1000 recepten met witlof
4 struikjes witlof (circa 500 gram) 1 eetlepel boter 200 ml melk 1 pakje aardappelpuree met kaas 1 duobakje hamreepjes (circa 200 gra; m) Bereiding (circa 15 minuten): Was de witlof en halveer deze in de lengte. Snijd de bittere kern eruit en snijd d... bekijk recept »
4 stronkjes witlof 2 bokkingen 2 appels in dunne plakjes 100 gm zoetzure augurken in dunne reepje; s 2 eidooiers 2 eetlepel(s) witte wijnazijn 3 eetlepel(s) plantaardige olie 1 theelepel(s) ansjovispasta 1/2 theelepel(s) suiker 1 snufje versgemalen p... bekijk recept »
1 krop andijvie schoongemaakt 1 krop radicchio schoongemaakt 1 stronk witlof schoongemaakt 3 eetlepel(s) sesamzaad 1 eetlepel(s) sesamolie 3 eetlepel(s) pindaolie 2 eetlepel(s) witte wijnazijn 4 eetlepel(s) honing 1 eetlepel(s) sojasaus 1 zout naar s... bekijk recept »
4 stronkjes witlof 2 bokkingen 2 appels in dunne plakjes 100 gm zoetzure augurken in dunne reepje; s 2 eidooiers 2 eetlepel(s) witte wijnazijn 3 eetlepel(s) plantaardige olie 1 theelepel(s) ansjovispasta 1/2 theelepel(s) suiker 1 snufje versgemalen p... bekijk recept »
250 gr gerookte palingfilet 10 middelgrote stronken witlof 1 grote aardappel 25 gr boter Zout Peper 1/2 liter kippenbouillon Verse koriander of peterselie Haal het bittere hart uit de witlofstronken, snijd ze overlangs in tweeën en dan in klein... bekijk recept »
175 gr Quorn fijngehakt 30 gr rucola (ook wel 'raket', 'roquette' of 'notenkruid', is een wild kruid met een waterkersachtige smaak 1 klein struikje radicchio (soort sla) 1 struikje witlof 15 gr vers basilicum 2 eetlepels balsamicoazijn 6 eetlepels o... bekijk recept »
1 el olijfolie500 gr witlof0,5 ltr cola2 blokjes groentebouillon0,4 liter water1 tl cayenne- of chilipeper3 tl nootmuskaat2 el citroensap0,25 ltr kookroomzwarte peper uit de molen2 lente-uitjesstaafmixer of keukenmachine1. Snijd het hart uit de witlo... bekijk recept »
5 stronkjes witlof 3 mandarijnen 1 blikje ananaspartjes 3 el mayonaise 1 el crème fraîche 25 g gepelde walnoten1. Was de witlof, verwijder de harde kern aan het uiteinde en snijd de witlofstronkjes in reepjes. 2. Maak een dressing van 2 theelepels k... bekijk recept »
1 stuk varkenshaasje 50 gr Solo 1 flesje Rodenbach Grand Cru 25 cl room 2 eetlepel Wostyn mosterd uit Torhout 2 schijven Ganda ham 4 stuks witlof 1 flesje Hoegaerden1. Varkenhaasje verdelen in 4 stukken, aankleuren in Solo, 12 minutengaren, warm ... bekijk recept »
4 stuks witlof 2 augurken 1 ui 2 gekookte eieren 2 eetlepels mayonaise 2 eetlepels knoflooksaus1. Haal de buitenste blaadjes van het witlof af, verwijder de bittere kern en snijd klein. 2. Snijd de augurken in kleine stukjes. De ui fijn snijden. Prak... bekijk recept »