1000 recepten met gember
400 g rundsteak sesamolie Solo 2 -3 kropjes witloof 150 g peultjes 1 handvol shiitake 300 g jasmijnrijst 1 tl gele kerriepasta 1 ui 3 el kokosmelk 1 handvol verse korianderblaadjes Marinade: 2 cm gember 1 rode chilipeper 1 teentje knoflook 3 ... bekijk recept »
12 mooie gamba's 500 g tomaten 100 g boter 30 g gember 5 cl saké (of cognac) 1/3 busseltje bieslook 1. pel de tomaten. verwijder de zaden en hak in blokjes. schil de gember en hak ze in een heel fijne julienne. neem een wokpan en bak in een no... bekijk recept »
2 kg mosselen 2 dl kokosmelk 15 g gember 1 kleine groene selder 2 uien Solo Vloeibaar 1 teentje knoflook sap van 1 citroen peper zeezout1. Maak de mosselen goed schoon, spoel ze grondig en laat ze goed uitlekken, droog ze eventueel in een vaa... bekijk recept »
4 stukken kabeljauw (met vel) 10 dunne plakjes verse gember 20 zilveruitjes (in 2 gesneden) solo 1 el suiker 50 cl droge witte wijn gemengde rijst,witte en wilde peper&zout1. Verwarm de oven voor op 200°. Kook de rijst.2. Kruid en bak de stukken v... bekijk recept »
arachideolie 2 uien 2 teentjes look 2 cm verse gember 1 tl kurkuma 4 stengels citroengras 2 rode pepertjes zeste en sap van 1 limoen 200 g champignons 16 gepelde garnalen 2 el verse koriander 1 l ongezoet kokosmelk 5 dl visbouillon 3 el viss... bekijk recept »
1,2 kg goudbrasem 200 gram zwarte olijven 200 gram in zout gekonfijte citroen 50 gram gember 2 gram saffraan 3 grote tomaten 2 uien 4 teentjes knoflook tomaten visfond of water koriander peterselie olie1. zet een pan of tajine met olie op h... bekijk recept »
2 langousten van ± 700 g elk 350 g jonge spinazie 500 g de grenailles aardappelen zeezout peper olijfolie Solo1. Laat de langousten gedurende 4 minuten in gezouten water koken. Draai het fornuis uit en laat de langousten nog 5 minuten rusten in he... bekijk recept »
20 grote roze garnalen 2 stervruchten 1 cm verse gember 2 teentjes knoflook 1 rood chilipepertje 2 lente-uitjes 4 el limoensap 3 el lichte sojasaus 4 el sesamolie 1 el abrikozenconfituur zout1. Schil en rasp de gember.2. Pel en hak de knoflook.... bekijk recept »
4 el olie 4 el vers geraspte gember 2 el fijngehakte knoflook 6 el kippenbouillon 3 el vissaus 2 el sojasaus 16 beurszwammen (in de aziatische winkelverkocht in blik zoek naar ‘straw mushrooms’) 4 lente-uitjes in reepjes van 6 cm gesneden 1 el sui... bekijk recept »
1 bolletje verse gember 2 stukken zalm (van elk 150gr) 1 bundel kervel 1/2 citroen 1 soeplepel sojasaus 1 soeplepel Worcestersaus 1/2 koffielepel wasabi peper en zout 1. Schil de gember en snij in kleine staafjes. Bewaar de schil.2. Snij met een... bekijk recept »