Recepten met laurierblad

1000 recepten met laurierblad

Laurierblad

Laurierblad Laurierblad heeft een sterk houtachtige, kruidige smaak. Het is een beetje te vergelijken met verse peper, maar dan zonder het pikantje.

Stoofschotel uit lotharingen

300 gr mager varkensvlees 3/4 l magere bouillon 500 gr witte kool 1 grote wortel 1 prei 2 grote uien 2 tenen knoflook 1/4 selderijknol 2 takken peterselie 1 laurierblad peper en zout msp tijm 6 aardappelen 1. Snijd het varkensvlees in dobbelsteengr... bekijk recept »

Amandelkipfilet met sinaasappelsaus

4 dubbele kipfilets 3 eieren 10 gm gepelde pistachenoten 50 gm gekookte ham 1 peper 1 zout 100 gm amandelschaafsel 100 gm boter 2 sinaasappels 20 gm boter 1 theelepel appelstroop 2 theelepels bloem 1 deciliter droge rode wijn 2 deciliter sinaasappels... bekijk recept »

Cassoulet met kippenbout

4 kippenbouten 200 gm witte bonen (12 uur geweekt in kou; d water) 4 tomaten 4 kippenworsten 4 repen dik buikspek (1/2 cm) 2 sjalotten 1 bosje peterselie 1/2 liter rode wijn 1 takje tijm 1 laurierblad 1 peper en zout 100 ml olijfolie 20 gm tomatenpur... bekijk recept »

Bietenhusselpot

1 kg bieten 1 kg aardappels 2 zure appels 1 zout 4 kruidnagels 2 ons wal(noten) 150 gm komijnekaas 1 azijn 1 bieslook 2 laurierblad ----QUELLE---- 1 - jantenkate erfasst von *rk* 02.0; 4.02 1. Boen de bieten schoon en kook ze gaar.2. Schil ze en sni... bekijk recept »

Stoofschotel uit lotharingen

300 gr mager varkensvlees 3/4 l magere bouillon 500 gr witte kool 1 grote wortel 1 prei 2 grote uien 2 tenen knoflook 1/4 selderijknol 2 takken peterselie 1 laurierblad peper en zout msp tijm 6 aardappelen 1. Snijd het varkensvlees in dobbelsteengr... bekijk recept »

Chili con carne iii

2 eetlepel(s) reuzel of olie 2 kleingesneden uien 2 uitgeperste teentjes knoflook 750 gm mager rundergehakt 1 bl ontvelde tomaten (ca. 225 gr) 4 eetlepel(s) tomatenpuree 1 laurierblad 1 theelepel(s) gedroogde oregano 1 theelepel(s) gemalen komijn 1 e... bekijk recept »

Chileense varkensfricandeau

1 kg varkensfricandeau 1 zout, peper 3 eetlepel(s) olijf- of zonnebloemolie 1 schoongemaakte en kleingesneden ui 1 uitgeperst teentje knoflook 1 in plakjes gesneden worteltje 1 bleekselderij 1 takje peterselie 1 laurierblad 1 theelepel(s) gedroogde o... bekijk recept »

Gebraden runderrollade

600 gram lenderollade 120 gram boter wat zout en peper 1 verkruimeld laurierblad 1/2 theelepel gedroogde tijm of 1 takje verse tij; m 1 eetlepel grof gesnipperde sjalot of ui Bereiding: Verhit 2/3 van de boter in een braadpan op een hoog vuur tot he... bekijk recept »

Gestoofd rundvlees uit letland

2 eetlepels zonnebloemolie 1 ui, gepeld en kleingesneden 1 prei, schoongemaakt en in ringen ge; sneden 3 worteltjes, in plakjes gesneden 750 g riblappen 3 takjes peterselie 1 laurierblad mespunt nootmuskaat mespunt marjolein zout zwarte peper uit... bekijk recept »

Gevulde lamsbout

75 gr rauwe Parmaham 1 ei 2 eetlepels fijngeraspte (Parmezaanse) kaas 2 eetlepels gehakte peterselie 1/2 eetlepel gehakte bladselderij 1/2 theelepel gedroogde oregano 1/2 theelepel gedroogd basilicum 3/4 theelepel gedroogde tijm peper 2-3 teentjes kn... bekijk recept »

Pagina 70 van 100