1000 recepten met witlof
4 struiken witlof 2 grote sinaasappels 1 zakje walnoten ((50 g), grof gehakt) 5 el olijfolie extra vierge 2 el wittewijnazijn 1 teen knoflook (geperst) chilipeper (molen 26 g)1. Snijd de onderkant van de stronken witlof en ... bekijk recept »
4 schouderkarbonades 60 g boter 1 sinaasappel 2 eetlepels mosterd 2 zakken aardappelpartjes met schil (a 450 g, diepvries) 6 struikjes witlof (ca. 750 g) 2 theelepels suiker1. Frituurolie verhitten tot 180 °C. Karbonades bestroo... bekijk recept »
1 zakje garneeramandelen (55 g) 2 rode grapefruit 1/2 tl vanillesuiker 1/2 tl gemalen kurkuma (koenjit) 4 tl (witte) balsamicoazijn 10 el olijfolie extra vierge bakje verse bieslook ((a 25 g), fijngesneden) 6 plakken serranoha... bekijk recept »
750 g witlof 50 g roomboter 100 ml sinaasappelsap 50 ml honing 100 g zachte geitenkaas naturel 1 pakje bladerdeeg (450 g diepvries) 1 ei 40 g rucola 8 zongedroogde tomaatjes in olie (pot) 1 dichte taart- of tarte tatinvorm (24-26 cm ø... bekijk recept »
1 kg aardappelen (vastkokend, geschild) 2 el olijfolie 2 x 2 stuks lekkerbekjes (pak 3 stuks, diepvries) 700 g witlof 4 mandarijnen 1 kleine rode ui (in dunne ringen) 3 el halfvolle slasaus (fles 500 ml) 1 tl gedroog... bekijk recept »
1 zak fijne aardappeltjes (450 g) 2 maal 2 struikjes witlof 1 sinaasappel 50 g boter 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker 2 tartaartjes 50 g blauwaderkaas (bijv. Castello Blue) 1 eetlepel bieslook (fijngeknipt)1. Aardapp... bekijk recept »
250 g krielaardappeltjes in de schil zeezout 4 eetlepels olijfolie 1 eetlepel citroensap 2 theelepels grove mosterd versgemalen zwarte peper 12 kleine zoetzure augurken 1 bosuitje 2 smalle struikjes witlof 4 plakken Ardennerham1. Ov... bekijk recept »
1 eetlepel citroensap 1 eetlepel cocktailsaus 1 grote clementine (125 g) 1 kleine gekookte kreeft (ong 450 g) 1 kleine stronk witlof (50 g) 100 g verse kaas zout en peper1. Pel de clementine, verwijder de witte pelletjes en snij de partjes in kleine ... bekijk recept »
1 duopak aardappelschijfjes (700 g) 1 teen knoflook (gehalveerd) 1 beker slagroom ( (250 ml)) 1 citroen 1 pak koolvisfilet (graatvrij (400 g, diepvries), ontdooid) 400 g tomaten (in plakjes) 400 g witlof (in ... bekijk recept »
1 rol bladerdeeg (koelvers) 125 g crème fraîche 1 kleine knolselderij 3 stronken witlof 150 g gorgonzola 2 handperen 50 g walnoten1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit over een bakplaat. Verdeel ... bekijk recept »