1000 recepten met gember
1 teen knoflook 1 ui 3 cm gember 2 el olijfolie ½ tl sambal oelek 750 ml kraanwater 2 kippenbouillontabletten 300 g wortels (zak)1. Snijd de knoflook ui en gember fijn. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de knoflook, ... bekijk recept »
350 g witte rijst 2 schaaltjes pangasiusfilet ((vis, a ca. 300 g), in stukken) 3 cm verse gember ((zakje 150 g), geschild) 2 el zonnebloemolie 1 1/2 zak Chinese roerbakmix (a 400 g) 2 tenen knoflook (in plakjes) 1 zakj... bekijk recept »
200 g boter (op kamertemperatuur) 100 g witte basterdsuiker 300 g bloem 1 vanillestokje 50 g stemgember ((pot 450 g), uitgelekt)1. Doe de boter in een kom en klop met de mixer 3 min. Voeg beetje bij beetje de suiker toe en mix tot e... bekijk recept »
2 stukjes verse gember (van ca. 1 1/2 cm, geschild) 500 ml sinaasappelsap (vers) ½ limoen (geperst) 2 rode pepers (1 in dunne reepjes) 5 sneetjes witbrood (iets uitgedroogd) 250 g witte rijst 1 potje sesamzaa... bekijk recept »
2 pakjes surimisticks (vis, a 150 g) 2 teentjes knoflook 50 g verse gember 3 eetlepels zonnebloemolie 8 eetlepels ketjap manis (Indonesisch (flesje a 225 ml)) 2 theelepels sambal oelek (potje a 100 g) 2 zakken prei (a ... bekijk recept »
8 cm gemberwortel 2 eetlepels honing1. Schil de gember en snij hem in fijne plakjes. 2. Verdeel de gember en honing over kopjes en giet er kokend water op. Laat 5 min. trekken voor je de thee drinkt. bekijk recept »
750 g winterwortel (in stukjes) 2 el olijfolie (met chilipeper) 2 el bakgember (fijngehakt) gemalen koriander (ketoembar)1. Kook de stukjes wortel in water met zout in ca. 12 min. gaar. Giet de groente goed af. 2. Stamp met de pu... bekijk recept »
1 ananas 4 bananen 2 Granny Smith-appels verse gember 1 l water1. Mix de ananas, bananen, appels en het water in een blender tot een homogeen mengels. 2. Rasp wat gember en voeg volgens eigen smaak toe aan het mengsel. 3. Mix opnieuw tot een gladde s... bekijk recept »
1½ liter bospaddestoelenbouillon (van tablet) 1 ui 3 cm verse gember 1 schaaltje shii-takepaddestoelen (100 g) 4 eetlepels wokolie (fles a 500 ml) 1 schaaltje vegetarische roerbakblokjes (175 g) 1 zak gesneden and... bekijk recept »
1 stukje verse gember (van ca. 3 cm, geschild) 2 el zonnebloemolie 1 schaaltje shiitake ((paddestoelen, 100 g), fijngesneden) 1 zakje bosui ((3 stuks), in ringetjes) 3 el oestersaus (flesje 250 ml) 1 el sojasaus (fl... bekijk recept »