Recepten met kardemom

381 recepten met kardemom

Kardemom

Kardemom Kardemom zijn peultjes met daarin kleine donkere zaadjes. Die zaadjes kunnen in zijn geheel of gemalen gegeten worden. De smaak van de zaden is citroenachtig, licht floraal, met een vleugje eucalyptus.

Pruimen-bessenjam

1 kilogram pruimen, zonder pit, in stukjes300 gram blauwe bessensap van 2 citroenen75 gram gembersnippers op siroop1 kilogram geleisuiker5 brandschone jampotten1. Meng alle ingrediënten met 100 ml water in een kom en laat circa 15 minuten trekken. Sc... bekijk recept »

Pompoensoep met gember

2 eetlepels olie100 gram zoete aardappel, in kleine blokjes200 gram pompoen, in kleine blokjes2 cm verse gember, geschild en fijngehakt2 kardemompeulen (of mespunt kardemompoeder)700 milliliter groente- of kippenbouillon (van 2 tabletten)1 limoenchil... bekijk recept »

Spicy chai thee

500 milliliter (soja)melkhoning2 kardemompeulen4 korrels zwarte peper1 theelepel gemberpoeder (djahé)1 theelepel kaneelpoeder2 zakjes zwarte thee (bijv. darjeeling). opgengeknipt1. Kneus de kardemom met de peperkorrels in een vijzel. Voeg de g... bekijk recept »

Pastinaaksoep met zoete kruiden en Griekse yoghurt

1 dikke ui gesnipperd 3 el (zonnebloem) olie 1 1/2 tl kaneel 1 tl kurkurma 1 tl ketoembar 1/2 tl gemalen kardemom 1 rood pepertje zonder zaad en lijst fijn gehakt 1250 ml kippen of groentebouillon zo nodig iets meer 3 middelgrote pastinaken gesch... bekijk recept »

Lamscurry

400 g lamsbout 60 g rode currypasta voor vlees 1 cm verse gember verse koriander 3 sjalotten 1 tl kardemomzaadjes 1 laurierblad 2 dl kokosmelk 2 el vissaus (nuoc nam) 2 el tamarindesap olijfolie een handvol cashewnoten1. Snij de sjalotten en de ge... bekijk recept »

Panna cotta met speculaas

10 g Solo Vloeibaar 0.25 l light room 1.5 gelatineblaadje 50 g fijne kristalsuiker 100 g speculaas 0.25 l melk 8 aardbeien scheutje olijfolie 1 kardemomzaadje enkele muntblaadjes 2 sneden peperkoek1. Week de gelatineblaadjes in een kom koud wate... bekijk recept »

Trifle van appel en mascarpone

4 appelen 1/2 citroen (enkel het sap) 1 sinaasappel (enkel het sap) 1 el honing 2 cl sinaasappellikeur (grand marnier, Amaretto..) 250 gr mascarpone 150 ml room, opgeklopt 1 zakje vanillesuiker snuifje kaneelpoeder snuifje kardemompoeder amaretti-ko... bekijk recept »

Regenboogrijst

500 gr.rijst]voor de groene rijst: 100 gr.spinazie (diepvries)] 100 gr.doperwten(diepvries)] 125 ml.groentefond ] 2-3 el.ketjap ] 2-3 el.sesamolie ] zout,peper,nootmuskaat ] uien-knoflookpoeder ] Voor de paarse rijst: 300 gr.rode bieten (potje) ] kar... bekijk recept »

Shahjahani

500 gr Kabeljauwfilet 90 gr geroosterde cashewnoten 1,2 dl room 60 gr boter 225 gr fijngehakte uien 1 kaneelstokje van 5cm gehalveerd 1 tl kardemompoeder 2 kruidnagels 1 groene paprika 1 tl kurkuma 1,7 dl warm water 1 tl zout 1 el citroensap Spoel de... bekijk recept »

Croissant met rabarberconfituur

1 kg rabarber1 kg suiker (met pectine)5 kardemompeulen500 g bloem (plus wat extra)30 g verse gist20 g kristalsuiker8 g zout200 g roomboter (of beter: toerboter, te verkrijgen in speciale bakkerszaken)2 eidooiers1. Snij de rabarber in kleine stukken e... bekijk recept »

Pagina 30 van 39