Recepten met witlof

1000 recepten met witlof

Witlof

Witlof Witlof is de familie van andijvie. Dit is een bladgroente die men in het donker teelt. De afgesneden (afgebroken) krop kan je zowel rauw als gekookt eten. Witlof wordt ook wel Brussels lof genoemd. Aan de teelt van witlof besteden onze tuinders veel aandacht. Ze zijn twee jaar bezig om je een puike, voedzame groente te leveren die je op meerdere wijzen kunt bereiden. In het eerste jaar teelt men de witlofwortelen die zodra ze volgroeid zijn worden geoogst. Vervolgens zet men de wortelen op en bedekt ze met een laag speciale aarde. In het tweede jaar kan men dan de witlofstronkjes oogsten. Vroeger was witlof erg bitter. De soorten van nu zijn milder. Probeer ook eens de roodlof en de radicchio, die paarsgekrulde struikjes heb je vast wel eens gezien. Verwijder de buitenste blaadjes, snij een schijfje van de onderkant af, snij de kegelvormige ’pit’ weg en was de lof in ruim water. Snij de lof eventueel in stukjes. De gemiddelde kooktijd is 12 minuten. + lees meer

Witloftaartjes Met Stilton

4 plakjes diepvries bladerdeeg4 struikjes witlof3 el olijfolie1 takje rozemarijn1 takje tijm200 gr stilton100 gr walnoten gehakt1/2 bakje mascarpone1 el custerdpoederversgemalen peperbakpapier. Over voorverwarmen op 200 c. Bakplaat beleggen met bakp... bekijk recept »

Zalmbonbon

1 groot blik zalm 5 blaadjes gilatine zalmnat uit blik en 1 dl heet water scheutje ketup 1 theelepel citroensap beetje peper mayonaise creme fraiche witlof dille-mosterdsaus kommetjes Zalm graatloos in blender doen gilatine weken in koud water uitkni... bekijk recept »

Witlofsoep

350 g witlof125 g gerookte kipfilet of 125 g hollandse garnalen200 g aardappelen25 g sjalotjes2? dl slagroom1 l gevogelte bouillon1 dl witte wijn? dl noilly prat (droge Franse vermouth)12 g suikerplantaardige oliebieslookzout Verhit de olie in een pa... bekijk recept »

Roerbakwitlof Met Whisky-Honingsaus

4 stronkjes witlof. 2 el. honing. 3 el. whisky. 150cl. slagroompeper en zout Hulpmiddelen Woketc Hulpmiddelen - Woketc Voorbereiding Haal met een appelboor de kern uit de stronkjes witlof. De buitenste bladeren erafwassen en de bladeren pellen. Dan ... bekijk recept »

Witlofsoep

1/2 kilo witlof 250 gram soepballetjes 5 plakjes schouderham 50 gram (room) boter 50 gram belegen kaas bloembouillonblokjes room of koffiemelkmosterd paar takjes peterselie water Smelt de boter en doe er zeer fijn gesnipperde ham bij. Voeg hierna de ... bekijk recept »

SALADE MET ZALMSTEAK

1 zakje voorgewassen veldsla 200 gr sperzieboontjes 1 appel (zoetzuur) 1 struikje witlof 1-2 lente-uitje(s) 2 zalmsteaks 75-100 gr (mootjes warmgerookte zalm) dressing: 4 el olijfolie 1 el balsamicoazijn 1 ?2 el honing 2 el sinaasappelsap 1 tl moster... bekijk recept »

Salade Met Parmaham

Voor de salade: 2-3 struikjes witlof ? krop groene eikenbladsla 50 g rucola of waterkers 100 g parmaham of andere rauwe ham in repen 75 g oude kaasin vlokken geschaafd 2 rode appelsongeschildin dunne schijfjes Voor de dressing: 1 el citroensap ... bekijk recept »

Schelpjes Macaroni Met Oesterzwammen

350 gr schelpjesmacaronizoutpeper350 gr kipfilet600 gr witlof150 gr oesterzwammen25 gr boter1 tl (verse) tijm 2 dl room culinair1 1/2 el mosterd1 zakje kaas/tuinkruidensaus75 gr geraspte kaas De macaroni in ruim water met zout beetgaar koken en laten... bekijk recept »

Ovenwitlof

4 grote stronken witlof, 8 plakjes ham (neem een niet te zoute ham), gerapte belegen kaas 250 gr(genoeg om alles te bedekken), verse peterselie 3 a 4 eieren boter om in te vetten peper/zout Melk Als het goed is heb je nu 8 stukjes witlof. Wikkel deze... bekijk recept »

Witlofsalade

Witlofgerookte kiphamblokjes. voor de saus: Olijfoliesjalotjes1 limoenroquefortwitte wijnroommosterdknoflook. hoeveelhedenverhoudingen? weet ik ook niet. op gevoel dus. is iedere keer weer anders. Witlof in ringen en kip in schijfes snijden. sjalotje... bekijk recept »

Pagina 86 van 100