1000 recepten met laurierblad
1 dikke spaanse ui,- 1 rode 1 groene paprika,- 2 teentjes look,- 3 rijpe tomaten,- 1 kg lamsstoofvlees,- boter,- 1 el zachte paprika,- peper&zout,- 1 laurierblad,- 1 k.l. oregano,-200 gr zachte mosterd,- 200 gr tomatenpuree,- 2,5 dl bouillon,- 4 ... bekijk recept »
voor 4-6 personen: 1/2 fles rode wijn 3-4 takjes peterselie 1 middelgrote ui in plakjes 1 laurierblad wat zwarte peperkorrels 1 mals, jong konijn in 8 stukken gesneden zout naar smaak vers gemalen peper 3 eetlepels bloem 6 eetlepels olijfolie 1 midde... bekijk recept »
voor 4 personen: 1 fles witte wijnazijn (250 ml) 50 g suiker 2 eetlepels scherpe mosterd 1/2 theelepel gemberpoeder 1 ui (gesnipperd) 500 g pompoen (in blokjes) 50 g blanke rozijnen 1 winterpeen (in grove plakken) 1 ui (in stukken) 1 prei (in stukken... bekijk recept »
300 gr gezouten mager spek 2 dikke uien 2 el azijn 4 el suiker 600 ml water peper , zout en een laurierbladHet spek goed uitbakken in de pan. In een kookpot de ui 10 minuten fruiten. Voeg het spek erbij en het water met kruiden, azijn en suiker.... bekijk recept »
voor 4 personen: 1 dl droge witte wijn 1 laurierblad 2 peperkorrels, gekneusd 700 g verse zalmfilet, of 1 kleine zij zalm, ontvelt en ontgraat ± 1 l groente- of visbouillon (van tablet of zelfgetrokken) 600 g basmatirijst zout, versgemalen peper 1 za... bekijk recept »
1gele, 1rode, 1oranje, en 1groene parika 1 courgette 1 ui 2 teentjes knoflook 1 soeplepel zoete paprikapoeder cayennepeper laurierblad zout 1/2 liter tomatenpulp (Italiaans) kruiden met provençaalse kruidenmengelinglaten sudderen tot alle groenten ga... bekijk recept »
200 gram koolraap 1 kleine winterwortel 1 prei 2 vleestomaten 1 eetlepel olie 1 laurierblad 1 theelepel Provençaalse kruiden 150 gram rundergehakt peperzout 1 eetlepel paneermeel 1 eetlepel ketjap Recept Groentepot Met Gehaktballetjes | Smul... bekijk recept »
2 EETLEPELS GEDROOGDE BASILICUM 4 THEELEPELS GEDROOGDE OREGANO 2 THEELEPELS GEDROOGDE MARJOLEIN 2 THEELEPELS GEDROOGDE DRAGON 2 THEELEPELS GEDROOGDE TIJM 2 THEELEPELS GEDROOGD BONEKRUID 1-1/2 THEELEPEL VERKRUIMELD LAURIERBLAD 1 THEELEPEL VENKELZAAD 1... bekijk recept »
2 zalmmoten1 tl provencaalse kruiden (of italiaans)1 tl scherpe paprikapoeder1 el grof zeezoutpeper1 citroen4 laurierblaadjes2 el olijfolie Verwarm de oven voor. Meng de olijfolie met alle kruiden. Snijd in de zalm 2 inkepingen en steek daarin een la... bekijk recept »
-2 ltr.water,--soepgroenten zoalsprei,ui,wortel,knolselderij,bladselderij,-en kruiden als-laurierblad,kruidnagel,peper uit de molen,foelie,thijm enz.-een flink stuk spek. -maak een bouillon van het water en de groenten/kruiden,-kook het vlees gaar in... bekijk recept »