Recepten met komijn

1000 recepten met komijn

Komijn

Komijn Komijn is een bootvormig zaadje van de komijnplant. Het heeft een volle, licht bittere, scherpe, grondige smaak met een aanhoudende pikantheid.

Zalm uit de oven met sesam wortel venkel en komijn

Gr 400 Wortelen 1 Venkel Peper en zeezout en komijn Gr 300 Biozalm Theelepel 2 Sesamzaadjes geroosterd wit en zwart 1 Limoen 1. Verwarm de oven op 180 graden . Schil de wortelen met een dunschiller en snij ze schuin in dunne plakken . Snij de ven... bekijk recept »

Mini-carpaccio van wortel met komijn

1 winterwortel 1 eetlepel komijnzaad 1 Knorr Bouillonketeltje Kip 2 eetlepels azijn 2 theelepels mosterd 4 eeetlepels olijfolie 4 takjes peterselie 12 flinterdunne plakjes kalkoenfilet (vleeswaar) 1. Schil de wortel en schaaf in flinterdunne pl... bekijk recept »

Worteltjes met komijn

1 bussel jonge wortelen 1 teentje knoflook 1/2 kl komijnpoeder 1/2 kl suiker 1 scheut olijfolie sap van een sinaasappel 1 el fijngehakte verse koriander zout1. Schil de wortelen en versnijd ze in schijfjes van 3mm dik2. Doe ze in een pot. Overg... bekijk recept »

Vis met komijn-mosterddressing en orzo

250 g Griekse pasta (orzo)500 g visfilet2 el rozijnen2 el pijnboompitten (geroosterd)1 el bloem1 kl graanmosterd2 el witte wijnazijn2 el olijfolie150 g waterkers1 kl komijnzaden (geroosterd)peperzout1. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de ve... bekijk recept »

Stew Met Sperziebonen

500 gram lamsvlees 250 gram gesnipperde uien 250 gram gesneden witte- of savooie kool 250 gram sperziebonen 500 gram in blokjes gesneden aardappelen 1 uitgeperste teen knoflook 3 dl bouillon (blokje) 2 el fijngeknipte peterselie 1 tl komijn V... bekijk recept »

Marokaanse Tomaten Salade

500 gr. trostomaten 1/2 groene paprika 1/2 bosje verse dille 5 takjes peterselie 3 el. olijfolie 1 el. rode wijnazijn ca. 2/3 tl. komijn zout en peper In kom doen; tomaten, paprika, bosui, dille, peterselie, olie, azijn en komijn - alles goed mengen ... bekijk recept »

Zonnebloempittenbrood

BROOD VOOR 600 GR:315 gr. witte bloem. 10 gr. verse gist of 4 gr. droge gist. 45 gr. tarwekiemen. 5 gr. zout. 5 gr. suiker. 5 gr. margarine. 3/4 theel. komijn. 3/4 theel. koriander. 75 gr. zonnebloempitten. 210 ml. water. BROOD VOOR 800 GR.: 450 gr. ... bekijk recept »

Saucijzen in tomatensaus uit Smyrna

Voor 4 personen: 500 g mager lamsgehakt 50 g vers broodkruim 1 ui, zeer fijn gesneden 1 teen knoflook, uitgeperst 3 ei fijngesneden verse bladpeterselie 1 tl. Gemalen komijn Snufje kaneel Zout en peper 1 ei losgeklopt 2 ei olijfolie Voor de tomatensa... bekijk recept »

Barra

1 kg. bloem500g. fijn gemalen urdi6 teentjes knoflook11/2 theel. zout1 theel. bakpoeder1 theel. baksoda1 peper2 theel. komijnzaad (djira)6 jonge tajerbladeren1 liter olie. Bereidingswijze De komijn in een droge koekepan doen en bruin bakken (dat verh... bekijk recept »

Indiase Matter Ke Dhal (gele Splierwten )

Gele splitertwen 200 gram, Kurkuma 1 eetlepel, Komijn 1 eetlepel, Ui normale formaat, Knoflook twee tot drie teentjes, Zwarte pepper naar eigen smaak, Rode peper naar eigen smaak, Zout naar eigen smaak, Water 2 liter Was de spliterwten grondig zodat ... bekijk recept »

Pagina 36 van 100