Recepten met witlof

1000 recepten met witlof

Witlof

Witlof Witlof is de familie van andijvie. Dit is een bladgroente die men in het donker teelt. De afgesneden (afgebroken) krop kan je zowel rauw als gekookt eten. Witlof wordt ook wel Brussels lof genoemd. Aan de teelt van witlof besteden onze tuinders veel aandacht. Ze zijn twee jaar bezig om je een puike, voedzame groente te leveren die je op meerdere wijzen kunt bereiden. In het eerste jaar teelt men de witlofwortelen die zodra ze volgroeid zijn worden geoogst. Vervolgens zet men de wortelen op en bedekt ze met een laag speciale aarde. In het tweede jaar kan men dan de witlofstronkjes oogsten. Vroeger was witlof erg bitter. De soorten van nu zijn milder. Probeer ook eens de roodlof en de radicchio, die paarsgekrulde struikjes heb je vast wel eens gezien. Verwijder de buitenste blaadjes, snij een schijfje van de onderkant af, snij de kegelvormige ’pit’ weg en was de lof in ruim water. Snij de lof eventueel in stukjes. De gemiddelde kooktijd is 12 minuten. + lees meer

Witlofsoep

1 sjalotje 1 grote aardappel (zeer kruimigca. 200 gram) 750 gram witlof 1/2 el citroensap 25 gram boter of margarine 1 1/2 groentebouillontablet zout (versgemalen) zwarte peper 4 el slankroom (bekertje van 200 ml) Soep eventueel opnieuw verwarmen. In... bekijk recept »

Witlofsoep

4 stuks witlof 400 gram schouderham (beleg) 1 soep pakket 1 pak groentensaus binder 100 gram vetspek blokjes Zet een pan met ruim water (circa 5 liter) op en breng deze aan de kook, voeg hieraan toe, de witlof, de ham, en de spek, laat deze voor een ... bekijk recept »

Witlofsalade

4 stronkjes witlofhandvol zoetzure augurkensoeplepel zilveruitjesyoghonaisezoutpeper en olijven. Bereidt de witlof voor zoals hier voor beschreven wordt; snijdt de augurkjes in stukjes; doe alles in de kom; voeg de zilveruitjes, yoghonaise, zout, pep... bekijk recept »

Kalfsoester Met Mosterdsaus

2 kalfsoesters in reepjes gesneden 1 pakje room culinair van Campina 2 stronkjes witlof 1 mespuntje mosterd peperzoutpaprika poederknoflook rijst olijfolie eventueel 1 bakje champignons Doe de olie in de pan en bak de kalfsoesters op een laag vuur. D... bekijk recept »

Witlofschotel

Witlofca. 400 gr. (runder)gehakt1 (of 2) gesnipperde ui(dubbel)blikje tomatenpureejuspoedercreme fraiche1 tl. paprikapoederzakje parmezaanse kaaszoutpeperwater Leg de witlof in de ingevette ovenschaal. Giet de vleessaus er over en strooi de kaas er o... bekijk recept »

Griekse Mandarijnensalade

1 spaanse peper100 gr. feta2 mandarijnen1 struije witlofzout Meng de mandarijn met de witlof, de feta en het pepertje, breng het geheel op smaak met wat zout. bekijk recept »

Witlofsalade Met Kip En Peer

300 gram witlof180 gram gerookte of gekookte kip,2 peren1/2 kopje magere yoghurt1 theel. mosterdpaprikapoederzout ,peper1 eetl. olie 40 % Meng de witlof met de peer en de kip. Maak een dressing van de yoghurt, mosterd, olie en paprikapoeder en meng d... bekijk recept »

WITLOFSCHUITJES MET KRABSALADE

150 gr surumi krabsticks 1 el cognac half bekertje creme fraiche 4 el mayonaise 10 sprietjes bieslook 6 takjes dille zout peper 12 blaadjes (rode) witlof 2 takjes dille om te garneren Snijd de krabsticks in dunne repen. Schep er de cognac, c... bekijk recept »

Italiaanse Roerbakwitlof

4 struikjes witlof 1/2 rode paprika in blokjes 1 citroen 1 eetlepel olijfolie 1 teen knoflook 2 eetlepels rode pesto zout versgemalen peper 3 takjes verse basilicum Maak het witlof schoon en neem de bladeren van de struikjes. Was de citroen,... bekijk recept »

Witlofsalade

6 stronkjes witlofblikje manderijnpartjesbos bleekselderijwalnotenzoetzure appeleen ui. Voor de dressing: 2 eetlepels creme fraiche2 eetlepels mayonaiseolijfoliepeper en zout Maak de dressing en voeg de manderijntjes en de walnoten toe. Hierna de app... bekijk recept »

Pagina 75 van 100