1000 recepten met gember
6 el walnotenolie3 el witte aceto balsamico1 tl heldere honing1 tl dijonmosterd1 snufje gemalen gemberzou en peper Bereidingswijze Roer de olie met de aceto,de honing en de mosterd tot een gladde saus.breng het geheel vervolgens met de gember,zout en... bekijk recept »
1 mango 2 sinaasappelen gember ijsblokjesSchil 1 mango en doe het vruchtvlees in de centrifuge. meng met het sap van 2 sinaasappelen, en voeg er een mespuntje vers geraspte gember bij. Opdienen met ijsblokjes. bekijk recept »
1 potje magere yoghurt 1 theelepel geraspte gember 1 el mayonaise 1 el ketchup klein scheutje wijnazijn paprikapoeder pepermeng de magere yoghurt met de geraspte gember, de mayonaise, de ketchup, de wijnazijn en het paprikapoeder. Breng op smaak met ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 8 rode poonfilets 8 tomaten 2 dikke uien 1 grote eetlepel ras-el-hanout (Marokkaanse kruidenmengeling) 1 grote eetlepel geraspte gember enkele saffraandraadjes 1 dl droge witte wijn enkele verse basilicumblaadjes 1 eetlepel olijfolie... bekijk recept »
voor 4 personen: 1/8 pompoen 1 sinaasappel wat raketsla 12 schijfjes bacon 2 eetlepels pistachenootjes 8 eetlepels Vitelma slaolie 4 eetlepels Balsamico-azijn 1 koffielepel gehakte gember 1 koffielepel gehakte kervelSnij de pompoen in reepjes en poch... bekijk recept »
1,5 l ongezoet appelsap 1,5 kg suiker sap van 2 citroenen geleermiddel kaneel gemberDoe het citroensap, het appelsap en de suiker in de grote pan, roer het goed door elkaar en breng het aan de kook onder voortdurend roeren. Voeg, net voor het kookt, ... bekijk recept »
4 El sojasaus2 El mirin1 theelepel geraspte gember1 versnipperd teentje look1 El bruine suiker 1⁄2 tl pili-pili7 stukjes eend, pakje van 195 g1. Meng 4 el sojasaus* + 2 el mirin + 1 tl geraspte gember + 1 versnipperd teentje look + 1 el bruine suiker... bekijk recept »
800 g lamsschouder2 uien2 cm verse gember1 teentje knoflook400 g kikkererwten (blik)1 onbehandelde sinaasappel2 el boterkurkumakomijnpoederkorianderpoederkaneelpoeder400 g tomaten (blik)150 ml bouillon2 el amandelschilfers (geroosterde)1. Snij het vl... bekijk recept »
1 pastinaak 1 prei 1 ui 1 blik kokosmelk 1 liter kippenbouillon 1 bosje koriander 1 stukje gember Solo Bakken en Braden peper zout curry1. Kuis en snij de pastinaak, ui, prei, koriander en de gember in kleine stukjes.2. Stoof ze aan in wat Solo ... bekijk recept »
Voor de rolletjes: kant-en klaar bladerdeeg 200 g gehakt 1/2 (=400 g) tomatenblokjes 1 tl gedroogde kruiden zoals oregano of tijm 1/2 Knorr® kippenbouillonblokje Voor de paellamosselen: 150 g langkorrelige rijst 1/2 tl kurkuma Knorr® ... bekijk recept »