1000 recepten met witlof
3 eieren 1 eetlepel gehakte bieslook 100 g gepelde grijze garnalen 20 cl lichte, verse room 0,5 eetlepel olie peper en zout 1 witlofstronk (125 g)1. Snipper het witlof heel fijn en bak het aan in de olie in een kleine pan. Zet een deksel op de pan en... bekijk recept »
1 kg aardappelen (kruimig) 1 el gedroogde tijm 6 stronken witlof 2 el olijfolie 1 bekertje zure room (125 g) ½ zakje gemalen oude kaas (48 (a 175 g))1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken. Kook ze met de tijm in 25... bekijk recept »
1 uitje 3 stronkjes witlof 30 gr boter 30 gr bloem 400 ml kippenbouillon 400 ml melk Peterselie, fijngehakt 4 eelt amandelen, gepeld 1 blaadje laurier Peper en zout 100 ml creme fraiche Eventueel suikerSnipper de ... bekijk recept »
2 el olijfolie 1 ui gesnipperd 2 stronkjes witlof in smalle reepjes gesneden 2 teentjes knoflook fijngeperst 2 groentebouillonblokjes 2 el geschaafde amandelen 100 g geitenkaas 2 el dille grofgehakt In diepe pan olie verhitten en ui 3 minuten zacht... bekijk recept »
1 zak witlof (750 g) 1 pak kabeljauwfilet (400 g, diepvries) 2 theelepels kerriepoeder 1½ theelepel sambal oelek 4 eetlepels zonnebloemolie 700 g krieltjes (klein (zak a 450 g)) 1 pakje mix voor (groentesaus milde... bekijk recept »
1 kg kruimige aardappelen (kruimig) 6 stronken witlof 2 el Zaanse mosterd 25 g boter 200 ml melk 12 plakken belegen kaas 12 plakken achterham1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook... bekijk recept »
4 struikjes witlof zout 4 kastanjechampignons (bak ` 250 g) 1½ dl gevogeltefond (pot ` 380 ml) ½ dl slagroom 75 g koude roomboter 4 scharrelkipfilets (` ca. 100 g) 1 vastkokende aardappelen (ca. 200 g) 2 ... bekijk recept »
6 stronken witlof 2 g boter om in te vetten 100 g bacon 75 g Hollandse geitenkaas 1 el sesamzaad1. Verwarm de ovengrill voor. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Kook de witlof in... bekijk recept »
100 g roquefort ((blauwaderkaas), verbrokkeld) 2 el mayonaise 2 stronken witlof 2 zakken rucola (sla, a 75 g) 1 bosje radijs 150 g rosbief (in plakken) 50 g walnoten (grof gehakt)1. Pureer met de staafmixer de helft va... bekijk recept »
2 stronken witlof 600 g biefstukken (premium) 3 el olijfolie 40 g rucola 3 el olijfolie extra vierge1. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in 4 parten. 2. Bestrooi de biefstuk met peper en zout. Verhit de olie i... bekijk recept »