Recepten met nootmuskaat

1000 recepten met nootmuskaat

Nootmuskaat

Nootmuskaat Nootmuskaat is de gedroogde pit van de nootmuskaatvrucht. Die heeft een warm en heel aromatische karakter, met een vleugje kruidnagel en een diepe, bitterzoete, houtachtige smaak.

Sup Kentang (aardappelsoep)

1 runderschenkel1 liter water4 grote aardappelen1/4 pak laksa (toko)6 bladselderijstelen1 grote sjalot1 mp peper1/2tl nootmuskaat1 el bouillonpoeder1 tl aromat Voorbereiding Zet de schenkel met water op en kook hem gaar.Snijd het vlees in kleine stuk... bekijk recept »

Punch met appel en kaneel

500 ml appelsap1 eetl. bruine basterdsuikersnufje cayennepeper of versgemalen peper4 kruidnagels evt. extra om te garneren1 kaneelstokjesnufje nootmuskaat1 sinaasappel, schoongeboend, in 4 partjes1. Verwarm appelsap, basterdsuiker, cayennepeper, kru... bekijk recept »

wortelpuree

1/3 ajuin 100 g wortelen 200 g aardappelen peper, zout, nootmuskaat1. Schil de aardappelen, wortelen, uien en snijdt ze in grove stukken.2. Gooi ze in een pot en voeg er water toe tot de benodigdheden onder staan.3. Laat ze 25min. koken.4. Giet af... bekijk recept »

Knolselderpuree

1 knolselder 5 aardappelen nootmuskaat melk peper & zout boter1. - Snijd de knolselder in fijne stukken2. - Snijd de aardappelen in iets grotere stukken3. - Kook de knolselder samen met de aardappelen gedurende 20 min4. - Pureer de knolselder & aa... bekijk recept »

pompoenstoemp

800 gr aardappelen 600 gr pompoenvlees 1 st eidooier 3 eetl boter 1 beetje nootmuskaat1. kook de aardappelen gedurende 10 min in lichtgezouten water2. voeg nadien de blokjes pompoen bij en laat samen nog eens 5 a 10 min koken3. pureeer met een stampe... bekijk recept »

Broccolipuree

800 g aardappelen 800 g broccoli 1 el boter 1/2 dl melk nootmuskaat peper en zout1. Schil de aardappelen en snij ze in stukken .Verdeel de verse broccoli in roosjes.2. Kook de aardappelen in lichtgezouten water gedurende 20 min. Voeg de broccoliroosj... bekijk recept »

Amandelkroketjes

400 gr aardappelen 50 gr boter 1 eierdooier eiwit peper, zout nootmuskaat paneermeel amandelschilfers 1 scheutje olie1. Maak een puree van de aardappelen, boter, eierdooier, peper, zout en nootmuskaat. Klop wat eiwit los en doe er een scheutje ... bekijk recept »

venkelpuree

600 gram aardappelen in stukken 2 grote venkelknollen in stukken 3 teentjes look 1 eidooier 150 centiliter melk 2 eetlepels boter 6 plakken spaanse ham in blokjes gesneden nootmuskaat pezo naar smaak1. kook de geschilde aardappelen met de gepeld... bekijk recept »

Aardappelpuree

2,500 kg aardappel 0,300 l melk 0,150 kg boter Peper Zout Nootmuskaat 1. Natuuraardappelen bereiden.2. Door een roerzeef zeven.3. Melk aan de kook brengen.4. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.5. Boter toevoegen.6. De aardappelen m.b.v... bekijk recept »

stoemp

800 gr aardappelen 700 gr groenten in blokjes eidooier melk peper, zout, nootmuskaat 1. breng voldoende lichtgezouten water aan de kook en doe er 800 gram zachtkokende aardappelen bij in blokjes, voeg 700 gr. groenten toe in blokjes, bv wortelen, p... bekijk recept »

Pagina 17 van 100