1000 recepten met laurierblad
-1 lamsbout (achterbout van 2 kg) DE MARINADE: -1,5 liter karnemelk -1/4 liter azijn en 1/4 liter water -3 uien (in plakken) -2 wortelen (schoongemaakt en in plakjes) -1 laurierblad -3 jeneverbessen -zout en witte peper uit de molen -6 gekneusde pepe... bekijk recept »
500 gram kabeljauwfilet 250 gram zalmfilet 4 dl melk nog wat melk voor de puree laurierblad 1 kg aardappels 100 gram gepelde garnalen 4 el vloeibare margarine 4 el bloem scheut witte wijn 1 el verse gehakte dille 2 el kappertjes zout en peper 1 zakje... bekijk recept »
Je hebr nodig: 2 eetl. Zonnebloemolie 1 fingesneden ui Eventueel 2 stengels bleekselderij,gesneden 1 uitgeperste teen knoflook 1 blikje gepelde tomaten(400 gr) 1 eetl. tomatenpuree 1 eetl. fijngesneden peterselie 1 laurierblad 1 theel. suiker... bekijk recept »
2 el olijf olie1 ui1 stuk prei100 gram rijst1.5 l boullion1 laurierblad1 takje rozemarijnzoutpeper1 snufje nootmuskaat1 dl melk1 el bloem -2-3 eierdooiers1 dl yoghut1 bosje verse munt. De olijfolie in een pan verhitten en er de gepelde en gesnipperde... bekijk recept »
600 g rundvlees zout peper 1 el paprikapoeder 1 tl gemalen komijn 1 kopje olijfolie 2 teentjes knoflook 1 tl zout 2 uien 1 kopje groente- of vleesbouillon 1 blik gepelde tomaten 1 laurierblad 1 takje tijm 1 aubergine 1 courgette 1 rode paprika 1 gro... bekijk recept »
Opgelet dit is voor 1 persoon! 250 gr rundsstoofvlees1 snede broodmosterdflesje Leffe bruinglas waterpeperzoutlauriertijmkruidnagelbakbotersjolotje of ui -appelazijn Bak het stoofvlees kort aan op hoog vuur. Voeg er de fijn gesnipperde ui of sjalot b... bekijk recept »
60 ml olijfolie750 gram sjalotjes1 kilo rundvlees3 grote tenen knoflook(in de lengte gehalveerd)2,5 dl rode wijn 1 kaneelstokje6 pimentkorrels grof gemalen zwarte peper zout 2 laurierblaadjes 1 el rode wijn azijn 2 el tomatenpuree 2,5 dl.runderbouill... bekijk recept »
2 tomaten 400g runderlappen 25g boter 2 eetlepels olijfolie 2 uien 2 teentjes knoflook 1 groene paprika mespunt oregano 1 laurierblad peper zout 4dl bouillon 1 maiskolf 4 aardappelen 1 courgette 4 halve perziken uit blik Ontvel de tom... bekijk recept »
0.5 liter kippenbouillonvan een blokje 8 runderlappen ? 125 gram 2 eetlepels suikerstroop 3 dl. leffebierdubbel 2 eetlepels verse gemberwortelgeschild en in fijne reepjes gesneden 2 kilo grote uienschoongemaakt en in dikke plakken gesneden 1 stukje ... bekijk recept »
De gerechten in die boeken zijn niet authentiek. Ze warenook al voor de Tweede Wereldoorlogaangepast aan de smaak van de Europeanen en aan die van de Nederlanders in het bijzonder. Bij de &primeIndische boontjes&prime gaat het om een bijgerecht. Men ... bekijk recept »