1000 recepten met komijn
1 kg lamsbout zonder al te veel vet2 grote zoete aardappelen of yamsgeschild of ongeschild 3 middelgrote aardappelengeschild of ongeschild MARINADE60 gr (4 eetl) gemalen komijn 15 gr (1 eetl) knoflookzout 75 ml (5 eetl) meervoudig onverzadigde olie V... bekijk recept »
500 gram wortelsgoed gaargekookt 4 eetlepels olijfolie 2 eetlepels citroensap 1 teentje knoflookgeperst 1 theelepel gemalen komijn (djinten) Zout en cayennepeper of harissa 3 eetlepels zwarte olijven 50 gram pittige feta Bereidingswijze Pureer de wo... bekijk recept »
250 GR. doperwtjes (gedroogde erwten)/ 125 gram kikkererwten/ 1 liter water/ 125 gram linzen/ 1 lamsbout van vet ontdaan/ 2 theelepels komijnpoeder/ 2 theelepels met mosterdpoeder of 3 eetlepels mosterd/ 1 theelepel zout/ 4 teentjes fijngehakte knofl... bekijk recept »
8 pomodori-tomatenin plakken 1 rode uiin dunne halve ringen 6 el (milde) olijfolie 2 el rode- of wittewijnazijn 1-2 el komijnzaad (of djinten) 1/2 tl zout 1 tl suiker 4 eierenhardgekookt zeezout om te bestrooien Schep de tomaten en de uien om met 1 e... bekijk recept »
5 kiwi's 1/2 kop gepelde walnoten 1/2 kop yoghurt 1 koffielepel gemalen komijn 1 wat Tabasco Schil de kiwi's en snijd ze in plakjes. Verdeel deze over 4 borden en strooi er de noten over. Breng de yoghurt op smaak met komijn en Tabasco en schep deze ... bekijk recept »
5 kiwi's 1/2 kp gepelde walnoten 1/2 kp yoghurt 1 koffielepel gemalen komijn 1 wat Tabasco Schil de kiwi's en snijd ze in plakjes. Verdeel deze over 4 borden en strooi er de noten over. Breng de yoghurt op smaak met komijn en Tabasco en schep deze ov... bekijk recept »
1 bloemkool, in roosjes2 eetlepels wokolie1 ui, fijngesnipperd1 eetlepel komijnzaad of 1 theelepel komijnpoeder (djinten)2 eetlepels sesamzaadchilipepervlokken naar smaak1. Blancheer de bloemkoolroosjes in ruim kokend water met een schepje zout circa... bekijk recept »
600 gram gehakt1 zakje gehaktkruiden1 theelepel komijnpoeder (djinten)flinke snuf kaneelpoeder1 ei, losgeklopt2 eetlepels tomatenketchup1 ui, gesnipperd1 rode paprika, in miniblokjes1 groene paprika, in miniblokjes300 gram witte rijstevt. paprikapoed... bekijk recept »
3 aubergines, in blokjes van 3 cm3 rode uien, in kwarten2 teentjes knoflook, geperst4 eetlepels olijfolie1 eetlepel citroensap1 eetlepel komijnzaad of 1 theel. komijnpoeder (djinten)1 theelepel paprikapoeder1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)1 bo... bekijk recept »
800 g nieuwe of Rosevalaardappelen, gewassen en gedroogd3 eetl. olijfolie1 eetl. grof zeezout1 theel. gedroogde chilipepervlokken1 theel. komijn (djinten)een bosje verse koriander, grof gehakt1. Verwarm de oven voor op 225°C. Snijd de aardappelen... bekijk recept »