Recepten met witlof

1000 recepten met witlof

Witlof

Witlof Witlof is de familie van andijvie. Dit is een bladgroente die men in het donker teelt. De afgesneden (afgebroken) krop kan je zowel rauw als gekookt eten. Witlof wordt ook wel Brussels lof genoemd. Aan de teelt van witlof besteden onze tuinders veel aandacht. Ze zijn twee jaar bezig om je een puike, voedzame groente te leveren die je op meerdere wijzen kunt bereiden. In het eerste jaar teelt men de witlofwortelen die zodra ze volgroeid zijn worden geoogst. Vervolgens zet men de wortelen op en bedekt ze met een laag speciale aarde. In het tweede jaar kan men dan de witlofstronkjes oogsten. Vroeger was witlof erg bitter. De soorten van nu zijn milder. Probeer ook eens de roodlof en de radicchio, die paarsgekrulde struikjes heb je vast wel eens gezien. Verwijder de buitenste blaadjes, snij een schijfje van de onderkant af, snij de kegelvormige ’pit’ weg en was de lof in ruim water. Snij de lof eventueel in stukjes. De gemiddelde kooktijd is 12 minuten. + lees meer

Kaasloempia

5 vellen filodeeg(2x5 vellenEasy Bakery)4 zongedroogde tomaatjes op olie4 takjes oregano100g geitenkaas100g roomkaas2 eetlepels vloeibare honing50g pijnboompittenolijfolie voor bestrijken50g jonge bladsla. Hulpmiddelen Bakpapierkwastje Hulpmiddelen ... bekijk recept »

Salade Uit Parijs

Een kropslaeen bakje haricots verts (of een paar handjes sperzieboontjes)bakje magere spekreepjes150 g champignons1 rode uihandje pijnboompittenstukje harde kaas (bv Manchego)1 stuk zachte kaas (bv een zachte geitenkaas met korst)2 eieren. Dressing:... bekijk recept »

Italiaanse Risotto Met Venkel

3 venkelknollen1 ui60 gram boter300 gram risottorijstzout en peper1/8 dl droge witte wijn9 dl kippenbouillon van tabletten125 gram geraspte Parmenzaanse kaas Maak de venkelknollen schoon, snijd het groen eraf bewaar het voor garnering. Snijd de knoll... bekijk recept »

Witlof ovenschotel met peer en brie

voor 4 personen: - 500g witlof - 750g aardappelen - 2 peren - citroensap - 150g brie - zout - peper - paprikapoederVet een ovenschaal in Maak de witlof schoon, snijd ze in reepjes en was deze. Kook de witlof in een pan met een beetje water en zout 5 ... bekijk recept »

Witlof-amandelsoep

1 liter tuinkruidenbouillon, gemaakt van tablet200 gram witte gemalen amandelen250 ml room2 middelgrote stronken witlof- Breng de tuinkruidenbouillon aan de kook met de gemalen amandelen. Voeg daarna de room toe. - Snijd de witlof in reepjes. Schep d... bekijk recept »

Witlof-appelsalade met gerookte kip

1 appel, 150 gr. gerookte kipfilet, 4 blaadjes eikebladsla, 1 el. mayonaise, 0,5 el. gehakte peterselie, 150 gr. witlof, 2 tl. citroensap, 0,5 tl. gedroogde tijmMaak de witlof schoon en snijd de struikjes in flinterdunne reepjes. Schil de helft van d... bekijk recept »

Hazenrug met een lasagna van witlof en een saus va

voor de hazenrug: 4 hazenrugfilets 10 plakjes ontbijtspek 100 gr varkensnet (vraag de slager) 50 gr slagroom 25 gr eiwit 2 eetlepels appelstroop voor de saus: 2 dl trappistenbier 4 dl hazensaus (wildfond met daarbij sterk ingekookte bouillon van haze... bekijk recept »

Hertenbiefstuk met gebakken witlof

4 struikjes witlof 4 eetlepels boter 1/2 eetlepel poedersuiker zout 8 plakjes ontbijtspek 1 theelepel tijm 4 hertenbiefstukjes á ± 125 gr peper keukenpapier Voor de puree: 750 gr aardappelen melk eigeel boter peper, zout, nootmuskaatWas het witlof, m... bekijk recept »

Stamppot witlof

- 1 kilo kruimige aardappels - 4 eieren - 500 gram witlof - 2 eetlepel citroensap - 1 ui - 1 appel - 2 eetlepel mayonaise - 275 gram spekblokjes - 25 gram margarine of boter - 1 dl lauwwarme melk - zout en peperSchil de aardappels en kook ze in ruim ... bekijk recept »

Beenham met gebakken appel en witlof

Voor 4 personen: 1 beenham (circa 600 gram) 50 gram boter 2 rode uien 2 teentjes knoflook 4 stevige appels 2 eetlepels gehakte tijm 2 dl droge witte wijn 500 gram witlof 2 eetlepels olijfolie 2 eetlepels honing 1 eetlepel citroensap peper zoutVerwarm... bekijk recept »

Pagina 33 van 100