Recepten met komijn

1000 recepten met komijn

Komijn

Komijn Komijn is een bootvormig zaadje van de komijnplant. Het heeft een volle, licht bittere, scherpe, grondige smaak met een aanhoudende pikantheid.

Bonensalade met chorizo en sinaasappel

3 sinaasappels400 gram rode bonen uitgelekt100 gram salami in reepjes of blokjes1 rode ui in smalle ringen1 rode peper zonder zaadjes, in stukjes1 mespuntje gemalen komijn4 tortilla\'s of tortillachips2 eetlepel grofgesneden verse koriander1. Sch... bekijk recept »

Kruidige kabeljauwschotel

250 gram rijst600 gram diepvrieskabeljauwfilet ontdooid1/2 theelepel kaneelpoeder1 mespuntje cayennepeper1/2 theelepel paprikapoeder1/2 theelepel gemalen komijn (djinten)1 blikje tomatenblokjes op sap50 gram rozijnen500 gram diepvriesdope... bekijk recept »

Mediterrane ratatouille met kikkererwten

1 blikje (ca. 250g) kikkererwten3 eetlepels olijfolie2 teentjes knoflook fijngehakt3 uien in partjes2 wortels geschrapt, in grove stukken2 rode paprika's zonder zaadjes, in repen1 courgette in dikke plakken1 theelepel gemalen komijn (djinten)1 th... bekijk recept »

Mediterrane groentecrumble

4 vastkokende aardappels geschild, in parten2 venkelknollen in repen of smalle partjes6 eetlepels olijfolie2 (rode) uien in ringen4 teentjes knoflook fijngehakt1 grote wortel of 200 g bospeen in plakjes1 courgette in plakken3 tomaten in partjesbosje ... bekijk recept »

Marokkaanse salsa

3 eetlepels olijf- of arachideolie2 sjalotjes, in smalle ringen1 teentje knoflook, fijngehakt1 theelepel gemalen komijn (djinten) of 1 theelepel komijnzaad1 blik (ca. 300 gram) kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld2 eetlepels gehakte verse koriander2... bekijk recept »

Cara bische fondue

350 ml bier (pils)2 eetl. citroensap1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt1 rode paprika, zonder zaadjes, in miniblokjes600 g mozzarella, geraspt1/2 theel. paprikapoedermespuntje gemalen komijn (djinten)zoutallesbindertortillachipsfonduepan en ... bekijk recept »

Couscoussalade met geroosterde biefstuk en tzatziki

250 g couscous (instant)1 rode peper, zonder zaadjes, in stukjes2 lente-/bosuitjes, in ringetjes1 kleine komkommer, met schil, in blokjes6 eetl. olijfolie3 eetl. citroensap4 biefstukken (100-125 g per stuk)1/2 theel. gemalen komijn (djinten)z... bekijk recept »

Couscoussalade met zeevruchten

300 g couscous2 citroenen, geperst5 eetl. olijfolie2 vleestomaten, gepeld en in blokjes2 lente-/bosuitjes, in ringetjes1 teentje knoflook, geperst2 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries)zoutversgemalen pepermespuntje gemalen komijn (djinten... bekijk recept »

Fetaburgers

300 g diepvriesdoperwten, gegaard1 ei2 eetl. bloem100 g feta, verkruimeldmespunt gemalen komijn (djinten)1 eetl. currypastazout2 eetl. sesamzaadarachide- of olijfolie1. Pureer de doperwten en meng deze met ei, bloem, feta, komijn, currypasta en zout.... bekijk recept »

Geroosterde zalm met mojosaus

250 g zalmfilet (Vismarine), ontdooidzoutversgemalen peper2 eetl. olijfolie1 eetl. citroensap1 lente-/bosui, in smalle ringenvoor de mojosaus:1 teentje knoflook, gepeld1 theel. paprikapoeder1/2 theel. gemalen komijn (djinten)1 eetl. witte wij... bekijk recept »

Pagina 89 van 100