1000 recepten met nootmuskaat
6 Grote Uien Boter 1 Eetlepel Bloem 1 Liter Runderbouillon 1/4 liter droge witte wijn Enkele takjes peterselie Geraspte kaas Een snufje nootmuskaat Zout en peper 1 Stokbrood Snijd de uien in halve ringen en bak ze aan in de boter, voeg de bloem toe... bekijk recept »
100 gram boter 4-5 witte uien 2 knoflook tenen 2 eetlepels bloem nootmuskaat kipfilet 300 gram 1 laurierblad 300 ml melk zout en peper 150 ml room naar keuze geraspte kaas Verwarm de boter. Voeg de in ringen gesneden witte uien en knoflook toe. Laa... bekijk recept »
250 gr kastanjechampignons2 teentjes knoflook1 ui2 eetlepels olijfolie1 liter groentebouillon (van tablet)350 gr risottorijstversgemalen peperzoutmespuntje nootmuskaat1 eetlepel gehakte peterselie50 gr geraspte parmezaanse kaas. Verhit de olie en bak... bekijk recept »
250 g kastanjechampignons2 teentjes knoflook1 ui2 eetlepels olijfolie1 l groentebouillon (van tablet)350 g risottorijst (arboriorijst)versgemalen peperzoutmespuntje nootmuskaat1 eetlepel gehakte peterselie (vers of diepvries)50 g geraspte parmezaanse... bekijk recept »
8 stronkjes witloof 8 schijfjes gekookte ham 40 gram boter 80 gram bloem 1 liter melk 300 gram kaas citroensap nootmuskaatLaat wat boter smelten in een kookpot en stoof de witloofstronken op een zacht vuurtje. Rol vervolgens de witloof in de ham en l... bekijk recept »
4 stronkjes witloof 4 bladerdeegpasteitjes 50 g boter (bakboter) 4 eieren nootmuskaat 100 g boter (roomboter) 2 eierdooiers 2 eetlepels citroensap peper zout 2 tomaten 8 sprietjes bieslookBereiding: Het schoongemaakte witloof in lange, fijne reepjes ... bekijk recept »
1 kg witlof 70 gram boter 4 uien 2 teentjes knoflook 85 gram bloem 2,5 liter tuinkruidenbouillon 2 dl room Zout en peper Nootmuskaat 1 bos peterselie 1 eigeel- Het witloof schoonmaken, wassen en de bittere kern er uit halen. De witloof in ringetjes s... bekijk recept »
Voor 4 personen: 500 g witloof 100 g ui 1 liter groentebouillon peper nootmuskaatSnipper een ui en de stronken witloof fijn. Doe een bodempje water in een kookpan. Laat er de ui- en witloofsnippers inglijden. Breng even aan de kook. Giet er de bouill... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 moten koolvis 1 bloemkool 2 citroenen 2 eetlepels room nootmuskaat zout peperWrijf de vismoten in met peper en zout. Maak de bloemkool schoon, verdeel ze in roosjes en was die. Kook de bloemkool gaar in water met wat zout en een do... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 stukken koolvis filet pur (diepvries) ± 12 flinterdunne sneetjes gerookt spek ± 10 witloofstronken 2 dl lichte room (5 % V.G.) 1 eetl. boter nootmuskaat peper en zout- Wikkel elk stuk diepgevroren koolvis filet pur in sneetjes... bekijk recept »