1000 recepten met witlof
VOOR DE TATIN : -6 stronken witloof -3 el suiker -2 el droge cider -5O g goeie boter -1 el gehakte verse tijm -230 g kruimeldeeg van echte boter -peper zout Vinaigrette van geitenkaas: -100 g geitenkaas -1 tl witte wijnazijn met frambozensmaak -1 t... bekijk recept »
8 stronkjes witlof, 1/4 liter maizenapapje 4 eieren, 8 plakjes ham, geraspte kaas (jong belegen) 2 el provencaalse kruiden paneermeel Witlofstronkjes in de lengte halveren en in een pan met klein bodempje water 10 minuten koken. Intussen het maizena ... bekijk recept »
4 plakjes diepvries roomboterbladerdeegontdooid 4 plakken zachte geitenkaas van 50 gr. 1 el. roze peperkorrels geplet 1 1/2 el. wittewijnazijn 1/2 el. vloeibare honing 4 el. walnootolie 1 klein kropje eikenbladslabladeren in stukken gescheurd. 1 stru... bekijk recept »
20 blaadjes witlof (ca. 3 stronkjes) 140 gr. geitenkaas (bv. Bettine Blanc) 2 takjes tijmblaadjes gerist zwarte peper 2 el vloeibare honing 3 el pijnboompitten 1 1/2 el olijfolie Snijd de onderkant van de stronkjes witlof en verwijder de harde kern. ... bekijk recept »
4 stukken kabeljauwfilet van ongeveer 150 gram 1 kilo witlof75 gram boter2? deciliter slagroom 1 theelepel suiker2 eetlepels mosterd (Dijon)3 eetlepels bloem2 eetlepels olijfolieeen scheutje Franse cognac peper en zout- Snijd de witlof in kleine ring... bekijk recept »
Voor 2 personen: 1 grote rode paprika in dunne reepjes 1/4 theel. geplette peperkorrels 30 gr.boter of margarine 2 moten zalm 350 gr.witloof in reepjes van 7 ½ cm. 1 el citroen -of limoensap 1 el sojasausDoe de paprika met de boter en de witlof in ee... bekijk recept »
250 g witlof1 ui1 liter groentebouillon1/2 theelepel koriander30 g volkorenmeel of ongebleekte bloem1/8 liter melkgeknipt bieslook- Verwijder eventuele lelijke blaadjes van het witlof en snijd het grof. Pel en snipper de ui. Kook beide groentesoorten... bekijk recept »
Voor 1 persoon: 2 witlofstronken 2 sneetjes gerookte zalm 15 g mascarponekaas nootmuskaat 3 KL geraspte gruyèrekaas, Peper en zoutVerwarm de oven op grillstand. Stoof de witlof in een antiaanbakpan Kruid met Peper en zout. Omwikkel de stronkjes met d... bekijk recept »
600 g tongscharfilet 2 sjalotten 2 dl wijn (wit/droog) 2 dl visfumet 3 dl room 2 eetlepels citroensap 4 stronkjes witlof 1 eetlepel bieslook (fijngehakt) 15 g boter peper en zoutDe filets pocheren met de sjalotjes, wijn, visfumet, peper, zout en citr... bekijk recept »
Voor 4 personen: aardappelpuree voor 4 personen 750 gr witlof 200 gr spekjes 200 gr geraspte kaas 2 eieren paneermeelMaak aardappelpuree. Bak de spekjes. Snijd de witlof in reepjes en kook het kort zodat het nog knapperig is. Laat het goed uitlekken ... bekijk recept »