1000 recepten met gember
1. Meng 1 eetlepel geraspte verse gemberwortel of fijngehakte gemberstukjes op siroop door 6 eetlepels chilisaus en 2 eetlepels arachideolie. Roer er 1 eetlepel gehakte verse koriander of bieslook door. Lekker bij gegrilde groenten en&... bekijk recept »
50 g boter of vloeibare margarine400 g prei, in stukken van ca. 10 cm lang400 g wortel, geschrapt, in stukken van ca. 10 cm langgemberwortel, 4 cm, geschrapt en gerasptzoutversgemalen peper1 eetl. kerriepoeder3 eetl. sherry1. Verwarm de boter en roer... bekijk recept »
2 eetl. olijfolie1 ui, gesnipperd2 cm verse gember, geschild en geraspt of 1 theel. gemberpoeder1/2 theel. kurkuma1 theel. kaneel1 eetl. honing1 eetl. tomatenpuree1 eetl. oregano1 blikje tomatenblokjes1,5 l groentebouillon2 blikjes kikkererwten &... bekijk recept »
1. Verwarm 150 gram witte basterdsuiker met 250 ml water. Voeg 50 gram (geraspte) gemberwortel toe en kook 1 minuut. Laat afkoelen. Zeef het mengsel. Pureer 5 geschilde kiwi’s en voeg ze (eventueel gezeefd om de pitjes te verwijderen) bij de si... bekijk recept »
10 plakjes diepvries (roomboter)bladerdeeg, ontdooid350 g zachte geitenkaas7 peren, geschild, in dunne plakken2 eetl. citroensap6 cm verse gemberwortel, geschild, fijngehakt of gerasptmespunt versgemalen (zwarte) peper8 eetl. honing1 ei, geklutstbakp... bekijk recept »
3 eetl. zonnebloemolie300 g winterpeen, geschild, gehalveerd en in dikke plakken300 g pastinaak, geschild, gehalveerd en in dikke plakken2 teentjes knoflook, in plakjes1 verse gemberwortel, geschild en geraspt (2 cm)1 eetl. honing1 eetl. boterzout en... bekijk recept »
500 g bospeen, geschild3 eetl. wokolie2 teentjes knoflook, fijngehakt1 gemberwortel, geschild en fijngehakt (2cm)2 eetl. gembersiroop2 eetl. sesamzaadjeszout en versgemalen peper1. Snijd de bospeen in gelijke stukken. Verwarm de olie en roerbak de wo... bekijk recept »
200 g roomkaas naturel100 g zachte blauwe kaas (Danish Blue of gorgonzola)4 vijgen2 eetl. gembersnippers5 eetl. gembersiroop4 timbaaltjes, kommetjes of kopjes, ingevet1. Zorg ervoor dat de kaas op kamertemperatuur is. Verdeel de helft van de roomkaas... bekijk recept »
2 eetl. bloem1 theel. gemalen komijn (djinten)1 theel. gemalen kruidnagelzout en versgemalen peper600 g sukadelappen4 eetl. olijfolie of vloeibaarbakproduct2 uien, gesnipperd2 teentjes knoflook, gehakt1 eetl. versgeraspte gemberwortel of 1 theel. gem... bekijk recept »
3 eetl. olie500 g zoete uien, in halve ringen2 eetl. honing1 gemberwortel (2 cm ), geschild en gerasptmespunt korianderpoeder (ketoembar)mespunt citroengras (serehpoeder)mespunt galangawortel (laos)sap en rasp van 1/2 sinaasappel3 eetl. sinaasapp... bekijk recept »