Recepten met witlof

1000 recepten met witlof

Witlof

Witlof Witlof is de familie van andijvie. Dit is een bladgroente die men in het donker teelt. De afgesneden (afgebroken) krop kan je zowel rauw als gekookt eten. Witlof wordt ook wel Brussels lof genoemd. Aan de teelt van witlof besteden onze tuinders veel aandacht. Ze zijn twee jaar bezig om je een puike, voedzame groente te leveren die je op meerdere wijzen kunt bereiden. In het eerste jaar teelt men de witlofwortelen die zodra ze volgroeid zijn worden geoogst. Vervolgens zet men de wortelen op en bedekt ze met een laag speciale aarde. In het tweede jaar kan men dan de witlofstronkjes oogsten. Vroeger was witlof erg bitter. De soorten van nu zijn milder. Probeer ook eens de roodlof en de radicchio, die paarsgekrulde struikjes heb je vast wel eens gezien. Verwijder de buitenste blaadjes, snij een schijfje van de onderkant af, snij de kegelvormige ’pit’ weg en was de lof in ruim water. Snij de lof eventueel in stukjes. De gemiddelde kooktijd is 12 minuten. + lees meer

Italiaanse Roerbakwitlof

4 struikjes witlof 1/2 rode paprika in blokjes 1 citroen 1 eetlepel olijfolie 1 teen knoflook 2 eetlepels rode pesto zout versgemalen peper 3 takjes verse basilicum Maak het witlof schoon en neem de bladeren van de struikjes. Was de citroen, ... bekijk recept »

Maaltijdsalade

180 g groene slain stukken 90 g witlofin losse blaadjes 2 komkommersin blokjes 3 stengels bleekselderijfijngehakt 100 g champignonsin plakjes 250 g baconknapperig gebakken en verkruimeld 200 g gaar kippenvlees (of gerookte kip = kant en klaar te koop... bekijk recept »

Witlofsalade met rozijntjes

2 stronkjes witlof 1 sap van 1/4 citroen 2 eetlepel(s) mayonaise 1 paprikapoeder 50 gm rozijntjes Verwijder de buitenste blaadjes en de harde kern van het witlof, snijd de stronkjes in de lengte in 4 en dan dwars in reepjes. Bedruppel ze meteen met c... bekijk recept »

Witlofroomsoep

500 gr witlof 3/4 liter water 1/8 liter slagroom 2 theelepels gembersiroop Citroensap Zout Peper Nootmuskaat Snijd het witlof in smalle reepjes en kook die in lichtgezouten water gaar Roer er de slagroom en de gembersiroop door en breng haar op smaa... bekijk recept »

Witlofstamppot

1 kg geschilde aardappelen 1 dl melk 100 gr boter 1 theelepel nootmuskaat Zout Peper 2 winterwortelen in blokjes 300 gr hamblokjes 4 stronkjes witlof in reepjes 200 gr belegen kaas in blokjes 1 grof gesneden bosje selderij Kook de aardappelen in &pl... bekijk recept »

Gebakken reefilet met mousse van zoete

1.5 dl porto 2 eetlepels zoethout poeder 500 g geschilde zoete aardappelen melk 4 eetlepels Solo 4 miniwitlofstronkjes peper en zout 800 g reebokfilet 1 eetlepel extra vergine olijfolie 2.5 dl wildbouillon1. Kook de porto met het zoethout op, laat... bekijk recept »

Gebakken ganzenlever in een korstje van

280 g lapjes ganzenlever 2 sneden oud witbrood 1 eetlepel gehakte sjalot 1 kg witlof 50 g honing 10 g Solo 1 glas rode porto 1 dl eendenfond peper en zout 1. Verkruimel de sneden witbrood. 2. Stoof de sjalot en meng met het broodkruim. 3. Snij he... bekijk recept »

Witloftaart Met Geitenkaas

5 a 6 stronkjes witlof 200 gram geraspte of zachte geitenkaas 1 rode ui 100 gr gemalen hazelnoten zout en vers gemalen peper 3 eetlepels zonnebloem of olijfolie 10 gr roomboter 1 dl slagroom 3 eieren 4 plakjes bladerdeeg 2 eetlepels balsamicoazijn 1 ... bekijk recept »

Geraffineerde Salade Met Gegrilde Geitenkaas En Kappertjes.

1 limoen? zakje verse koriander2 eelt. olijfolie? eetl. witte wijnazijn1 theel. Zaanse mosterd 2 teentjes knoflook2 theel. kappertjesbeetje zoetstof of 2 theel. honingzout en peper1 krop lollo rosso1 struikje witlof4 plakjes geitenkaas. 4 broodjes ro... bekijk recept »

Everzwijnmedaillons met witloof en tagliatelli

Voor 4 personen: 500 g wildzwijnmedaillons 1 dl rode wijn 1 citroen 1 teentje knoflook 2 th tijm 1 sjalot 8 kleine stronkje witlof 3 el olijfolie zout en versgemalen peper 1 pak tagliatelli 2 el honing 1 eierdooier 3 dl zonnebloemolie 1 dl rode port ... bekijk recept »

Pagina 76 van 100