Recepten met laurierblad

1000 recepten met laurierblad

Laurierblad

Laurierblad Laurierblad heeft een sterk houtachtige, kruidige smaak. Het is een beetje te vergelijken met verse peper, maar dan zonder het pikantje.

Croqueta De Paella

1 stuk fijngesneden ui. 300 gr risottorijst 1 laurierblad. wat olie,8 dl water 1 tl geelpoeder of safraan1 kippenbouillontablet.125 gr fijngehakte chorizoworst,125 gr fijngehakte ham1 fijngehakte geroosterde paprika2 el fijngehakte zwarte olijven2 el... bekijk recept »

Nasi Koening

500 gr.Rijst 1,5 Santenblok(opgelost) 1tl Koenjit(geelwortel) 1tl Sereh(citroengras) 2 Daoen djeroek poeroet((blad van indonesische citroenboom) 2 daoen salam(soort laurierblad uit Indonesie) zout. Doe alle Ingredië:nten in de pan en kook de rijs... bekijk recept »

Eenvoudige ossenstaartsoep met tomaat

350 g ossenstaart 100 g runderpoulet 2 eetlepels boter 1 ui (in ringen) 1 eetlepel tomatenpuree 1 kruidenbuiltje (van laurierblad, peterselie, tijm en selderij) 1 waspeen (+/- 125 g, in stukjes) 1 prei (in ringen) 2 theelepels zout 5 peperkorrels (zw... bekijk recept »

Garnalen in witte wijnsaus

Voor 4 personen: 250 gram visgraten en koppen, of goedkope zeevis 1 kleine in plakjes gesneden ui enkele takjes peterselie 1 mespunt gedroogde tijm laurierblad 6 witte peperballetjes zout 2-3 eetlepels citroensap 300 gram gepelde garnalen 3 1/2 decil... bekijk recept »

Kabeljauwfilet met romige druivensaus

Voor 4 personen: 300 g witte druiven, gewassen 400 g kabeljauwfilet (eventueel diepvries), ontdooid versgemalen peper, zout 30 g boter 1 dl halfdroge witte wijn 1 zakje peperroomsaus (Knorr)Neem 4 kleine trosjes druiven en houd ze apart. Halveer de r... bekijk recept »

Ragout van wilde eend

1 wilde eend(circa 700 g) 3 eetlepels plantaardige olie 50 g buikspek 60 gr bleekselderij;wortel; ui 1/4 l rode wijn 1 eetlepel tomatenpuree 1/2 th lepel zout; versgemalen witte peper 1 laurierblad 1 takje: tijm en rozemarijn 1/4 l gevogeltefond 1 e... bekijk recept »

Scherpe barbequesaus

2 theelepels tabasco 2 1/2 kopje chilisaus 1 theelepel gesnipperde chilipeper 3/4 kopje olie 1/2 kopje citroensap 2 eetlepels dragonazijn 2 kopje gehakte ui 2 fijngehakte teentjes knoflook 1 theelepel bruine suiker 1 fijngewreven laurierblad 1 theele... bekijk recept »

Terrine van gevogeltelever

(6 tot 8 personen) Benodigdheden: 500 g ganze- of kippelevers 250 g kalfsoester 250 g varkensoester 300 g zachte reuzel 2 theel. Versgemalen zwarte peper 2 afgestreken theel. zout 1 theel. gemalen kruidnagel 1 theel. gemberpoeder 1 theel. vers gerasp... bekijk recept »

Terrine van gevogeltelever

Voor 6 tot 8 personen: 500 g ganze- of kippelevers 250 g kalfsoester 250 g varkensoester 300 g zachte reuzel 2 theel. Versgemalen zwarte peper 2 afgestreken theel. zout 1/2 theel. gemalen kruidnagel 1/2 theel. gemberpoeder 1/2 theel. vers geraspte no... bekijk recept »

Grootmoeders patee recept

750 gr varkenslever 500 gr ongezouten spek 20 gr zout peper en nootmuskaat fijngewreven tijm fijngesnipperd laurierblad boter 2 sjalotjes enkele schijfjes dun gesneden speklever en vlees in stukken snijden en malen door de vleesmolen sjalotjes heel f... bekijk recept »

Pagina 73 van 100