Recepten met nootmuskaat

1000 recepten met nootmuskaat

Nootmuskaat

Nootmuskaat Nootmuskaat is de gedroogde pit van de nootmuskaatvrucht. Die heeft een warm en heel aromatische karakter, met een vleugje kruidnagel en een diepe, bitterzoete, houtachtige smaak.

Brandy Alexander

IJs 30 ml brandy 30 ml creme de cacao 60 ml room Snufje geraspte nootmuskaat Aardbei IJs, brandy, creme de cacao en room in een shaker doen en goed schudden In een cocktailglas schenken Bestrooien met een snufje nootmuskaat Versieren met een aardbei bekijk recept »

Asperges met citroensaus

24 groene asperges 3 el olijfolie Sap van 1 citroen Nootmuskaat 4 el geraspte Parmezaanse kaas Zout Peper van de molen Schil de onderste helft van de asperges en kook ze rechtopstaand in 15 minuten gaar in 5 cm water Meng de olie, het citroensap en ... bekijk recept »

Speculaaskruiden 1

20 gr kaneel 10 gr geraspte nootmuskaat 5 gr gemalen kruidnagelen Een snufje kardemompoeder Gebruik ± 10 gr speculaaskruiden op 250-300 gr bloem Recepten voor sinterklaas Recept - Speculaaskruiden 1 Speculaaskruiden 1 Ingrediënten 20 gr ... bekijk recept »

Speculaaskruiden 2

30 gr kaneel 10 gr geraspte nootmuskaat 10 gr gemalen foelie 10 gr gemalen kruidnagelen Gebruik ± 10 gr speculaaskruiden op 250-300 gr bloem Recepten voor sinterklaas Recept - Speculaaskruiden 2 Speculaaskruiden 2 Ingrediënten 30 gr kane... bekijk recept »

pasta met gorgonzola

400 g pasta 100 g crème fraîche 1 dl groenten bouillon 100 g gorgonzola, verkruimeld 5 el extra vergin olijfolie nootmuskaat zout peperBreng de crème fraîche met de bouillon aan de kook, haal de pan van het vuur en roer er de Gorgonzola door. Blijf r... bekijk recept »

spruitjes met druiven

400 g witte druiven 800 g spruiten zout nootmuskaat Lelijke blaadjes van spruitjes verwijderen en de groente wassen. Overdoen in pan en met water en een snufje zout 10 minuten zachtjes koken. Intussen druiven van tros loshalen en wassen. Na 10 minute... bekijk recept »

Pastarolletjes met spinazie en ricotta

250 g verse lasagne300 g bladspinazie1 sjalot1 teen knoflook1 ei200 g ricotta40 g geraspte parmezaannootmuskaatolijfoliepeperzout600 g rijpe tomaten (gepeld en ontpit)1 ui100 ml kippenbouillon1 kl gedroogde oreganosnuifje suikerolijfoliepeperzout1 el... bekijk recept »

Appel-selderstoemp met mosterdkip

1 kg bloemig kokende aardappelen2 boskoop200 g bleekselderscheutje melk4 kipfilets4 plakjes ontbijtspekmosterdboterolijfolienootmuskaatpeperzout1. Stamp de aardappelen fijn. roer er een scheutje melk door en schep er voorzichtig het appel-seldermengs... bekijk recept »

Gratin dauphinois

1 kg aardappelen2.5 dl room5 dl melksnuifje nootmuskaatpeperzout1. Verwarm de oven voor op 165° C. Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes.  2. Schik de aardappelen in een vuurvaste schaal (of in individuele schaaltjes). Meng de mel... bekijk recept »

Cannelloni met zuiderse groenten

8 pijpjes cannelloni500 g gemengd gehakt1 rode paprika1 gele paprika1 courgette (kleine)2 sjalotten1 teentje knoflook3 el boter3 el bloem750 ml melkparmezaankerriepoedernootmuskaatpeperzout1. Smelt voor de bechamelsaus de boter, roer er de bloem door... bekijk recept »

Pagina 38 van 100