1000 recepten met laurierblad
500 g kipfilet zout en peper 1 kopje olijfolie 2 teentjes knoflook 1 Spaanse peper 2 uien 1 wortel 1 stuk prei 1/2 l kippenbouillon 1 laurierblad 1 takje tijm 1 takje rozemarijn 2 kopjes rijst 1 snufje cayennepeper 1 klein blikje (70 g) tomatenpuree... bekijk recept »
100 g gedroogde abrikozen 500 g lamslappen 1 tl zout 1 tl paprikapoeder 1/2 tl kaneel 1/2 tl nagelgruis 1/2 tl koriander enkele draadjes saffraan 1/2 dl olijfolie 1 ui 1 teentje knoflook 1 grote wortel 2 meiknolletjes 1 laurierblad 1 takje tijm verse... bekijk recept »
2 eetl. dieetmargarine 480gr. mager rundvleesin blokjes 200gr ui,gesnipperd 2 teentjes knoflookuitgeperst 100gr. worteltjes,in schijfjes 1 eetl. bloem 1.25dl. rode wijn 2,5dl. bouillon van een blokje 2 eetl. cognac 1 eetl. tomatenpuree 1 eetl. peter... bekijk recept »
? 500 gram kalfsfricandeau ? 75 gram tonijn uit blik ? 1 ansjovisfilet uit blik ? ? winterwortel ? ? stengel bleekselderij ? ? ui ? 1 eetlepel kappertjes ? 1 laurierblad ? 1 kruidnagel ? 1 dl. Olijfolie ? 4 dl. Droge witte wijn ? 1 citroen ? 1 eetlep... bekijk recept »
-400 gram uien -1 kg aardappels -750 gram wortelen -1 boerenmetworst( circa 150 gram) -400-500 gram ribkarbonade -1 bosje verse of 2 theelepels gedroogde tijm -1-2 eetlepels ole -zout -peper -1 laurierblad -2-4 bouillonblokjes -250 ml droge witte wij... bekijk recept »
10 el olie (olijf-) 6 tenen knoflook 4 eidooiers 2? tl salie 2 kruidnagels 1 laurierblaadje 1 el gehakte peterselie (vers) tijm naar smaak saffraan naar smaak Bereidingswijze Hak de knoflook fijn en voeg bij 1 liter water. Voeg ook zouttijmsaliel... bekijk recept »
2 runderriblappen(met vetrand)elk ca. 175 gramzoutzwarte peper uit de molen4 eetlepels traditionele olijfolie2 middelgrote in smalle ringen gesneden uien2 fijngehakte knoflookteentjes2 takjes verse tijm2 takjes verse rozemarijn1 klein laurierblad2? d... bekijk recept »
600 gr rundstoofvlees3 el bloemzout,peper1tl paprikapoeder2 uien1 grote appel(goudrenet)75 gr boter1 laurierblad5 jeneverbessen2 kruidnagels1 tl gedroogde tijm1 vleesbouillontablet1/4 l rode wijn250 gr champignons1 grote winterwortel1/8 l creme fraic... bekijk recept »
2 sjalotten 1 worteltje 10 jeneverbessen 1/2 theelepel grof gemalen peper 1 laurierblad 1 takje rozemarijn 1 takje tijm 1 takje peterselie 3 dl rode wijn 1 varkensrollade van 500 gram 50 gram champignons 1 ui 40 gram boter. Pel en snipper... bekijk recept »
Voor de fricandeau: 450 gram kalfslende 1 grote uigepeld en in vieren 2 kruidnagelen 1 laurierblad 1 stengel bleekselderijgehakt 1 wortelgeschrapt en gehakt 4 peperkorrels Voor de tonijnmayonaise: 1 blikje tonijn in olie (90 gr)uitgelekt 1 eidooier ... bekijk recept »