Recepten met nootmuskaat

1000 recepten met nootmuskaat

Nootmuskaat

Nootmuskaat Nootmuskaat is de gedroogde pit van de nootmuskaatvrucht. Die heeft een warm en heel aromatische karakter, met een vleugje kruidnagel en een diepe, bitterzoete, houtachtige smaak.

Aardappel-torentjes(pommes duchesse)

300 gr aardappelen (afkokers) 40 gr boter 1 eidooier Nootmuskaat 2 eetlepels bloem 2 eieren 1 eetlepel olie 150 gr grofgehakte amandelen Frituurolie Sprietjes bieslook Extra nodig met bakpapier beklede bakplaat Aardappels in schil in ± 20 min... bekijk recept »

Provençaals lamsvlees

300 gr aardappelen (afkokers) 40 gr boter 1 eidooier Nootmuskaat 2 eetlepels bloem 2 eieren 1 eetlepel olie 150 gr grofgehakte amandelen Frituurolie Sprietjes bieslook Extra nodig met bakpapier beklede bakplaat Aardappels in schil in ± 20 min... bekijk recept »

Stamppot raapstelen met kaas

1 1/4 kg aardappelen Zout 3 bosjes raapstelen 250 gr (jong) belegen kaas 20 gr boter 1 dl melk Zout Peper Nootmuskaat Kook 1 1/4 kg aardappelen in water met zout gaar Maak 3 bosjes raapstelen schoon en snijd ze in grove stukken Snijd 250 gr (jong) b... bekijk recept »

Witlofstamppot

1 kg geschilde aardappelen 1 dl melk 100 gr boter 1 theelepel nootmuskaat Zout Peper 2 winterwortelen in blokjes 300 gr hamblokjes 4 stronkjes witlof in reepjes 200 gr belegen kaas in blokjes 1 grof gesneden bosje selderij Kook de aardappelen in &pl... bekijk recept »

Semur babi

250 gr varkensvlees 1 ui 1 teentje knoflook 2 bolletjes gember 1 eetl kruidenazijn 1/4 citroen 1 eetl gembersiroop 1 eetl ketjap Nootmuskaat Gemalen foelie Peper Zout Snijd het vlees in flinke dobbelstenen en kruid het met peper, zout, nootmuskaat e... bekijk recept »

Babi tjampoer (varkensvlees met witte bonen)

500 gr hamlappen in dobbelsteentjes 2 grote uien in ringen 2 fijngemaakte teentjes knoflook 2 rode lomboks in ringen (of 1 paprika in blokjes) 2 tomaten in blokjes 1 klein blikje witte bonen Zout Peper Stukje trassie Nootmuskaat 1 daun salam Bestroo... bekijk recept »

Babi ketjap II

600 gr varkensfricandeau 1 ui 20 gr verse gember 2 dl ketjap 50 gr boter 3 mespunten nootmuskaat 3 kruidnagels 1 mespunt peper 1 mespunt zout 2 dl bouillon Snijd het varkensvlees in stukken Snipper de ui en de gember fijn Braad het vlees aan in de b... bekijk recept »

Ati goreng kering (gebakken lever)

500 gr varkenslever of kippelevertjes Dunne plakjes ontbijtspek Zout Peper Nootmuskaat Prikkertjes Kook de lever, gekruid met zout, peper en nootmuskaat, gedurende 2 à 3 minuten Snijd hem daarna in langwerpige stukjes van 3 cm (kippelevertjes... bekijk recept »

Egg nog

1 ei 1 theelepel suiker 1/2 dl whisky of rum (of een mengsel van cognac en sherry) 1 dl melk (of melk met een scheutje room) Nootmuskaat Schud alles met elkaar zeer goed in een shaker met ijs, schenk het door een zeef in een hoog glas en stuif er wa... bekijk recept »

Friese boerenkoffie

1 liter donker bier (op kamertemperatuur) 3 eierdooiers (op kamertemperatuur) 200-250 g suiker Mespunt kaneel Mespunt nootmuskaat 1/2 eetlepel gesmolten boter 1 dl versgezette koffie 1 dl cognac Klop de eierdooiers los met een deel van de suiker, ka... bekijk recept »

Pagina 37 van 100