Recepten met laurierblad

1000 recepten met laurierblad

Laurierblad

Laurierblad Laurierblad heeft een sterk houtachtige, kruidige smaak. Het is een beetje te vergelijken met verse peper, maar dan zonder het pikantje.

Chili Met Drie Soorten Bonen

3 eetlepels plantaardige olie2 middelgrote uiengrof gehakt1 teentje knoflookgeperst1 eetlepel gemalen komijn2 eetlepels scherpe paprikapoeder1 rode of groene Spaanse peperontdaan van zaadgehakt680 gram rundergehakt800 gram tomaten uit blik90 gram tom... bekijk recept »

Tsjechische Goulash Oftewel Bierzuurkool

500 g mager vlees (in het oorspronkelijke recept wordt voor de helft ossenhaas en voor de helft varkensfricandeau gebruikt - kies bij voorkeur ook voor half rund/half varken voor het rundvlees magere runderlappen of zogenaamd goulashvleesvoor het var... bekijk recept »

Tongschar "Diabolo"

2 tongscharrengefilleerd in 4 filets een ei enkele reepjes gerookt spek glas droge witte wijn en een klein glaasje droge vermout coulis van tomaat sjalot chapelure (broodkruim) bloem soeplepel olijfolie gedroogd(e) pepertje(s) witte peperbolletjes la... bekijk recept »

Barbeque Saus

-4 potjes ajuintjes.-vocht van de ajuintjes-1laurierblad-4soeplepels suiker-2flessen tomatenketchup-beetje bindmiddel-2 glazen witte wijn-2pakken rozijnen. Hulpmiddelen -Ketel-paar kommen-zeef. Hulpmiddelen - -Ketel-paar kommen-zeef. Voorbereiding -... bekijk recept »

Bruine Bonensoep

500 ml water - 450 g gare bruine bonen - 75 g speklap - 20 g ui - 3 gestoten witte peperkorrels - laurierblad - peterselie of selderijfijn - zout - peper - koffiemelk - broodcroutons 1. Verwijder met een koksmes het zwoerd en het kraakbeen van de spe... bekijk recept »

Franse Stoofschotel

1 kilo riblappen100 g boter150 gram spekblokjes3 gesnipperde uien4 dl rode wijn2 dl vleesbouillon1 takje tijm1 laurierblaadje1 fijngesneden teentje knoflook250 gram champignonspeterseliezoutpeperallesbinder Bereidingswijze De spekblokjes uitbakken in... bekijk recept »

Paella

4 drumsticks(kippepootjes). peper,zout. 4 eetl.olijfolie of andere olie. 1 grote gesnipperde ui. 1 geperst teentje knoflook. 1 laurierblad. 400 gr.gepelde tomaten. 1 in blokjes gesneden rode paprika. 1/2 theel.sambal oelek. 1 sachet saffraan. 1 1/2 k... bekijk recept »

Lamshachee

500 gram lams(schouder)lappen zout zwarte peper uit de molen 35 gram boter 1 1/2 eetl. (olijf)olie 250 gram uiengrof gesnipperd 2 teentjes knoflookragfijn gehakt 2 1/2 dl vleesfonduit potje 2 1/2 dl rode wijn Verhit een (braad)pan met dikke bodem. La... bekijk recept »

Aardappel-pompoensoep Met Garnalen

Ca. 500 gram garnalen (bijv. steur of grote en wat kleine garnalen.)4 el. olijfolie2 grote uien gesnipperd2 teentjes knoflook fijn gesnedenca. 2 cm. gember fijngesneden1 rode paprika in blokjes100 gram ontbijtspek in stukjes of reepjes spekca. 400 gr... bekijk recept »

Vis Margherita

250 gram witte vis zonder graat en vel. 1 rode peperontpit en in stukjes gesneden. 1 groene peperontpit en in stukjes gesneden. 1 ui gesneden. 4 tomatengepeldontpit en gesneden. 2 uitgeperst teentje knoflook. 15 gram boter. 1 dl. water. 1 el. citroen... bekijk recept »

Pagina 65 van 100