Recepten met witlof

1000 recepten met witlof

Witlof

Witlof Witlof is de familie van andijvie. Dit is een bladgroente die men in het donker teelt. De afgesneden (afgebroken) krop kan je zowel rauw als gekookt eten. Witlof wordt ook wel Brussels lof genoemd. Aan de teelt van witlof besteden onze tuinders veel aandacht. Ze zijn twee jaar bezig om je een puike, voedzame groente te leveren die je op meerdere wijzen kunt bereiden. In het eerste jaar teelt men de witlofwortelen die zodra ze volgroeid zijn worden geoogst. Vervolgens zet men de wortelen op en bedekt ze met een laag speciale aarde. In het tweede jaar kan men dan de witlofstronkjes oogsten. Vroeger was witlof erg bitter. De soorten van nu zijn milder. Probeer ook eens de roodlof en de radicchio, die paarsgekrulde struikjes heb je vast wel eens gezien. Verwijder de buitenste blaadjes, snij een schijfje van de onderkant af, snij de kegelvormige ’pit’ weg en was de lof in ruim water. Snij de lof eventueel in stukjes. De gemiddelde kooktijd is 12 minuten. + lees meer

Tatin Van Wtiloof Met Geitenkaas

VOOR DE TATIN : -6 stronken witloof -3 el suiker -2 el droge cider -5O g goeie boter -1 el gehakte verse tijm -230 g kruimeldeeg van echte boter -peper zout Vinaigrette van geitenkaas: -100 g geitenkaas -1 tl witte wijnazijn met frambozensmaak -1 t... bekijk recept »

Witlofschotel

8 stronkjes witlof, 1/4 liter maizenapapje 4 eieren, 8 plakjes ham, geraspte kaas (jong belegen) 2 el provencaalse kruiden paneermeel Witlofstronkjes in de lengte halveren en in een pan met klein bodempje water 10 minuten koken. Intussen het maizena ... bekijk recept »

Wintersalade Met Taartje Van Geitenkaas

4 plakjes diepvries roomboterbladerdeegontdooid 4 plakken zachte geitenkaas van 50 gr. 1 el. roze peperkorrels geplet 1 1/2 el. wittewijnazijn 1/2 el. vloeibare honing 4 el. walnootolie 1 klein kropje eikenbladslabladeren in stukken gescheurd. 1 stru... bekijk recept »

Gegratineerde Witlofblaadjes

20 blaadjes witlof (ca. 3 stronkjes) 140 gr. geitenkaas (bv. Bettine Blanc) 2 takjes tijmblaadjes gerist zwarte peper 2 el vloeibare honing 3 el pijnboompitten 1 1/2 el olijfolie Snijd de onderkant van de stronkjes witlof en verwijder de harde kern. ... bekijk recept »

Kabeljauwfilet met witloof-roomsaus

4 stukken kabeljauwfilet van ongeveer 150 gram 1 kilo witlof75 gram boter2? deciliter slagroom 1 theelepel suiker2 eetlepels mosterd (Dijon)3 eetlepels bloem2 eetlepels olijfolieeen scheutje Franse cognac peper en zout- Snijd de witlof in kleine ring... bekijk recept »

Zalm op een bedje van sla en rode paprika

Voor 2 personen: 1 grote rode paprika in dunne reepjes 1/4 theel. geplette peperkorrels 30 gr.boter of margarine 2 moten zalm 350 gr.witloof in reepjes van 7 ½ cm. 1 el citroen -of limoensap 1 el sojasausDoe de paprika met de boter en de witlof in ee... bekijk recept »

Gebonden witlofsoep

250 g witlof1 ui1 liter groentebouillon1/2 theelepel koriander30 g volkorenmeel of ongebleekte bloem1/8 liter melkgeknipt bieslook- Verwijder eventuele lelijke blaadjes van het witlof en snijd het grof. Pel en snipper de ui. Kook beide groentesoorten... bekijk recept »

Gegratineerd witloof met zalm

Voor 1 persoon: 2 witlofstronken 2 sneetjes gerookte zalm 15 g mascarponekaas nootmuskaat 3 KL geraspte gruyèrekaas, Peper en zoutVerwarm de oven op grillstand. Stoof de witlof in een antiaanbakpan Kruid met Peper en zout. Omwikkel de stronkjes met d... bekijk recept »

Gepocheerde tongscharfilets,witloofsaus van Chris

600 g tongscharfilet 2 sjalotten 2 dl wijn (wit/droog) 2 dl visfumet 3 dl room 2 eetlepels citroensap 4 stronkjes witlof 1 eetlepel bieslook (fijngehakt) 15 g boter peper en zoutDe filets pocheren met de sjalotjes, wijn, visfumet, peper, zout en citr... bekijk recept »

Witlofschotel met kaas en spekjes

Voor 4 personen: aardappelpuree voor 4 personen 750 gr witlof 200 gr spekjes 200 gr geraspte kaas 2 eieren paneermeelMaak aardappelpuree. Bak de spekjes. Snijd de witlof in reepjes en kook het kort zodat het nog knapperig is. Laat het goed uitlekken ... bekijk recept »

Pagina 80 van 100