1000 recepten met witlof
6 plakjes bladerdeeg, ontdooid4 eetlepels olijf- of arachideolie6 rode uien, in ringen1 eetlepel tijm of 1 theelepel gedroogd500 gram witlof200 gram kruidenkaas1 ei, losgeklopt150 gram gemengde bladsla2 tomaten, in plakjes1 komkommer, in plakjes50 mi... bekijk recept »
4 dikke struikjes witlof, worteleinde afgesneden100 g boter of margarine50 ml water1 teentje knoflook, gepeld50 g bloem150 ml volle melk, verwarmd (Melkan)1 eetl. Franse mosterd100-150 g geraspte kaaszoutversgemalen pepergemalen nootmuskaat8 plakjes ... bekijk recept »
1 kilo kruimige aardappelen 80 gram roomboter 2 uien 800 gram witlof 50 gram bloem 1 boullionketeltje groenten 250 gram hamblokjes 1/2 theelepel nootmuskaat 3 eetlepels grove mosterd 150 gram geraspte kaas 1. Kook de aardappelen in water met zou... bekijk recept »
6 st witloof 2 st appels 500 gr kabeljauwfilet 100 gr gele paprika (in blokjes) 50 gr parmezaanse kaas 4 el boter 1 el olijfolie 1 el balsamico-azijn 1 el honing 2 el peterselie peper en zout 1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 2. ... bekijk recept »
400 g kippenvleugeltjes 2 el honingmosterd 400 g pasta (penne of fusilli) bouillonpoeder 5 el Solo Vloeibaar Light 3 stronkjes witlof 250 g prei 2 tomaten 1 klein bosje verse dille (ongeveer 10 g) 4 el crème fraîche1. Bestrijk de kippenvleugelt... bekijk recept »
Voor de saus: 3 wortels uiteinden verwijderd 3-4 lente-uien uiteinden verwijderd 3-4 stengels bleekselderij schoongemaakt 1 chilipeper Oregano Venkelzaad 400 gr verse varkens runder- of kalfsworst 3-4 eetl balsamicoazijn 2-3 teentjes knoflook uit de... bekijk recept »
6 struikjes witlof (kleingesneden)6 gekookte aardappels (in stukjes gesneden)bakje rookspekjes2 uien in stukjes1 gekookte kipfilet in stukjes1 zakje witte sausscheutje ketjapteentje knoflook (geperst)peper/zout/provencaalse kruiden (naar smaak)beetje... bekijk recept »
8 ons witlofpakje (roomboter)bladerdeeg150 gram gesneden achterham (zonder vetrand)zakje geraspte oude kaas1 eibouillonpoeder Bouillonpoeder in de pan. Lof erbij en even de kook erover, zonder water eraan toe te voegen. Laten uitdruipen in een vergie... bekijk recept »
1 kg vis (bijv.kabeljauw,zeeduivel,rode poon,wijting) 200 g ongepelde garnalen of 8 gamba's 1 prei 3 uien 1 grote winterwortel 12 el olijfolie 5 takjes peterselie schil van i goed schoongeboende sinaasappel 2 laurierblaadjes enkele peperkorrels 2 1/2... bekijk recept »
150 g 200 g pistachenootjes 400 g 500 g roompate 2 el 3 el. rode port 2 el. 3 el. slagroom 100 g. 150 g. spek reepjes 2 el. 3 el. witte wijn azijn 5 el. 7 el. olijfolie extra vergine 1 el. 1 ? tl. Provencaalse kruiden zout versgemalen peper ... bekijk recept »