1000 recepten met gember
1 cm verse gember (fijngeraspt) 2 eetlepels rijstazijn 2 eetlepels sesamzaad 2 komkommers (schoongeboend)1. Schep de gember om met de azijn en laat even staan. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot het be... bekijk recept »
1 eetlepel arachideolie 2 stengels citroengras 5 lente-uitjes 4 koffielepels geraspte verse gember 2 teentjes knoflook 40 cl kokosmelk 40 cl water 1 bosje verse koriander 1 limoen 2 mespunten pili-pilivlokken 2 kg mosselen zout, peper1. Maak de mosse... bekijk recept »
3 cm verse gember 1 teen knoflook 1 el zonnebloemolie 2 el ketchup 2 el azijn 2 el sojasaus 1 el maizena 1 el lichtbruine basterdsuiker 227 g ananasstukjes op siroop (blikje)1. Schil de gember en snijd samen met de knoflook fijn.... bekijk recept »
1 koffielepel afgestreken koffielepel gemalen gember 75 g blonde kandijsuiker 100 g boter 1 stuk citroen een snuifje zout 1 ei 5 cl melk 100 g vloeibare honing 230 g zelfrijzende bloem1. Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C. 2. Doe de honing, de... bekijk recept »
24 scampi 1 zakje mango-kokosthee Delhaize Fairtrade 1 dl water 400 g rijst 1,5 dl kokosmelk 200 g minimaïs 200 g sugar snaps 2 sjalotten 1 teentje knoflook 3 cm gember 2 stengels citroengras 0,5 rode Spaanse peper 2 lenteuitjes enkele takjes korian... bekijk recept »
1 knolselderij 3 tl gemalen koriander (ketoembar) ½ tl zout 6 el olijfolie 3 cm verse gember 600 g geschilde bospenen (bak 600 g)1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. 2. Schil de knolselderij en sn... bekijk recept »
250 g mienestjes 250 g varkenshaas (Scharrel) 1 tl gemalen kaneel 1 mespunt gemalen kruidnagel 3 el arachideolie 200 ml oestersaus 2 cm verse gember 800 g Chinese roerbakmix1. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakk... bekijk recept »
1 pak gekookte rode biet bio 10 g basilicum 120 g frambozen of ander rood fruit 1 citroen bio (sap en zeste) 3 cm verse gember 120 g mozzarella in bolletjes 37,5 cl appelsap 5 cl olijfolie extra zuiver 1 snuifje Espelettepeper zout1. Schil, rasp en p... bekijk recept »
1 citroen (schoongeboend) 3 el olijfolie 2 sjalotten (gesnipperd) 3 cm verse gember ((zakje 150 g), fijngesneden) 300 g wilde en witte rijst (zak 500 g)1. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Verhit de ... bekijk recept »
½ komkommer 2 cm verse gember 6 el gembersiroop 12 ijsklontjes 1 fles sparkling rosé> 1. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf lange linten van de komkommer. Snijd de gember in een dun plakje per persoon. Verdeel de komkommerlinte... bekijk recept »