witte selder (in boogjes)1 bundel rapen (in blokjes)1 blikje rode bonen2 winterwortelen (in plakjes)0.25 witte kool (in reepjes)75 g parmezaan (gemalen)2 l groentebouillon1 kruidenboeket (laurier, tijm en r... bekijk recept »

Quiche van wintergroenten en kalkoen

6 brickvellen100 g pompoen2 raap100 g spruitjes500 g kalkoenfilet1 bosje peterselie4 eieren50 ml room250 g veenbessen1 el suikerboterpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bodem van een taartvorm van 20 cm diameter met bakpapier. 2... bekijk recept »

Winterse bonensoep

500 g gehakt500 g aardappelen (in blokjes)500 g wortelen (in blokjes)250 g boterrapen (in blokjes)2 preien (in ringen)4 uien (gesnipperd)0.25 savooikool (in reepjes)300 g spruitjes250 g witte bonen (uit blik)2 takjes tijm3 blaadjes laurier3 l runderb... bekijk recept »

Hazenrug met spruitjesmousse en mosterd

500 gr spruitjes 2 st aardappelen bintje 1 st eidooier 0.5 dl room 12 gr bakboter (solo) pezo nootmuskaat 1 st hazenrug 1 eetlepel mosterd (graan) 50 gr bakboter (solo) 2 eetlepel cognac 2 dl room (kookroom) 0.5 eetlepel mosterdzaadjes1. De aard... bekijk recept »

Konijnenboutjes in pepersaus

1 prei 4 dunne plakjes bacon 4 eetlepels vloeibare margarine 4 konijnenbouten 4 eetlepels groene peper op azijn 2 Knorr Bouillonketeltjes Kip 250 ml appelsap 200 ml light room 1 kg vastkokende aardappelen 500 g spruitjes1. Snijd de prei in sma... bekijk recept »

Hutsepot klassiek

300 gram buikspek 3 ajuinen 2 klompen boter 1 scheutje oxo 1/2 savooikool 1 dikke schel knolselser 2 wortelen 1 raapje 5 aardappelen 5 spruitjes 2 blaadjes laurier peper zout nootmuskaat 1 half kopje water1. Bereiding van het vlees: stoofpan2. ... bekijk recept »

Winterse struisvogelragout

Voor 4 personen: 1kg struisvogelstoofvlees 200 gr wortelschijfjes 200 gr.spruitjes 100 gr gehakte ui 1tas olijfolie 1/2 fles rode Kaapse wijn 2 laurierblaadjes peper en zout eventueel struisvogelkruidenVerhit de helft van de olijfolie en kleur het vl... bekijk recept »

Vlaamse hutsepot van de mama van VDGB

benodigdheden als je een volledige savooikool gebruikt: 1 savooikool Eventueel enkele spruitjes 3 grote ajuinen 2 grote wortels ( niet teveel anders is de smaak te zoet) 1 raapje 2 stalen prei een grote kilo aardappelen peper, zout, muskaatnoot, 2 la... bekijk recept »

Pagina 53 van 68