1000 recepten met laurierblad
-1 fazant van circa 800 g -2 el olie -1 wortel -2 peterseliestengels -1 vers takje tijm -1 laurierblad -7 jeneverbessen -6 witte peperkorrels -zout -1/8 liter droge rode wijn -1,5 liter kippebouillon -de bouillon door een zeef halen en tot 1 liter la... bekijk recept »
2 ½ kilo vissoorten (stevig visvlees) 125 gram ui 50 gram preiwit 2 vleestomaten gepliceerd en grof gesneden 30 gram geplette knoflook 15 gram grof gehakte peterselie flink mespuntje saffraan ¼ deel sinaasappelschil (zonder het witte gede... bekijk recept »
400 gr risottorijst 1 middelgrote uigrofgehakt 1 laurierblad 1 theelepel knoflookuitgeperst 1 eetlepel olijfolie 2 theelepels koenjit hete kippenbouillon ( tweemaal het volume van de rijst ) 150 g chorizoworst 150 g serrano ham bloem met wat zout en ... bekijk recept »
3 theelepels Knoflook Faja Lobi Masoesa-Alesie (roerbakmix) 3 kopjes Rijst 1/2 peper 2 stuks pimentkorrels 1/2 ui 7 eetlepels olie 1 theelepel tomatenpuree zout 1 laurierblad 2-3 takken selderij 1/2 stengel prei 9 verse groenegele en rode... bekijk recept »
60 gr boter ca. 40 gr uien 4 grote preienalleen het wit 100 gr sjalotten 4-6 tenen knoflook 9 dl kippenbouillon (tablet) 1 theelepel gedroogde tijm 1 laurierblad zout en versgemalen zwarte peper 2,5 dl room 3 voorjaarsuitjesschoongemaakt geroosterde ... bekijk recept »
1 kg gesorteerde stevige vis (schelvismakreelpoonzeepaling enz.) 2 eetlepels olie 3 schoongemaakte en kleingesneden uien 200 gr in plakjes gesneden worteltjes 2 schoongemaakte en in ringen gesneden preitjes 1 uitgeperst teentje knoflook 1 liter visbo... bekijk recept »
85 gram boter 6 grote uien in ringen 2 teentjes &primegesneden knoflook 2 volle eetlepels Dijon mosterd 1 volle eetlepel Marmite 1,7 liter krachtige bouillon 1 laurierblad zout en peper voor de garnering: 225 gram gruyere kaas 1 dun stokbrood in plak... bekijk recept »
- 750 gr. in blokjes van 3 centimeter gesneden - 3 centimeter gesneden lamsschouder - 50 gr. bloem - zout - 80 gr. margarine of boter - 1 eetlepel kerrie - 1 kippe-of vleesbouillontablet - 3 kruidnagels - 1 laurierblad - 1 stukje pijpkaneel van 3 ce... bekijk recept »
1,25 ltr. Water,3 grote uien en wortel een paar takjes peterselie een mespuntje thijmeen stukje foelie en laurierblad4 peperkorrels een schijfje citroen ,6 magere bouillonblokjes40 gr boter50 gr bloemeen scheutje melk of room of 50 gr geraspte kaas g... bekijk recept »
500 g rijst1.5 kilo kalfsfilet2 kleine wortels30 g uien1 bl. laurier1 glas witte wijn30 g boter2 el olijfolie2 el peterseliebeetje tomatensaussaffraan. Laat de olijfolie, ui, wortels, laurierblad en de boter sudderen en voeg de fijngesneden kalfsfile... bekijk recept »