1000 recepten met witlof
5 vellen filodeeg(2x5 vellenEasy Bakery)4 zongedroogde tomaatjes op olie4 takjes oregano100g geitenkaas100g roomkaas2 eetlepels vloeibare honing50g pijnboompittenolijfolie voor bestrijken50g jonge bladsla. Hulpmiddelen Bakpapierkwastje Hulpmiddelen ... bekijk recept »
Een kropslaeen bakje haricots verts (of een paar handjes sperzieboontjes)bakje magere spekreepjes150 g champignons1 rode uihandje pijnboompittenstukje harde kaas (bv Manchego)1 stuk zachte kaas (bv een zachte geitenkaas met korst)2 eieren. Dressing:... bekijk recept »
3 venkelknollen1 ui60 gram boter300 gram risottorijstzout en peper1/8 dl droge witte wijn9 dl kippenbouillon van tabletten125 gram geraspte Parmenzaanse kaas Maak de venkelknollen schoon, snijd het groen eraf bewaar het voor garnering. Snijd de knoll... bekijk recept »
voor 4 personen: - 500g witlof - 750g aardappelen - 2 peren - citroensap - 150g brie - zout - peper - paprikapoederVet een ovenschaal in Maak de witlof schoon, snijd ze in reepjes en was deze. Kook de witlof in een pan met een beetje water en zout 5 ... bekijk recept »
1 liter tuinkruidenbouillon, gemaakt van tablet200 gram witte gemalen amandelen250 ml room2 middelgrote stronken witlof- Breng de tuinkruidenbouillon aan de kook met de gemalen amandelen. Voeg daarna de room toe. - Snijd de witlof in reepjes. Schep d... bekijk recept »
1 appel, 150 gr. gerookte kipfilet, 4 blaadjes eikebladsla, 1 el. mayonaise, 0,5 el. gehakte peterselie, 150 gr. witlof, 2 tl. citroensap, 0,5 tl. gedroogde tijmMaak de witlof schoon en snijd de struikjes in flinterdunne reepjes. Schil de helft van d... bekijk recept »
voor de hazenrug: 4 hazenrugfilets 10 plakjes ontbijtspek 100 gr varkensnet (vraag de slager) 50 gr slagroom 25 gr eiwit 2 eetlepels appelstroop voor de saus: 2 dl trappistenbier 4 dl hazensaus (wildfond met daarbij sterk ingekookte bouillon van haze... bekijk recept »
4 struikjes witlof 4 eetlepels boter 1/2 eetlepel poedersuiker zout 8 plakjes ontbijtspek 1 theelepel tijm 4 hertenbiefstukjes á ± 125 gr peper keukenpapier Voor de puree: 750 gr aardappelen melk eigeel boter peper, zout, nootmuskaatWas het witlof, m... bekijk recept »
- 1 kilo kruimige aardappels - 4 eieren - 500 gram witlof - 2 eetlepel citroensap - 1 ui - 1 appel - 2 eetlepel mayonaise - 275 gram spekblokjes - 25 gram margarine of boter - 1 dl lauwwarme melk - zout en peperSchil de aardappels en kook ze in ruim ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 beenham (circa 600 gram) 50 gram boter 2 rode uien 2 teentjes knoflook 4 stevige appels 2 eetlepels gehakte tijm 2 dl droge witte wijn 500 gram witlof 2 eetlepels olijfolie 2 eetlepels honing 1 eetlepel citroensap peper zoutVerwarm... bekijk recept »