1000 recepten met witlof
0.5 bosje bieslook 30 g boter, op kamertemperatuur 2 eetlepels honing 2 laurierbladen 2 teentjes look 1 minilamsgebraad taste of Inspirations van ongeveer 800 g 1 eetlepel olijfolie 50 g paneermeel 1 takje rozemarijn 1.2 kg witlof uit volle grond 0,5... bekijk recept »
1 zakje Risotto alla Milanese (165 g) 3 struikjes witlof ½ rode paprika 2 takjes tijm 4 eetlepels olijfolie zout en versgemalen peper 200 g tilapiafilet (vis)1. Risotto bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Witlof schoonmake... bekijk recept »
3 struikjes witlof 100 g bloem 1 ei (M) (gesplitst (eiwit wordt niet gebruikt)) zout peper olie om te frituren1. Witlof wassen, schoonmaken en droogdeppen. Witlofblaadjes één voor één losmaken. Frituurolie verhitten tot ca. 170 °C. Bov... bekijk recept »
500 g kruimige aardappels, voorgeschild 100 ml crème fraîche 6 stronken witlof 1 bosje bosui olijfolie om in te bakken 200 g feta WitlofstamppotBreng een pan met water en een beetje zout aan de kook.Kook de aardappels in cir... bekijk recept »
4 braadworsten 25 g boter 4 struikjes witlof 2 eetlepels witte wijnazijn 3 eetlepels olijfolie 2 theelepels mosterd ½ eetlepel gemalen komijn (djinten) 2 kleine stokbroden 150 g piccalilly (pot)1. Braadworsten wellen en... bekijk recept »
4 stronken witlof 600 g aardappelschijfjes (diepvries) 500 g knolselderij 16 plakjes achterham 400 g bechamelsaus 100 g geraspte oude kaas1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof ... bekijk recept »
1 kg kruimige aardappelen geschild en in stukken 4 eieren 150 ml volle melk 50 g gezouten roomboter 1 laurierblaadje 400 g witlof in dunne reepjes 50 g piccalilly gemalen nootmuskaatKook de aardappelen in weinig water met zout in 15 min. gaar. Kook ... bekijk recept »
1 côte de boeuf (ca. 1 kg, van de meesterslager*) 2 takjes rozemarijn 1 citroen 2 tl grof zeezout 10 zwarte peperkorrels 3 el olijfolie 8 stronken witlof 50 g boter 125 ml crème fraîche 2 tl mierikswortel 2 tl dijonmosterd1. ... bekijk recept »
1 eetlepel arachideolie 4 sneetjes broden met maïs citroensap 1 eetlepel fijne mosterd 2 gekookte rode bieten 80 g gepelde noten 20 cl notenolie plukje dille 2 schoongemaakte stronkjes witlof 200 g veldsla 1 eetlepel wijnazijn op oude wijze zout en ... bekijk recept »
2 struikjes witlof 50 g roquefort (kaas) 1/2 bakje Hollandse garnalen (a 100 g) 1/3 zakje verse bieslook (a 25 g)1. Haal alle witlofblaadjes los van de stronk. Verbrokkel de kaas en verdeel deze over de blaadjes. Leg op de kaas e... bekijk recept »