1000 recepten met witlof
300 g zilvervliesrijst (pak 400 g) 250 g gerookte spekblokjes (duopak) 6 el olijfolie 1 rode ui (in ringen) 2 stronken witlof (in repen) 1 potje haricots verts ((340 g), uitgelekt) 4 rundertartaartjes (2 scha... bekijk recept »
4 struikjes witlof 4 el olijfolie toscano extra vierge (fles a 500 ml) 4 plakjes Parmaham 75 g cambozola (blauwaderkaas) 1 el witte wijnazijn1. Grill voorverwarmen. Witlof schoonmaken, bittere kern eruit snijden en in lengte halvere... bekijk recept »
4 struiken witlof 1 rode peper 2 eetlepels roerbakolie 2 cm gemberwortel (geschild en fijngesneden) 2 teentjes knoflook (fijngesneden) 1 zak tijgergarnalen ((diepvries, 500 g), ontdooid) 5 takjes koriander (grofgesnede... bekijk recept »
bieslook citroensap 100 g cottage cheese 0,5 eetlepel gemalen paprika 2 snuifjes geraspte nootmuskaat 100 g gerookte heilbot 2 kleine stevige witlofstronken 25 g zalmkuit1. Mix 100 g cottage cheese met 100 g gerookte heilbot, 2 snuifjes geraspte noot... bekijk recept »
50 g quinoa 0,5 komkommer 1 witlof 0,5 citroen 3 el koriander of bladpeterselie 3 el olijfolie extra vierge 100 g gerookte zalm 2 el alfalfa of rodekoolkiemen (milde kiemgroenten) 1 snufje zout 1 snufje peper1. Bereid... bekijk recept »
4 stronken stronken witlof 150 g Gormas 70 400 g bechamelsaus (pot) 50 g walnoten1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de onderkant van de witlof, snijd het lof doormidden en verwijder de harde kern. Kook 5 min. in water met zout. 2. Gi... bekijk recept »
2 maal 2 struikjes witlof 3 sjalotjes 1 zakje verse Italiaanse kruidenmix (20 g) 2 limoenen 1 dl olijfolie 2 maal 100 g gerookte zalmfilet 6 gedroogde tomaatjes (potje) 125 g verse roomkaas met kruiden1. Van elk struikje witlo... bekijk recept »
1 kg voorgekookte stamppotaardappelen 50 ml vloeibare margarine 600 g witlof 3 el suiker 1 snufje zout 200 g crème fraîche 4 el groene verse kruiden 300 g fricandeau (vleeswaar)1. Kook de stamppotaardappelen in een diepe pan met w... bekijk recept »
25 g boter 1 el bloem 300 ml halfvolle melk 150 g Cheddar (Tophat 48 (kaas), geraspt) 1 mespunt nootmuskaat1. Verhit de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Roer tot een glad mengsel en laat 2 min. garen op laag vuur (roux). 2. Vo... bekijk recept »
1½ kilo kruimige aardappels (geschild en in stukken) 500 g witlof 2 el boter 1 bekertje crème fraîche (125 ml) 2 bakjes gerookte zalmblokjes (a 100 g) 1 bakje verse dille ((15 g), fijngesneden)1. Kook de aardappelen... bekijk recept »