1000 recepten met komijn
1 bak romatomaten (750 g) 3 teentjes knoflook 5 eetlepels olijfolie ½ kaneelstokje zout 1 citroen ½ theelepel paprikapoeder ½ theelepel gemalen komijn (djinten) peper 600 g kabeljauwfilet1. Tomaten ontvellen en n... bekijk recept »
1 theelepel gemalen komijn (djinten) 2 theelepels gemalen koriander (ketoembar) 1 teentje knoflook (geperst) 1 rode peper (fijngehakt) 2 eetlepels donkere basterdsuiker 2 eetlepels Thaise vissaus 2 limoenen (geperst) ... bekijk recept »
4 stengels bleekselderij (geschild) 300 g winterwortel (geschild) 75 g cashewnoten (lichtgezouten) 1 theelepel zwarte peperkorrels 2 theelepels gemalen koriander (ketoembar) 1 theelepel gemalen komijn (djinten) 3 eetlepels ... bekijk recept »
500 g pompoen 1 envelopje saffraan 1 ui (gesnipperd) 3 teentjes knoflook (geperst) 2 eetlepels olijfolie 1 gedroogd chilipepertje (verkruimeld) 1 stukken kaneel 1 eetlepel rozijnen 300 g basmatirijst 750 ml groentebou... bekijk recept »
2 limoenen (schoongeboend) 3 eetlepels olijfolie 4 teentjes knoflook (geperst) 1 rode peper (fijngehakt) 1 theelepel gemalen komijn (djinten) ½ theelepel gemalen koriander (ketoembar) ½ theelepel kaneelpoeder 50... bekijk recept »
1 ui 2 zoete puntpaprika's (zak 2 stuks) 2 el olijfolie 1 tl gemalen komijn (djinten) 2 tl paprikapoeder 4 rundvleesbouillontabletten 300 g boerenkool 2 liter kraanwater 150 g gerookte achterham 400 g cannellinibonen (blik... bekijk recept »
2 tenen knoflook (geperst) 2 el olijfolie ½ el gemalen komijn (djinten) 1 tl zwarte peper (versgemalen) 2 lamsracks (van elk 6 ribbetjes)1. Meng in een kommetje de knoflook met de olie, komijn en peper en wrijf de lamsrack... bekijk recept »
750 g wortels 5 sappige sinaasappelszonder pit 4 teentjes knoflook sap van 1 limoen 1/2 tl zout 1/2 tl gemalen witte peper 1/2 tl maismeel 2 el water 1 el gemalen verse korianderom te garneren VOOR DE GARNALEN 12 grote of 16 middelgrote rauwe reuzeng... bekijk recept »
6 zalmmootjes2 theelepels komijnzaadjesVoor de saus : 8 bosuitjes3 teentjes knoflook3 kleine rode chilipepers1 eetlepel fijn gehakte korianderwortel2 eetlepels bruine suiekr2 eetlepels vissaus60 ml vers geperst limoensap Bestrooi elk mootje aan beide... bekijk recept »
Voor 4 personen: 700 gr Chinese kool 750 gr aardappelen 400 gr komijnekaas 50 gr paneermeel boter 50 gr geraspte kaasSnijd de komijnekaas in blokjes. Vet een ovenschaal in. Maak de kool schoon en snijd hem in reepjes. Schil de aardappelen, was ze en ... bekijk recept »