1000 recepten met gember
6 trostomaten 1 stukje verse gemberwortel (ca. 2 cm) 2 teentjes knoflook 4 eetlepels (roerbak)olie 1 eetlepel medium sherry 1 eetlepel ketjap manis1. Tomaten wassen, schoonmaken en halveren. Gember dun schillen en met scherp mes in dun... bekijk recept »
250 g witte rijst 2 courgettes 75 tenen verse gember 1 knoflook 3 el ketjap manis 350 g kalkoenfilet à la minute 3 el olijfolie 260 ml saus (barbecuesaus)1. Steek de barbecue aan. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakk... bekijk recept »
1 teentje knoflook cashewnoten 2 uien 2 eetlepels olijfolie 500 g wortelen 1 cm geraspte gember 0,5 Spaanse rode peper 400 dl kokosroom 1 l kippenbouillon enkele takjes koriander1. Schil de wortelen en de gember en snijd fijn. Pel de ui en knoflook... bekijk recept »
2 el olie 400 g kalkoenfilet 1 ui 2 tenen knoflook 1 el verse gember 8 groene koolbladeren 2 prei 200 g peultjes 2 el sojasaus 1,5 dl kippenbouillon1. Verhit de olie in een wok en roerbak de kalkoenstukjes al omscheppend in ca. 7 min. lichtb... bekijk recept »
2 eetlepels arachideolie 75 g bloemkolen 2 courgettes 1 koffielepel curry 2 eieren 1 fijngehakte ui 2 eetlepels fijngehakte verse koriander 150 g gepelde cashewnoten 1 teentje knoflook korianderblaadjes 40 g paneermeel 2 preiwitten sojasaus 1 ui (ges... bekijk recept »
1 komkommer 3 bosuitjes (zak 3 stuks) 2 cm verse gember 300 g winterpeen 100 ml woksaus teriyaki-honing 400 g half-om-halfgehakt 50 g cassavekroepoek 4 kaiserbroodjes met sesam1. Snijd de bosuitjes in ringetjes en de komkommer in p... bekijk recept »
300 g meergranenrijst 500 g sperziebonen 2 cm verse gember 1 paksoi 1 mango 1 bosje bosui 400 g heilbotfilet arachideolie 1 el kerriepoeder 100 ml kokosmelk 50 ml chilisaus Kook de rijst gaar volge... bekijk recept »
300 g kipdijfilet 1 teen knoflook 3 cm gember 1 tl chilipoeder 2½ tl garam masala (Indiase specerijenmelange, blikje 75 g) 150 ml Griekse yoghurt (5% vet) (pot 500 ml) 4 el arachideolie 300 g basmatirijst 550 ml kokend ... bekijk recept »
250 ml zoete witte wijn 2 cm verse gember 1 tl gemalen kaneel 3 el rietsuiker 500 g Gieser Wildeman stoofperen1. Schenk de wijn in een steelpan. Voeg de gember, de kaneel en de rietsuiker toe en breng aan de kook. 2. Halveer intussen de peertjes.... bekijk recept »
1½ kippenbouillontablet 1 rode peper 1 stengel citroengras 125 g roze garnalen (op kamertemperatuur) 75 g verse spinazie (blaadjes) 2 el Japanse sojasaus 1 el gembersiroop1. Breng 1 liter water met de bouillontabletten aan ... bekijk recept »