1000 recepten met witlof
4 varkensschnitzels (a 100 g) 10 g varkensvleeskruiden 700 g witlof 50 g boter 3 appels (Elstar) 1 pakje aardappelpuree (a la minute, a 174 g) 3 el appelstroop1. Marineer de schnitzels met de kruiden. Snijd de witlof in ree... bekijk recept »
1 zak vastkokende aardappelen ((500 g), geschild en in kleine blokjes) ½ zak doperwtjes (a 200 g, koelvers) 2 el mayonaise 2 el yoghurt 1 zakje bosuitje ((a 3 stuks), in ringetjes) ½ citroen (schoongeboend) 2... bekijk recept »
4 eetlepels arachideolie 50 g fijngehakte ongezouten pistachenoten 1 koffielepel geraspte schil van een onbehandelde citroen (bio) 2 eetlepels notenolie olie van eekhoorntjesbrood (om af te werken) 4 eetlepels oude wijnazijn 10 paarse vijgen 10 snede... bekijk recept »
25 g bieslook 2 citroenen 125 g crème fraîche 1 volzoete appel (bijv. Royal Gala) 1 friszure appel (bijv. Granny Smith) 1 stronk witlof 250 g gerookte forelfilet (pakje à 125 g)1. Snijd de bieslook fijn, pers de citroen uit... bekijk recept »
800 g kruimige aardappelen 150 g verse roomkaas met kruiden (pakje) 800 g witlof 2 g boter om in te vetten 200 g beenhamreepjes 100 g geraspte belegen kaas1. Schil de aardappelen en kook ze in 20 min. gaar, giet af en stamp ze fijn met... bekijk recept »
1 eetlepel zoutarme mosterd 200 g grijze garnalen1. Maak een vinaigrette met de zoutarme mosterd, olijfolie en azijn. 2. Snijd het witlof fijn en meng met de veldsla en de vinaigrette. Verdeel de sla over de borden. 3. Kook de eieren gedurende 4 min... bekijk recept »
800 g aardappels 3 teentjes knoflook 3 takjes rozemarijn 4 stronken witlof 2 rode uien olijfolie om in te bakken 400 g biefstuk 1 klontje boter 100 ml balsamicoazijn 75 g rucola Bereiden:Verwarm de oven ... bekijk recept »
1 kg kruimige aardappelen 1 snufje zout 150 ml volle melk 50 g vloeibare margarine 1 laurierblad 400 g witlof 50 g piccalilly 1 snufje gemalen nootmuskaat 1 pureestamper1. Kook de aardappelen in weinig water met zout in ca. 15 min. gaar. Verw... bekijk recept »
8 stronken witlof 166 g aardappelpuree voor ovenschotel (pak) 2 tl kerriepoeder 500 g half-om-halfgehakt (schaal) 170 g mangochutney (pot à 340 g) 100 g gemalen oude kaas 48 (zakje)1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 2. S... bekijk recept »
½ sinaasappel 3 theelepels geraspte mierikswortel (potje) 3 eetlepels walnootolie zout en versgemalen zwarte peper 1 struikje witlof 1 zakje waterkers (75 g) 200 g gerookte zalmfilet1. Sinaasappel schoonboenen en schil dun ... bekijk recept »