1000 recepten met laurierblad
1 stuk fijngesneden ui. 300 gr risottorijst 1 laurierblad. wat olie,8 dl water 1 tl geelpoeder of safraan1 kippenbouillontablet.125 gr fijngehakte chorizoworst,125 gr fijngehakte ham1 fijngehakte geroosterde paprika2 el fijngehakte zwarte olijven2 el... bekijk recept »
500 gr.Rijst 1,5 Santenblok(opgelost) 1tl Koenjit(geelwortel) 1tl Sereh(citroengras) 2 Daoen djeroek poeroet((blad van indonesische citroenboom) 2 daoen salam(soort laurierblad uit Indonesie) zout. Doe alle Ingredië:nten in de pan en kook de rijs... bekijk recept »
350 g ossenstaart 100 g runderpoulet 2 eetlepels boter 1 ui (in ringen) 1 eetlepel tomatenpuree 1 kruidenbuiltje (van laurierblad, peterselie, tijm en selderij) 1 waspeen (+/- 125 g, in stukjes) 1 prei (in ringen) 2 theelepels zout 5 peperkorrels (zw... bekijk recept »
Voor 4 personen: 250 gram visgraten en koppen, of goedkope zeevis 1 kleine in plakjes gesneden ui enkele takjes peterselie 1 mespunt gedroogde tijm laurierblad 6 witte peperballetjes zout 2-3 eetlepels citroensap 300 gram gepelde garnalen 3 1/2 decil... bekijk recept »
Voor 4 personen: 300 g witte druiven, gewassen 400 g kabeljauwfilet (eventueel diepvries), ontdooid versgemalen peper, zout 30 g boter 1 dl halfdroge witte wijn 1 zakje peperroomsaus (Knorr)Neem 4 kleine trosjes druiven en houd ze apart. Halveer de r... bekijk recept »
1 wilde eend(circa 700 g) 3 eetlepels plantaardige olie 50 g buikspek 60 gr bleekselderij;wortel; ui 1/4 l rode wijn 1 eetlepel tomatenpuree 1/2 th lepel zout; versgemalen witte peper 1 laurierblad 1 takje: tijm en rozemarijn 1/4 l gevogeltefond 1 e... bekijk recept »
2 theelepels tabasco 2 1/2 kopje chilisaus 1 theelepel gesnipperde chilipeper 3/4 kopje olie 1/2 kopje citroensap 2 eetlepels dragonazijn 2 kopje gehakte ui 2 fijngehakte teentjes knoflook 1 theelepel bruine suiker 1 fijngewreven laurierblad 1 theele... bekijk recept »
(6 tot 8 personen) Benodigdheden: 500 g ganze- of kippelevers 250 g kalfsoester 250 g varkensoester 300 g zachte reuzel 2 theel. Versgemalen zwarte peper 2 afgestreken theel. zout 1 theel. gemalen kruidnagel 1 theel. gemberpoeder 1 theel. vers gerasp... bekijk recept »
Voor 6 tot 8 personen: 500 g ganze- of kippelevers 250 g kalfsoester 250 g varkensoester 300 g zachte reuzel 2 theel. Versgemalen zwarte peper 2 afgestreken theel. zout 1/2 theel. gemalen kruidnagel 1/2 theel. gemberpoeder 1/2 theel. vers geraspte no... bekijk recept »
750 gr varkenslever 500 gr ongezouten spek 20 gr zout peper en nootmuskaat fijngewreven tijm fijngesnipperd laurierblad boter 2 sjalotjes enkele schijfjes dun gesneden speklever en vlees in stukken snijden en malen door de vleesmolen sjalotjes heel f... bekijk recept »