1000 recepten met gember
850g vruchtvlees van watermeloen in blokjes 1kg geleisuiker sap van 1 citroen 1 theelepel geraspte gember glazen potjes met schroefdekselDe potjes in heet water omspoelen Doe alles in een pan behalve de gember en kook het 4 minuten borrelend op. Haal... bekijk recept »
500 ml rode wijn 4 stukken gekonfijte gember 125 g suiker 8 peren, geschild Gemberzabaglione 8 eierdooiers 90 g basterdsuiker 1 tl gemalen gember 3 dl marsalaRoer de wijn, gember en suiker in een grote pan met 1 l water op een matig vuur tot de suik... bekijk recept »
500 ml rode wijn 4 stukken gekonfijte gember 125 g suiker 8 peren, geschild **Gemberzabaglione: 8 eierdooiers 90 g basterdsuiker 1 tl gemalen gember 3 dl marsala- Roer de wijn, gember en suiker in een grote pan met 1 l water op een matig vuur tot de ... bekijk recept »
azijn witte kristalsuiker gember op siroop maizena of bloem blikje tomatenpuree* doe een ruime hoeveelheid azijn in een steelpan, ongeveer de hoeveelheid die je nodig denkt te hebben in totaal * maak de azijn warm maar laat het niet koken * doe nu zo... bekijk recept »
1 kilo mosselenstukje verse gember van ca 3 cm1 stengel sereh1 rode peper in stukjes3 el arachide-olie3 bosuitjes in ringen2 el koriander2 el medium sherry2 el oestersaus Hulpmiddelen Wok Hulpmiddelen - Wok Bereidingswijze Boen de mosselen onder kou... bekijk recept »
12 ongepelde rauwe Chinese garnalenscampi s of gamba s 1 plakje verse gember 3 eetlepels pale medium dry sherry 1 theelepel sesamolie 1½ eetlepel sojasaus 1 eetlepel azijn 1 eetlepel suiker 3 dl olie Voorbereiding Ontdooi de garnalen en spoel ... bekijk recept »
Voor het vlees: 250 gr gekookt varkensvleesin dobbelsteentjes (zie recept) 1 gehakt teentje knoflook 1 eetlepel gehakte verse gember 1 eetlepel sojasaus 6 cl sake (Japanse rijstwijn) 1/2 theelepel kristalsuiker 1/2 theelepel sesamolie voor de salade:... bekijk recept »
20 gamba's 1 tl 5 kruiden poeder 1 tl maismeel 1/8 l bouillon 1 stuk gember een beetje olie Hulpmiddelen Braadpan Hulpmiddelen - Braadpan Voorbereiding Verwijder de voelsprieten en de poten van de gamba's met een schaar. snij de rug van de sc... bekijk recept »
1.grote schoongemaakte tongmespunt vetsinmespunt zout,mespunt suiker,1 schijf verse gember(1,5 cm dik)2 lenteuitjes,1 eetlepel sojasaus,1 eetlepel rijstwijn2 eetlepels citroenolie. De vis bestrijken met zout,suiker,vetsin, dit leg je in het stoommand... bekijk recept »
500 gram kipfilet - 6 lente-uitjes - 2 cm verse gember - 2 teentjes knoflook - 2 eetlepels sojasaus - 2 theelepels maizena - 1/2 kippenbouillontablet - 1 theelepel sambal oelek - 1 eetlepel bruine suiker - 1 eetlepel citroensap - 2 eetlepels sherry -... bekijk recept »