1000 recepten met komijn
Voor 4 personen: 4 dikke moten tonijn (700 g) 4 uien 6 tomaten 4 teentjes knoflook 2 eetlepels argaanolie 1 blikje kikkererwten 1 koffielepel paprikapoeder 1 koffielepel komijn 1/2 koffielepel gemberpoeder verse koriander zout en peperWas de tomaten ... bekijk recept »
Voor 4 personen: - 400 gr tomaten - 2 kleine komkommers - 1 ui - ½ citroen/zout - ½ theelepel komijn - 1 à 2 eetlepels olijfolie - cubebe- of staartpeper = zwarte peperkorrels met een steeltje en een vleugje citroen1.Verwijder de steelaanzetten van d... bekijk recept »
Voor 2 personen: 1 blik kikkererwten (400gram) 5 a 7 lente-uitjes 1 a 2 teentjes knoflook 2 a 3 eetlepels bloem 1 a 2 theelepels bakpoeder 1/2 bosje peterselie 1/2 bosje koriander 1 theelepel chilipoeder Zout & peper 1/5 eetelepel komijn Paneerme... bekijk recept »
4 el traditionele olijfolie100 gr vers gerookte spekblokjes1 gesnipperde ui1 teentje look gesnipperd1/2 thl gemalen komijn4 tomaten in partjes gesneden4 sneetjes volkorenbrood4 eitjespeperzoutpaprikapoeder- Verhit 1 el olie en bak de spekblokjes knap... bekijk recept »
Voor 4 personen: 300 gr fijngesnipperde ui 2 teentjes lookook 1 selder 4 wortelen 1 kl olijfolie 1 blik gepelde tomaten 4 blokjes gevogeltebouillon 1 klein doosje linzen 1 kl komijn 4 takjes rozemarijn peperPel de teentjes look en hak ze fijn. Maak d... bekijk recept »
800 g stoofvlees 2 uien 1 cl olijfolie (extra vierge) 50 g boter (bakboter) paprikapoeder komijn (gemalen) 4 dl vleesbouillon 4 aardappelen (Charlotte) 1 paprika (rood) 1 paprika (groen) peper zoutHet vlees in blokjes verdelen en aanbakken in een men... bekijk recept »
800 g stoofvlees 2 uien 1 cl olijfolie (extra vierge) 50 g bakboter paprikapoeder komijn (gemalen) 4 dl vleesbouillon 4 aardappelen 1 paprika (rood) 1 paprika (groen) peper zoutHet vlees in blokjes verdelen en aanbakken in een mengsel van olie en bot... bekijk recept »
750 gr mager rundvlees 6 el olijfolie 5 dl water 3 el tomatenpuree 2 el wijnazijn ½ kl komijn 1 kaneelstokje peper en zout 800 gr kleine uien of sjalotjes of zilveruitjes 125 gr FETAKooktijd: 1.1/2 uur Snij het vlees in stukken van 2 cm, schroei ze ... bekijk recept »
4 roodbaarsfilets van 150 g (alternatief: victoriabaars, tilapia, pangasius, kabeljauw) 1 sinaasappel 75 g pijnboompitten 75 g rozijnen 1 theelepel versgemalen zwarte peper 1/2 theelepel gemalen komijn (djinten) zeezout 3 eetlepels olijfolie extra vi... bekijk recept »
300 g zalm 2 aardappels geraspt 0,25 komkommer 1 dl witte wijn bouquet: gember, laurier, knoflook 15 g rietsuiker 0,5 dl notenolie enkele druppels Balsamico 0,25 dl notenolie marinade: gemalen koriander, zeezout, hazelnoten, komijn en kardemom garner... bekijk recept »