Recepten met gember

1000 recepten met gember

Gember

Gember Gember is de wortel van de gemberplant. De smaak is pikant en scherp, de sterkte hangt af van de verschillende vormen.

Gewokte runderlapjes met witloof, gember en chili

400 g rundsteak sesamolie Solo 2 -3 kropjes witloof 150 g peultjes 1 handvol shiitake 300 g jasmijnrijst 1 tl gele kerriepasta 1 ui 3 el kokosmelk 1 handvol verse korianderblaadjes Marinade: 2 cm gember 1 rode chilipeper 1 teentje knoflook 3 ... bekijk recept »

gamba's met gember om duimen

12 mooie gamba's 500 g tomaten 100 g boter 30 g gember 5 cl saké (of cognac) 1/3 busseltje bieslook 1. pel de tomaten. verwijder de zaden en hak in blokjes. schil de gember en hak ze in een heel fijne julienne. neem een wokpan en bak in een no... bekijk recept »

Gewokte mosseltjes met kokos en gember

2 kg mosselen 2 dl kokosmelk 15 g gember 1 kleine groene selder 2 uien Solo Vloeibaar 1 teentje knoflook sap van 1 citroen peper zeezout1. Maak de mosselen goed schoon, spoel ze grondig en laat ze goed uitlekken, droog ze eventueel in een vaa... bekijk recept »

Kabeljauw met gember en zilveruitjes

4 stukken kabeljauw (met vel) 10 dunne plakjes verse gember 20 zilveruitjes (in 2 gesneden) solo 1 el suiker 50 cl droge witte wijn gemengde rijst,witte en wilde peper&zout1. Verwarm de oven voor op 200°. Kook de rijst.2. Kruid en bak de stukken v... bekijk recept »

Kokossoep met gember en garnalen

arachideolie 2 uien 2 teentjes look 2 cm verse gember 1 tl kurkuma 4 stengels citroengras 2 rode pepertjes zeste en sap van 1 limoen 200 g champignons 16 gepelde garnalen 2 el verse koriander 1 l ongezoet kokosmelk 5 dl visbouillon 3 el viss... bekijk recept »

tajine van goudbrasem met gember

1,2 kg goudbrasem 200 gram zwarte olijven 200 gram in zout gekonfijte citroen 50 gram gember 2 gram saffraan 3 grote tomaten 2 uien 4 teentjes knoflook tomaten visfond of water koriander peterselie olie1. zet een pan of tajine met olie op h... bekijk recept »

Gegrilde langousten, lauwe spinazie

2 langousten van ± 700 g elk 350 g jonge spinazie 500 g de grenailles aardappelen zeezout peper olijfolie Solo1. Laat de langousten gedurende 4 minuten in gezouten water koken. Draai het fornuis uit en laat de langousten nog 5 minuten rusten in he... bekijk recept »

Garnaalspiesjes met gember

20 grote roze garnalen 2 stervruchten 1 cm verse gember 2 teentjes knoflook 1 rood chilipepertje 2 lente-uitjes 4 el limoensap 3 el lichte sojasaus 4 el sesamolie 1 el abrikozenconfituur zout1. Schil en rasp de gember.2. Pel en hak de knoflook.... bekijk recept »

Gewokte garnalen met gember en paddestoelen

4 el olie 4 el vers geraspte gember 2 el fijngehakte knoflook 6 el kippenbouillon 3 el vissaus 2 el sojasaus 16 beurszwammen (in de aziatische winkelverkocht in blik zoek naar ‘straw mushrooms’) 4 lente-uitjes in reepjes van 6 cm gesneden 1 el sui... bekijk recept »

Zalm met gember en sojasaus

1 bolletje verse gember 2 stukken zalm (van elk 150gr) 1 bundel kervel 1/2 citroen 1 soeplepel sojasaus 1 soeplepel Worcestersaus 1/2 koffielepel wasabi peper en zout 1. Schil de gember en snij in kleine staafjes. Bewaar de schil.2. Snij met een... bekijk recept »

Pagina 57 van 100