1000 recepten met komijn
Gr 400 Wortelen 1 Venkel Peper en zeezout en komijn Gr 300 Biozalm Theelepel 2 Sesamzaadjes geroosterd wit en zwart 1 Limoen 1. Verwarm de oven op 180 graden . Schil de wortelen met een dunschiller en snij ze schuin in dunne plakken . Snij de ven... bekijk recept »
1 winterwortel 1 eetlepel komijnzaad 1 Knorr Bouillonketeltje Kip 2 eetlepels azijn 2 theelepels mosterd 4 eeetlepels olijfolie 4 takjes peterselie 12 flinterdunne plakjes kalkoenfilet (vleeswaar) 1. Schil de wortel en schaaf in flinterdunne pl... bekijk recept »
1 bussel jonge wortelen 1 teentje knoflook 1/2 kl komijnpoeder 1/2 kl suiker 1 scheut olijfolie sap van een sinaasappel 1 el fijngehakte verse koriander zout1. Schil de wortelen en versnijd ze in schijfjes van 3mm dik2. Doe ze in een pot. Overg... bekijk recept »
250 g Griekse pasta (orzo)500 g visfilet2 el rozijnen2 el pijnboompitten (geroosterd)1 el bloem1 kl graanmosterd2 el witte wijnazijn2 el olijfolie150 g waterkers1 kl komijnzaden (geroosterd)peperzout1. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de ve... bekijk recept »
500 gram lamsvlees 250 gram gesnipperde uien 250 gram gesneden witte- of savooie kool 250 gram sperziebonen 500 gram in blokjes gesneden aardappelen 1 uitgeperste teen knoflook 3 dl bouillon (blokje) 2 el fijngeknipte peterselie 1 tl komijn V... bekijk recept »
500 gr. trostomaten 1/2 groene paprika 1/2 bosje verse dille 5 takjes peterselie 3 el. olijfolie 1 el. rode wijnazijn ca. 2/3 tl. komijn zout en peper In kom doen; tomaten, paprika, bosui, dille, peterselie, olie, azijn en komijn - alles goed mengen ... bekijk recept »
BROOD VOOR 600 GR:315 gr. witte bloem. 10 gr. verse gist of 4 gr. droge gist. 45 gr. tarwekiemen. 5 gr. zout. 5 gr. suiker. 5 gr. margarine. 3/4 theel. komijn. 3/4 theel. koriander. 75 gr. zonnebloempitten. 210 ml. water. BROOD VOOR 800 GR.: 450 gr. ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 500 g mager lamsgehakt 50 g vers broodkruim 1 ui, zeer fijn gesneden 1 teen knoflook, uitgeperst 3 ei fijngesneden verse bladpeterselie 1 tl. Gemalen komijn Snufje kaneel Zout en peper 1 ei losgeklopt 2 ei olijfolie Voor de tomatensa... bekijk recept »
1 kg. bloem500g. fijn gemalen urdi6 teentjes knoflook11/2 theel. zout1 theel. bakpoeder1 theel. baksoda1 peper2 theel. komijnzaad (djira)6 jonge tajerbladeren1 liter olie. Bereidingswijze De komijn in een droge koekepan doen en bruin bakken (dat verh... bekijk recept »
Gele splitertwen 200 gram, Kurkuma 1 eetlepel, Komijn 1 eetlepel, Ui normale formaat, Knoflook twee tot drie teentjes, Zwarte pepper naar eigen smaak, Rode peper naar eigen smaak, Zout naar eigen smaak, Water 2 liter Was de spliterwten grondig zodat ... bekijk recept »