1000 recepten met witlof
800 g kipdrumsticks 34 g braadstomen kip Provençaal 25 g boter 600 g aardappelballetjes 2 tenen knoflook 600 g witlof 2 appels (friszoet, bv. Elstar) 4 el yoghurtdressing bieslook1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vouw de braadzak ... bekijk recept »
2 peren 1 el citroensap 4 verse vijgen 6 stengels bleekselderij 2 struikjes witlof 125 ml slagroom 400 g roquefort (kaas) (verbrokkeld) 300 ml melk 2 el maizena 3 el rode port1. Snijd de peren in partjes, verwijder de klokhuize... bekijk recept »
½ brood (pain rustique) ½ bakje verse peterselie ((a 20 g), alleen het blad) ½ bakje verse bieslook (a 25 g) 1 zak spinazie (300 g) 1 bakje amandelschaafsel (55 g) 4 stronken witlof (in de lengte... bekijk recept »
1.2 kg aardappelen (vastkokend) 4 stronken witlof 1 pakje gerookt ontbijtspek (125 g) 150 g boerenkaas (belegen, geraspt) 1 bekertje crème fraîche (125 ml) 1 el Zaanse mosterd (potje 335 g) 1 bakje tuinkers1. Schi... bekijk recept »
150 g belegen Goudse kaas (stukje) 3 struikjes witlof ½ verse ananas 5 el walnotenolie 1½ el witte wijnazijn zout en versgemalen peper 800 g vastkokende aardappels 100 g Parmaham 1 zakje verse bieslook (15 g)1. Kaa... bekijk recept »
4 kabeljauwfilets (à 100 g) olijfolie om in te bakken 75 g geraspte Parmezaanse kaas 0.5 citroen boter 700 g voorgekookte krieltjes 1 teentje knoflook 1 rode peper 8 stronkjes witlof 1 el honing 100 g... bekijk recept »
300 g witte rijst (zak 1 kg) 2 eetlepels kerriepoeder (potje 35 g) 1 schaal kipfilet ((280 g), in blokjes) 2 eetlepels olie 2 uien (gesnipperd) 500 g witlof (in grove stukjes) 1 blik kokosmelk (400 ml) 2 ba... bekijk recept »
2 stronken roodlof 2 stronken witlof 4 el citroenmayonaise 1 el ketchup 1 el whisky 1 mespunt paprika Edelsuss (kruiden, blikje 80 g) 12 saffraandraadjes 1 el heet water 1 mespunt kerrie madras (specerijenmengsel, blikje 80 ... bekijk recept »
4 struiken witlof 1 rode grapefruit 3 el olijfolie extra vierge 1 el rodewijnazijn 1/2 tl suiker 1 sjalot (gesnipperd) 1 bakje walnoten ((60 g), grofgehakt)1. Snijd de onderkant van de stronken witlof en verwijder de harde kern.... bekijk recept »
600 g kabeljauwfilet met huid 1 snufje zout 1 snufje peper 3 el olijfolie 800 g struikjes witlof 100 g roomboter 100 ml honing 75 ml crema di aceto balsamico 250 ml warme saus champignon 80 g smaakboter truffel 2 ingevette ovenschalen1. Sni... bekijk recept »