Recepten met nootmuskaat

1000 recepten met nootmuskaat

Nootmuskaat

Nootmuskaat Nootmuskaat is de gedroogde pit van de nootmuskaatvrucht. Die heeft een warm en heel aromatische karakter, met een vleugje kruidnagel en een diepe, bitterzoete, houtachtige smaak.

Mosselen met kaassaus

50-75 gram boter 50-75 g bloem 1/2 - 3/4 l melk zout peper nootmuskaat 50-75 g geraspte kaas 200-300 g verse gekookte mosselen (zonder schelp) of 1-2 blikken mosselen 'naturel'. Smelt de boter, roer de bloem erdoor en laat dit even pruttelen, maar ni... bekijk recept »

Amandelkroketjes

Voor 4 personen: 45 g amandelschaafsel (zakje) 75 g paneermeel 1 kg aardappels (kruimig) zout 30 g boter (versgemalen) peper nootmuskaat 2 eierdooiers 2 eieren (M) olie of vet om te frituren keukenpapierAmandelschaafsel met de hand licht kneuzen en m... bekijk recept »

Andijviestamppot

Voor 4 personen: 2 kg aardappelen 15 gr zout 150 gr spekjes 750 gr andijvie 100 gr boter of margarine 3 dl kokende melk 100 gr kaas in blokjes (facultief) nootmuskaat peperSchil de aardappelen en kook ze in gezouten water gaar. Bak intussen de spekje... bekijk recept »

Anita's kip in tomatensaus

Voor 6 personen: 2 dikke fijngesneden ajuinen 1/2 l gepelde tomaten klein doosje tomatenpuree 1/2 l champions 6 kipfilets sausbinder zout, peper, nootmuskaat en pili-pili eventueel 1 blokje vleesbouillon rijst :(4 kookbuiltjes Long grain rijst voor 1... bekijk recept »

Antwerps worstenbrood

kant-en-klaar bladerdeeg 1 snede brood 1/2 dl melk peper, zout en nootmuskaat 1 eierdooier 1/2 kg gehakt 1 eierdooierSnij de korst van de snede brood en week het brood in de melk. Meng het geweekte brood, de peper, het zout, de nootmuskaat en de eier... bekijk recept »

Kikkerbillen in Rodenbachsaus

500 g kikerbillen 5 eetlepels paneermeel 1 eiwit half flesje Rodenbach 2 dl room 50 g boter peper en zout nootmuskaatDe kikerbillen naar eigen smaak kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Haal ze door het eiwit en paneer. Bak ze gedurende 2 ... bekijk recept »

Zeevruchten met witloof en champagnesabayon

4 sint-jacobsschelpen1 kreeftenstaart (gekookt)4 flinke stronken witloofboter, olijfoliepeper en zoutsuikernootmuskaatzeste van sinaasappel[color=blue:5ea5cc165f]**Voor de sabayon[/color:5ea5cc165f]1,2 dl champagne of schuimwijn brut1,2 dl visfumet4 ... bekijk recept »

Zeebaars met venkel in sherrysaus

Voor 4 personen: 2 grote gefileerde zeebaarzen (je kan ook victoriabaars gebruiken) 2 kleine venkelknollen 3 sjalotjes 50 cl visfumet 10 cl witte wijn 5 cl droge witte sherry 20 cl room 150gr boter tagliatelle nootmuskaat peper en zeezoutHak de venke... bekijk recept »

Zuid Limburgse hoofdkaas (kip kap)

1/2 varkenskop 150 gr varkenslever 1 varkenshart 1 varkenspoot 1 varkensoor 2 ajuinen laurierblad peper en zout nootmuskaat geut azijnAlle vlees zeer goed spoelen en zuiver maken Ajuin versnipperen (Grof) De kop samen met het hart gaarkoken ... bekijk recept »

Zuppa pavese (bouillon met ei) uit Italië

Nodig: 4 eieren 1 liter bouillon (van tablet mag) 4 sneetjes witbrood boter zout en peper nootmuskaat 4 eetlepels parmezaanse kaas oreganoBesmeer de sneetjes witbrood zonder korst aan beide zijden licht met boter. Maak er toast van in de toaster of i... bekijk recept »

Pagina 73 van 100