1000 recepten met witlof
8 struikjes witlof 5 theelepels vloeibare bouillon tuinkruiden (flesje à 210 ml Maggi) 1 ui 2 bakjes grotchampignons (à 250 g) 100 g roomboter peper 4 eetlepels olijfolie met truffelaroma (Monini) 1 eetlepel cognac (... bekijk recept »
150 ml karnemelk 100 g roquefort (blauwaderkaas) 70 g pecannoten 400 g bleekselderij 450 g witlof 160 g gerookte kipfilet (stuk) 2 handperen 75 g veldsla1. Doe de karnemelk en roquefort in een hoge beker en pureer met de staaf... bekijk recept »
1 kg kruimige aardappelen 2 el olijfolie 400 g speklappen zonder zwoerd 3 uien 4 el honing 2 takjes tijm (bakje 20 g) 125 g crème fraîche 500 g witlof 60 g walnoten 1 snufje zout 1 snufje peper 100 ml water 1 pureestamper1. S... bekijk recept »
5 plakjes deeg voor hartige taart 500 g aardappelen 600 g witlof 2 el olijfolie 1 ui 3 eieren 250 ml slagroom (beker) 125 g gerookt ontbijtspek (pakje)1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de vorm in met de helft van de olie ... bekijk recept »
8 mooie blaadjes witlof2 eetl hazelnoten3 eetl rozijnen1 appel50 gr gebakken spekreepjes ½ citroen1 eetl olijfolie50 gr zachte geitenkaasZwarte peper½ eetl honing bekijk recept »
900 g witlof 1 liter melk 1 pakje bechamelsaus (2 zakjes a 50 g) 6 eetlepels Italiaanse kruiden (diepvries, strooibusje a 50 g) 150 g groene lasagnevellen (pak a 250 g) 1 bakje gerookte zalmsnippers (200 g) 1 bolletje ... bekijk recept »
2 eieren 4 struikjes witlof ½ zakje verse peterselie (a 30 g) 2 eetlepels boter nootmuskaat 1 theelepel poedersuiker1. Eieren in 8 min. hard koken. Witlof wassen, onderkant en bittere, harde kern wegsnijden. Witlof in lengte halve... bekijk recept »
4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries pak a 10 plakjes) 3 maal 2 struikjes witlof 4 eetlepels olijfolie 3 takjes tijm 2 maal 100 g stilton (kaas) 100 g gepelde walnoten 1/2 bakje mascarpone (a 250 g) 1 eetlepel custardpoede... bekijk recept »
3 el pijnboompitten 4 struiken witlof 3 el olijfolie 1 ui (gesnipperd) 1 teen knoflook (fijngesneden) 1 tl gedroogde rozemarijn 1 zak rucola (sla, 75 g)1. Rooster 3 el pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter go... bekijk recept »
50 g boter 2 el suiker 4 stronken witlof 2 handperen 2 tl gedroogde tijm1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Zet de ovenschaal op een vlamverdeler op de kleinste pit. Smelt de boter in de schaal. Voeg de suiker toe en laat ook smelten. 2. Snijd... bekijk recept »