Recepten met komijn

1000 recepten met komijn

Komijn

Komijn Komijn is een bootvormig zaadje van de komijnplant. Het heeft een volle, licht bittere, scherpe, grondige smaak met een aanhoudende pikantheid.

Pilav met abrikoos en aubergine

1 aubergine (in blokjes van 1-2 cm) 500 ml groentebouillon (van tablet) 125 ml zonnebloemolie 1 ui (fijngesneden) 300 g basmatirijst (1 minuut, 2x 150 g) 1 blik tomatenblokjes (400 g) 1 theelepel gemalen komijn&nb... bekijk recept »

Zomerchili met zeevruchten

3 el olijfolie 2 uien (gesnipperd) 1 teen knoflook (fijngesneden) 1 tl gemalen komijn (djinten) 2 tl paprikapoeder 1 tl chilipoeder 1 potje gegrilde paprika's (rood (295 g), uitgelekt) 1 blik witte bonen in tomatensaus&nb... bekijk recept »

Pompoenstamppot met appel en kaas

1 pak pompoen (450 g, diepvries) 2 friszure en knapperige appels ((bijv. Granny Smith), in blokjes) 2 el olijfolie 2 tl gemalen komijn (djinten) 1 kg aardappelen iets kruimig 100 ml magere melk ½ tl gemalen kaneel 150 g b... bekijk recept »

Minitortilla's met tomaat

4 tortillawraps (doorsnede 25 cm) 1 citroen (schoongeboend) 8 Tasty Tom tomaten 1 bol mozzarella 2 el gedroogde tomatentapenade ½ tl gemalen komijn (djinten) 2 el verse koriander (fijngehakt)1. Steek met de koeksteker ... bekijk recept »

Stoofpotje met zuurkool en vis

8 dilletakjes 500 g filets van witte vis (roodbaars, enz.) gemalen komijn (facultatief) 140 g gerookte zalm 8 eetlepels verse room 500 g voorgekookte zuurkool met witte wijn (in zakje)1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. 2. Maak de zuurkool los... bekijk recept »

Couscoussalade met runderspiesen

250 g cherrytomaten (bakje) 300 g biefstukken 3 tl gemalen komijn (djinten) 3 tl kerriepoeder 3 tl paprikapoeder 6 el olijfolie 200 g gedroogde abrikozen zonder pit (zak 500 g) 300 g couscous 2 tl zout 300 g extra fijne tu... bekijk recept »

Aardappels en erwten in yoghurtsaus

2 el ghee ((zie tip) of olie) 2 tl verse gemberwortel (fijngehakt) ½ rode peper (fijngehakt) 2 tl gemalen komijn (djinten) 700 g aardappelen (in blokjes) 1 tl kurkuma 1 el grove mosterd 450 g tuinerwten (di... bekijk recept »

Pandanrijst met tofu en groenten

300 g pandanrijst 4 eetlepels olie 1 blok tofu naturel (375 g, in blokjes) 2 cm verse gemberwortel 5 eetlepels Japanse sojasaus 1 zak gesneden spitskool 1 rode paprika (in repen) 1 theelepel gemalen komijn (djinten)1. Rij... bekijk recept »

Kruidige spitskool met rozijnen

25 g rozijnen 800 g spitskool 25 g roomboter 2 tl gemalen komijn 1 snufje zout 1 snufje peper 3 el walnoten1. Week de rozijnen in warm water. Halveer de spitskool, verwijder de kern en snijd de kool in reepjes van 1 cm. 2. Smelt in een ruime ko... bekijk recept »

Gekonfijte eendenbout met rodekool-korianderstamppot

4 gekonfijte eendenbouten 1 kg kruimige aardappelen geschild en in stukken 1 sinaasappel schoongeboend 2 el olijfolie 1 rode ui gesnipperd 2 tl gemalen komijn 450 g rodekool met appel 1 bakje korianderVerwarm de oven voor tot 190°C. Kook de aardappel... bekijk recept »

Pagina 18 van 100