1000 recepten met nootmuskaat
300 gm mager kalfsgehakt 100 gm uien 200 gm gesnipperde soepgroente 2 theelepel(s) olie 2 eetlepel(s) tomatenpuree 1 peper 1 zout 1 nootmuskaat 240 gm gekookte spaghetti Roer in een braadpan het gehakt los in de hete olie, zodat het rul wordt. Voeg d... bekijk recept »
100 gm waterkers 1 eetlepel(s) citroensap 1 theelepel(s) suiker 1 knoflookpoeder 1 nootmuskaat Was de waterkers en laat deze goed uitlekken. Maak een saus van het citroensap en de suiker en voeg knoflookpoeder en nootmuskaat naar smaak toe. Giet deze... bekijk recept »
100 gm waterkers 1 eetlepel(s) citroensap 1 theelepel(s) suiker 1 knoflookpoeder 1 nootmuskaat Was de waterkers en laat deze goed uitlekken. Maak een saus van het citroensap en de suiker en voeg knoflookpoeder en nootmuskaat naar smaak toe. Giet deze... bekijk recept »
1 boter (op kamertemperatuur) 9 grote niet te dunne plakken gekook; te ham 2 eieren 2 deciliter melk 1 zout 1 peper 1 nootmuskaat 8 sneden brood 8 plakken kaas ----VOOR DE BECHAMELSAUS---- 1 eetlepel(s) bloem (volle lepel) 1/2 liter melk 30 gm boter... bekijk recept »
1,5 kilo aardappelen 2 grote uien 1 potje Boursin Cuisine Knoflook en Fijne Kruiden 3 dl bouillon (2 a 3 bouillonblokjes) peper zout (nootmuskaat)Snijd de uien in stukjes en fruit ze in de pan. Snijd de aardappels in fijne plakjes en voeg ze toe aan ... bekijk recept »
1 bloemkool 1 broccoli 60 gram salami 1 zakje geraspte parmezaanse kaas zout nootmuskaat boter bloem melkSnijd de roosjes van de bloemkool en de broccoli en kook ze tot ze beetgaar zijn (met zout). Laat ze goed uitlekken en breng ze over in een platt... bekijk recept »
2 1/2 kg asperges boter bloem 125 gr bloem 4 eieren 3 dl melk zout, nootmuskaat Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de asperges en kook ze niet te gaar. Vet een witte porseleinen gekartelde schaal in met boter en bestuif hem met bloem. Leg de... bekijk recept »
750 gram verse postelein zout 2 eetlepels melk nootmuskaat 20-30 gr. boter allesbinderPostelein goed wassen en de worteltjes verwijderen. Opzetten met het aanhangende water. Eenmaal aan de kook het vuur dempen, maar de postelein moet aan de kook blij... bekijk recept »
1: 20 gr kaneel 10 gr geraspte nootmuskaat 5 gr gemalen kruidnagelen een snufje kardemompoeder 2: 30 gr kaneel 10 gr geraspte nootmuskaat 10 gr gemalen foelie 10 gr gemalen kruidnagelen bekijk recept »
4 plakjes gruyèrekaas 1 dl slagroom Nootmuskaat Zout Peper 80 gram boter 4 eieren Zorg voor 4 kleine potjes waarin de eieren kunnen worden bereid Snij het brood zodat de snedenin de potjes passen Smelt de boter in een pan en bruineer hierin d... bekijk recept »