1000 recepten met komijn
1 aubergine (in blokjes van 1-2 cm) 500 ml groentebouillon (van tablet) 125 ml zonnebloemolie 1 ui (fijngesneden) 300 g basmatirijst (1 minuut, 2x 150 g) 1 blik tomatenblokjes (400 g) 1 theelepel gemalen komijn&nb... bekijk recept »
3 el olijfolie 2 uien (gesnipperd) 1 teen knoflook (fijngesneden) 1 tl gemalen komijn (djinten) 2 tl paprikapoeder 1 tl chilipoeder 1 potje gegrilde paprika's (rood (295 g), uitgelekt) 1 blik witte bonen in tomatensaus&nb... bekijk recept »
1 pak pompoen (450 g, diepvries) 2 friszure en knapperige appels ((bijv. Granny Smith), in blokjes) 2 el olijfolie 2 tl gemalen komijn (djinten) 1 kg aardappelen iets kruimig 100 ml magere melk ½ tl gemalen kaneel 150 g b... bekijk recept »
4 tortillawraps (doorsnede 25 cm) 1 citroen (schoongeboend) 8 Tasty Tom tomaten 1 bol mozzarella 2 el gedroogde tomatentapenade ½ tl gemalen komijn (djinten) 2 el verse koriander (fijngehakt)1. Steek met de koeksteker ... bekijk recept »
8 dilletakjes 500 g filets van witte vis (roodbaars, enz.) gemalen komijn (facultatief) 140 g gerookte zalm 8 eetlepels verse room 500 g voorgekookte zuurkool met witte wijn (in zakje)1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. 2. Maak de zuurkool los... bekijk recept »
250 g cherrytomaten (bakje) 300 g biefstukken 3 tl gemalen komijn (djinten) 3 tl kerriepoeder 3 tl paprikapoeder 6 el olijfolie 200 g gedroogde abrikozen zonder pit (zak 500 g) 300 g couscous 2 tl zout 300 g extra fijne tu... bekijk recept »
2 el ghee ((zie tip) of olie) 2 tl verse gemberwortel (fijngehakt) ½ rode peper (fijngehakt) 2 tl gemalen komijn (djinten) 700 g aardappelen (in blokjes) 1 tl kurkuma 1 el grove mosterd 450 g tuinerwten (di... bekijk recept »
300 g pandanrijst 4 eetlepels olie 1 blok tofu naturel (375 g, in blokjes) 2 cm verse gemberwortel 5 eetlepels Japanse sojasaus 1 zak gesneden spitskool 1 rode paprika (in repen) 1 theelepel gemalen komijn (djinten)1. Rij... bekijk recept »
25 g rozijnen 800 g spitskool 25 g roomboter 2 tl gemalen komijn 1 snufje zout 1 snufje peper 3 el walnoten1. Week de rozijnen in warm water. Halveer de spitskool, verwijder de kern en snijd de kool in reepjes van 1 cm. 2. Smelt in een ruime ko... bekijk recept »
4 gekonfijte eendenbouten 1 kg kruimige aardappelen geschild en in stukken 1 sinaasappel schoongeboend 2 el olijfolie 1 rode ui gesnipperd 2 tl gemalen komijn 450 g rodekool met appel 1 bakje korianderVerwarm de oven voor tot 190°C. Kook de aardappel... bekijk recept »