673 recepten met spruitjes
4 varkensribben2 boerenworsten6 wortelen3 rapen0.5 savooikool200 g spruitenmosterd1.5 l vleesbouillonkruidentuiltjeboterpeperzout1. Snij de varkensribbetjes los en laat ze kleuren in een pan met boter. Snij de worsten in stukken en bak ze o... bekijk recept »
600 g forel (filet)5 sneetjes gezouten spek (in reepjes)2 wortelen (in staafjes)4 rapen (in vieren)1 stengel bleekselder (in staafjes)250 g spruitjes2 preiwitten (in staafjes)0.5 savooikool (in grove stukken)8 aardappelen (in vieren)1 takje tijm1 bla... bekijk recept »
4 takjes groene selder (in boogjes)4 takjes witte selder (in boogjes)1 bundel rapen (in blokjes)1 blikje rode bonen2 winterwortelen (in plakjes)0.25 witte kool (in reepjes)75 g parmezaan (gemalen)2 l groentebouillon1 kruidenboeket (laurier, tijm en r... bekijk recept »
6 brickvellen100 g pompoen2 raap100 g spruitjes500 g kalkoenfilet1 bosje peterselie4 eieren50 ml room250 g veenbessen1 el suikerboterpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bodem van een taartvorm van 20 cm diameter met bakpapier. 2... bekijk recept »
500 g gehakt500 g aardappelen (in blokjes)500 g wortelen (in blokjes)250 g boterrapen (in blokjes)2 preien (in ringen)4 uien (gesnipperd)0.25 savooikool (in reepjes)300 g spruitjes250 g witte bonen (uit blik)2 takjes tijm3 blaadjes laurier3 l runderb... bekijk recept »
500 gr spruitjes 2 st aardappelen bintje 1 st eidooier 0.5 dl room 12 gr bakboter (solo) pezo nootmuskaat 1 st hazenrug 1 eetlepel mosterd (graan) 50 gr bakboter (solo) 2 eetlepel cognac 2 dl room (kookroom) 0.5 eetlepel mosterdzaadjes1. De aard... bekijk recept »
1 prei 4 dunne plakjes bacon 4 eetlepels vloeibare margarine 4 konijnenbouten 4 eetlepels groene peper op azijn 2 Knorr Bouillonketeltjes Kip 250 ml appelsap 200 ml light room 1 kg vastkokende aardappelen 500 g spruitjes1. Snijd de prei in sma... bekijk recept »
300 gram buikspek 3 ajuinen 2 klompen boter 1 scheutje oxo 1/2 savooikool 1 dikke schel knolselser 2 wortelen 1 raapje 5 aardappelen 5 spruitjes 2 blaadjes laurier peper zout nootmuskaat 1 half kopje water1. Bereiding van het vlees: stoofpan2. ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1kg struisvogelstoofvlees 200 gr wortelschijfjes 200 gr.spruitjes 100 gr gehakte ui 1tas olijfolie 1/2 fles rode Kaapse wijn 2 laurierblaadjes peper en zout eventueel struisvogelkruidenVerhit de helft van de olijfolie en kleur het vl... bekijk recept »
benodigdheden als je een volledige savooikool gebruikt: 1 savooikool Eventueel enkele spruitjes 3 grote ajuinen 2 grote wortels ( niet teveel anders is de smaak te zoet) 1 raapje 2 stalen prei een grote kilo aardappelen peper, zout, muskaatnoot, 2 la... bekijk recept »