Recepten met komijn

1000 recepten met komijn

Komijn

Komijn Komijn is een bootvormig zaadje van de komijnplant. Het heeft een volle, licht bittere, scherpe, grondige smaak met een aanhoudende pikantheid.

Tajine van tonijn met tomaten en kikkererwten

Voor 4 personen: 4 dikke moten tonijn (700 g) 4 uien 6 tomaten 4 teentjes knoflook 2 eetlepels argaanolie 1 blikje kikkererwten 1 koffielepel paprikapoeder 1 koffielepel komijn 1/2 koffielepel gemberpoeder verse koriander zout en peperWas de tomaten ... bekijk recept »

Tomaten-komkommersalade

Voor 4 personen: - 400 gr tomaten - 2 kleine komkommers - 1 ui - ½ citroen/zout - ½ theelepel komijn - 1 à 2 eetlepels olijfolie - cubebe- of staartpeper = zwarte peperkorrels met een steeltje en een vleugje citroen1.Verwijder de steelaanzetten van d... bekijk recept »

Vegetarische balletjes van kikkererwtenpuree met k

Voor 2 personen: 1 blik kikkererwten (400gram) 5 a 7 lente-uitjes 1 a 2 teentjes knoflook 2 a 3 eetlepels bloem 1 a 2 theelepels bakpoeder 1/2 bosje peterselie 1/2 bosje koriander 1 theelepel chilipoeder Zout & peper 1/5 eetelepel komijn Paneerme... bekijk recept »

Mexicaanse eieren

4 el traditionele olijfolie100 gr vers gerookte spekblokjes1 gesnipperde ui1 teentje look gesnipperd1/2 thl gemalen komijn4 tomaten in partjes gesneden4 sneetjes volkorenbrood4 eitjespeperzoutpaprikapoeder- Verhit 1 el olie en bak de spekblokjes knap... bekijk recept »

Groentesoep met selder en linzen

Voor 4 personen: 300 gr fijngesnipperde ui 2 teentjes lookook 1 selder 4 wortelen 1 kl olijfolie 1 blik gepelde tomaten 4 blokjes gevogeltebouillon 1 klein doosje linzen 1 kl komijn 4 takjes rozemarijn peperPel de teentjes look en hak ze fijn. Maak d... bekijk recept »

Goelasj met aardappelen

800 g stoofvlees 2 uien 1 cl olijfolie (extra vierge) 50 g boter (bakboter) paprikapoeder komijn (gemalen) 4 dl vleesbouillon 4 aardappelen (Charlotte) 1 paprika (rood) 1 paprika (groen) peper zoutHet vlees in blokjes verdelen en aanbakken in een men... bekijk recept »

Goelasj met aardappelen

800 g stoofvlees 2 uien 1 cl olijfolie (extra vierge) 50 g bakboter paprikapoeder komijn (gemalen) 4 dl vleesbouillon 4 aardappelen 1 paprika (rood) 1 paprika (groen) peper zoutHet vlees in blokjes verdelen en aanbakken in een mengsel van olie en bot... bekijk recept »

Goulash anders

750 gr mager rundvlees 6 el olijfolie 5 dl water 3 el tomatenpuree 2 el wijnazijn ½ kl komijn 1 kaneelstokje peper en zout 800 gr kleine uien of sjalotjes of zilveruitjes 125 gr FETAKooktijd: 1.1/2 uur Snij het vlees in stukken van 2 cm, schroei ze ... bekijk recept »

Gegrilde roodbaarsfilet met pijnboompitten

4 roodbaarsfilets van 150 g (alternatief: victoriabaars, tilapia, pangasius, kabeljauw) 1 sinaasappel 75 g pijnboompitten 75 g rozijnen 1 theelepel versgemalen zwarte peper 1/2 theelepel gemalen komijn (djinten) zeezout 3 eetlepels olijfolie extra vi... bekijk recept »

Gemarineerde zalm

300 g zalm 2 aardappels geraspt 0,25 komkommer 1 dl witte wijn bouquet: gember, laurier, knoflook 15 g rietsuiker 0,5 dl notenolie enkele druppels Balsamico 0,25 dl notenolie marinade: gemalen koriander, zeezout, hazelnoten, komijn en kardemom garner... bekijk recept »

Pagina 93 van 100