Recepten met nootmuskaat

1000 recepten met nootmuskaat

Nootmuskaat

Nootmuskaat Nootmuskaat is de gedroogde pit van de nootmuskaatvrucht. Die heeft een warm en heel aromatische karakter, met een vleugje kruidnagel en een diepe, bitterzoete, houtachtige smaak.

Konijn met Rodenbach

Voor 4 personen: 1 konijn 2 flesjes Rodenbach peperkorrels (licht gebroken) zout nootmuskaat foelie 100 g wortelen 100 g prei 50 g boter 50 g bloem 2 eierdooiers 1/2 dl roomDoe het konijn in kleine stukken verdelen. Korst de stukken mooi bruin in het... bekijk recept »

Konijn met rozijntjes

Voor 4 personen: 1 konijn 1 theelepel suiker 1 theelepel nootmuskaat peper en zout 10 cl rode wijn 3 eetlepels bloem 2 kleine gehakte uien 1 stukje pijpkaneel 4 eetlepels azijn 100 gr gewelde rozijnen 75 gr boter klontje boterVersnijd het konijn in 8... bekijk recept »

Knolseldergratin

Voor 4 personen: 1 dikke knolselder 250 ml liter melk 150 ml room 150 g geraspte kaas naar keuze peper, zout en nootmuskaat beetje boterSchil de knolselder en ontdoe haar van het loof. Loof kan in de bouillon. Snijd de knolselder met een scherp mes i... bekijk recept »

Kipvinken

Voor 4 personen: 2 kipfilets 25 gr ham 1 ei 125 gr kipgehakt zout, peper, nootmuskaat bloem paneermeel 50 gr boter cocktailprikkersSnijd de kipfilets horizontaal in tweeën en bestrooi één kant met peper en zout. Snijd de ham ragfijn. Klop het ei los ... bekijk recept »

Kippenchipolata's met spruitjesstoemp

4 kippenchipolata's 600 g aardappelen 300 g spruitjes (diepvries) 120 g gerookte spekblokjes 2 sjalotten 1,5 dl melk 4 eetl. boter nootmuskaat peper en zoutSchil de aardappelen en snij in kleinere stukken. Kook de aardappelen gaar in lichtge... bekijk recept »

Gevulde tomaat met asperges

4 vleestomaten zout, versgemalen peper, 5 witte asperges 2 eieren 1 dl slagroom 50 gram geraspte pizzakaas snufje nootmuskaat 5 takjes verse basilicumVerwarm de oven voor op 220°C. Verwijder de kapjes van de tomaten en hol ze uit. Bestrooi de... bekijk recept »

Gevulde tomaten (voorgerecht)

Voor 4 personen: 4 middelgrote tomaten 1 ui 15g wit brood 1/2 kopje melk 1 ei 100g geraspte kaas boter olie peterselie, nootmuskaat zout, peperSnijd het bovenste gedeelte van de tomaten weg. Maak ze leeg, bestrooi met zout en leg ze opzij. Laat de ge... bekijk recept »

Vleespakketje

100 gram Maasdammerin kleine blokjes 1 kleine ui,100 gram mon chou1 theelepel Provencaalse kruiden,3 eetlepels gesnipperde peterselie250 gram kalfs gehaktzoutpeper,nootmuskaat,1 ongepaneerde kalfs schnitzel van ca. 300 gram -heel dun platgeslagen,30 ... bekijk recept »

Krokant Gebakken Parelhoen

- 1 doosje gehakte spinazie van Iglo (450 gr) - 3 parelhoenen - 3 durondeau peren - 1 dl cognac - 2 dl room - nootmuskaat - een beetje suiker - 6 jonge aardappelen - provencaalse kruiden - 4 dl bruine gevogeltefond Schil de peren, verwijder het klokh... bekijk recept »

Mornaysaus (kaassaus)

40 g boter (bakboter) 30 g bloem (tarwebloem) 2.5 dl melk (vol) nootmuskaat peper zout 2 eierdooiers 80 g kaas (gemalen)Een roux maken van de boter en de bloem. De melk koken (om klonters in de saus te vermijden) en beetje bij beetje bij de roux voe... bekijk recept »

Pagina 72 van 100