Recepten met witlof

1000 recepten met witlof

Witlof

Witlof Witlof is de familie van andijvie. Dit is een bladgroente die men in het donker teelt. De afgesneden (afgebroken) krop kan je zowel rauw als gekookt eten. Witlof wordt ook wel Brussels lof genoemd. Aan de teelt van witlof besteden onze tuinders veel aandacht. Ze zijn twee jaar bezig om je een puike, voedzame groente te leveren die je op meerdere wijzen kunt bereiden. In het eerste jaar teelt men de witlofwortelen die zodra ze volgroeid zijn worden geoogst. Vervolgens zet men de wortelen op en bedekt ze met een laag speciale aarde. In het tweede jaar kan men dan de witlofstronkjes oogsten. Vroeger was witlof erg bitter. De soorten van nu zijn milder. Probeer ook eens de roodlof en de radicchio, die paarsgekrulde struikjes heb je vast wel eens gezien. Verwijder de buitenste blaadjes, snij een schijfje van de onderkant af, snij de kegelvormige ’pit’ weg en was de lof in ruim water. Snij de lof eventueel in stukjes. De gemiddelde kooktijd is 12 minuten. + lees meer

Witlof met boursin en ham uit de oven

2 grote `struik witlof 12 plakjes flinterdunne achterham 60 gr boursin met knoflook en fijne kruiden 40 gr geraspte kaas gesnipperde bieslok snufje pezo1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Vervolgens maak je witlof schoon, snij... bekijk recept »

Gestoofde witlof met banaan

8 stronkjes witlof 1 ui 4 eetlepel vloeibare boter 2 bananen 1 eetlepel gehakte peterselie peperWas de witlof, verwijder de bittere hartjes en verdeel de witlof in blaadjes. Snijd de ui fijn. Verwarm de helft van de vloeibare boter in een koeke... bekijk recept »

De Lekkerste Witlof.

Per persoon twee flinke struikjes witlof of drie kleinere,wat suiker en een kippen bouillonblokjewat boter. Smelt wat boter in de pan,doe er de suiker bij,en laat de witlof er in kleuren en glazig worden.Als de witlof rondom gekleurd is bouillonblokj... bekijk recept »

Witlof met geitenkaas

7 struikjes witlof 150 gram bacon in reepjes 100 gram geraspte Hollandse geitenkaas/zachte geitenkaas/feta. 1 el sesamzaadMaak de witlof schoon en snijd de harde kern eruit. Halveer de stronkjes in de lengte. Kook de witlof in ca. 5 minuten beet gaar... bekijk recept »

Gebakken Witlof Met Geitenkaas En Druiven.

Vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen. 3 dikke stronken witlof, 3 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum, 2 plakken verse geitenkaas van 1 cm dik (bijv. bettine blanc), Grof zeezout, Versgemalen zwarte peper, 100 gram pitloze druiven rode ... bekijk recept »

Bakbanaan Gepaneerd Met Kroepoek En Gegratineerde Witlof

12 kleine bakbananen 6 el. kroepoekongebakken 2 stuks eiwittenlosgeklopt 3 el. bloem peper zout 500 gr. witlof 1 stuk peperrode 2 el. peterselieversegrofgehakte 3 el. schenkhoning 100 gr. geitenkaas pel de bananen haal de bananen door de bloem en da... bekijk recept »

Witlof Met Aardappelrasp, Spekjes En Tartaar

4 stronken witlof 400 gr. geschilde aardappel 2 tenen knoflook 4 dl. melk 2 el. verse oregano 250 gr. gerookte spekblokjes 4 tartaartjes 100 gr. geraspte oude kaas 4 el. olie 2 el. boter Verwijder de buitenste blaadjes van de witlof en doe de blaadje... bekijk recept »

Romige Witlofschotel Uit De Oven

6 struikjes witlof 150 g. gesneden schouderham 1 pot boursin cuisine 3 el melk 2 tomaten 100 gr. gemalen belegen kaas Verwijder de bittere kern uit de witlof en snijdt de witlof doormidden zodat je 12 halve struikjes hebt. Doe deze in een pan en koo... bekijk recept »

Witlof velouté

2 uien 2 preiwitten Boter 1 kg witlof 1 1/2 liter gevogeltebouillon 1 kruidenbuiltje (1 takje tijm, 2 blaadjes laurier, peterselie) 30 gr bloem 1 dl room 2 eierdooiers Enkele kervelplukjes Snijd de uien en de preiwitten fijn en stoof beide in gesmol... bekijk recept »

GEVULDE WITLOF MET RAUWE HAM

100 g studenten haverfijngehakt - 50 g Mon Chou - 8 struikjes witlof (800 g) - 8 plakjes rauwe ham - 1 e boter of margarine - 4 toefjes peterselie voor garnering 1. Meng stundentenhaver door Mon Chou. 2. Halveer witlof stuikjes in lengte en verwijder... bekijk recept »

Pagina 29 van 100