1000 recepten met gember
600 g zeevruchten 250 g oesterzwammen 250 g kastanjechampignons 150 g brocoli 2 rode uien 3 teentjes knoflook 4 cm gember 1 dl groentenbouillon 3 el ketjap manis 3 el oosterse bakolie 1/2 plantje verse koriander zwarte peper zout rijst 1. Voorbe... bekijk recept »
100 g tonijn filet 100 g geitekaas 1 cm verse gember peper en zout 1 teentje look bieslook cayennepeper extra vergine olijfolie 1. Pel en rasp de gember 2. Hak de tonijn fijn in blokjes van ongeveer 1/2 cm en meng de stukjes met de geraspte gem... bekijk recept »
600 g aardbeien 1 stuk verse gember 100 g kristalsuiker 2 takjes verse munt 1. Schil de gember en snij in kleine stukjes. 2. Giet 15 cl water in een pan. Voeg de suiker en blijf roeren tot de suiker er volledig in is opgelost.3. Breng dit mengsel a... bekijk recept »
300 g wortels 15 g verse gember 2 eieren 500 g zelfrijzende bloem 200 g Solo 150 g suiker 50 g pompoenpitten (groene pitten die verkocht worden in de dieetwinkels)1. Schil de wortels en rasp ze in de keukenrobot of met de hand.2. Schil de gember ... bekijk recept »
800 gr pruimen 150 gr rietsuiker 1 theelepel gember 1 sap van limoen 1. Snijd de pruimen en haal de pit eruit en snijd het vlees in stukjes doe alles in een pot samen met de rietsuiker gember en het sap van een limoen.Laat 25 min stovzen en roer re... bekijk recept »
200 g fijn geraspte wortelen 180 g zelfrijzende bloem 170 g griessuiker 80 g zachte Solo 2 eieren 3 g verse gember 1 zakje vanillesuiker 1 mespunt zout1. Smelt de Solo in een pannetje en laat ze licht bruin kleuren. 2. Meng de zelfrijzende bloem,... bekijk recept »
6 stuks dadels,ontpit en in stukjes 200 ml dubbel abdijbier 1 EL stemgember,op siroop 1 Koffielepel geraspte sinaasappelschil 100 gr zelfrijzende bloem 100 gr fijne suiker 100 ml slagroom. 100 gr zachte boter, extra voor de vormpjes 2 stuks eieren... bekijk recept »
1 ananas 150 g poedersuiker 75 g boter in stukjes 1 tl gemberpoeder 1 portie zanddeeg1. Schil de anaans en snij hem in kleine driehoekjes. doe de suiker in een pan en voeg er de boter aan toe. Laat zachtjes koken tot je een blonde karamelsaus bekomt... bekijk recept »
Koekjes: 1 sinaasappel 100 g Solo Vloeibaar 250 g bruine basterdsuiker 250 ml stroop 2 eieren 20 g koekkruiden (2 royale el) 10 g gemberpoeder (krappe el) 600 g bloem extra voor het uitrollen 150 g zelfrijzend bakmeel 5 g bakpoeder (ca. 1/3 za... bekijk recept »
300 g vanille-ijs 3 dl rosé wijn 2 meloenen 1 citroen 1 sinaasappel 1 eetlepel honing 4 takjes munt 30 g versgepelde gember 1. Pers het sap van de sinaasappel en de citroen. 2. Meng met de honing en de rosé wijn en laat er de in stukjes gesneden... bekijk recept »