Recepten met witlof

1000 recepten met witlof

Witlof

Witlof Witlof is de familie van andijvie. Dit is een bladgroente die men in het donker teelt. De afgesneden (afgebroken) krop kan je zowel rauw als gekookt eten. Witlof wordt ook wel Brussels lof genoemd. Aan de teelt van witlof besteden onze tuinders veel aandacht. Ze zijn twee jaar bezig om je een puike, voedzame groente te leveren die je op meerdere wijzen kunt bereiden. In het eerste jaar teelt men de witlofwortelen die zodra ze volgroeid zijn worden geoogst. Vervolgens zet men de wortelen op en bedekt ze met een laag speciale aarde. In het tweede jaar kan men dan de witlofstronkjes oogsten. Vroeger was witlof erg bitter. De soorten van nu zijn milder. Probeer ook eens de roodlof en de radicchio, die paarsgekrulde struikjes heb je vast wel eens gezien. Verwijder de buitenste blaadjes, snij een schijfje van de onderkant af, snij de kegelvormige ’pit’ weg en was de lof in ruim water. Snij de lof eventueel in stukjes. De gemiddelde kooktijd is 12 minuten. + lees meer

Witloftaart met rode ui en kruidenkaas

6 plakjes bladerdeeg, ontdooid4 eetlepels olijf- of arachideolie6 rode uien, in ringen1 eetlepel tijm of 1 theelepel gedroogd500 gram witlof200 gram kruidenkaas1 ei, losgeklopt150 gram gemengde bladsla2 tomaten, in plakjes1 komkommer, in plakjes50 mi... bekijk recept »

Gegratineerd Brussels lof

4 dikke struikjes witlof, worteleinde afgesneden100 g boter of margarine50 ml water1 teentje knoflook, gepeld50 g bloem150 ml volle melk, verwarmd (Melkan)1 eetl. Franse mosterd100-150 g geraspte kaaszoutversgemalen pepergemalen nootmuskaat8 plakjes ... bekijk recept »

Witlofschotel met ham en kaas

1 kilo kruimige aardappelen 80 gram roomboter 2 uien 800 gram witlof 50 gram bloem 1 boullionketeltje groenten 250 gram hamblokjes 1/2 theelepel nootmuskaat 3 eetlepels grove mosterd 150 gram geraspte kaas 1. Kook de aardappelen in water met zou... bekijk recept »

Vis met witloof en kaas

6 st witloof 2 st appels 500 gr kabeljauwfilet 100 gr gele paprika (in blokjes) 50 gr parmezaanse kaas 4 el boter 1 el olijfolie 1 el balsamico-azijn 1 el honing 2 el peterselie peper en zout 1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 2. ... bekijk recept »

Gemarineerde kippenvleugels met honingmosterd

400 g kippenvleugeltjes 2 el honingmosterd 400 g pasta (penne of fusilli) bouillonpoeder 5 el Solo Vloeibaar Light 3 stronkjes witlof 250 g prei 2 tomaten 1 klein bosje verse dille (ongeveer 10 g) 4 el crème fraîche1. Bestrijk de kippenvleugelt... bekijk recept »

30 Min Menu: Pastasaus, Pasta, Salade En Frangipane

Voor de saus: 3 wortels uiteinden verwijderd 3-4 lente-uien uiteinden verwijderd 3-4 stengels bleekselderij schoongemaakt 1 chilipeper Oregano Venkelzaad 400 gr verse varkens runder- of kalfsworst 3-4 eetl balsamicoazijn 2-3 teentjes knoflook uit de... bekijk recept »

Witlofpannetje.

6 struikjes witlof (kleingesneden)6 gekookte aardappels (in stukjes gesneden)bakje rookspekjes2 uien in stukjes1 gekookte kipfilet in stukjes1 zakje witte sausscheutje ketjapteentje knoflook (geperst)peper/zout/provencaalse kruiden (naar smaak)beetje... bekijk recept »

Witloftaartje

8 ons witlofpakje (roomboter)bladerdeeg150 gram gesneden achterham (zonder vetrand)zakje geraspte oude kaas1 eibouillonpoeder Bouillonpoeder in de pan. Lof erbij en even de kook erover, zonder water eraan toe te voegen. Laten uitdruipen in een vergie... bekijk recept »

Bouillabaisse

1 kg vis (bijv.kabeljauw,zeeduivel,rode poon,wijting) 200 g ongepelde garnalen of 8 gamba's 1 prei 3 uien 1 grote winterwortel 12 el olijfolie 5 takjes peterselie schil van i goed schoongeboende sinaasappel 2 laurierblaadjes enkele peperkorrels 2 1/2... bekijk recept »

Salade Met Pistacheballetjes

150 g 200 g pistachenootjes 400 g 500 g roompate 2 el 3 el. rode port 2 el. 3 el. slagroom 100 g. 150 g. spek reepjes 2 el. 3 el. witte wijn azijn 5 el. 7 el. olijfolie extra vergine 1 el. 1 ? tl. Provencaalse kruiden zout versgemalen peper ... bekijk recept »

Pagina 79 van 100