Recepten met nootmuskaat

1000 recepten met nootmuskaat

Nootmuskaat

Nootmuskaat Nootmuskaat is de gedroogde pit van de nootmuskaatvrucht. Die heeft een warm en heel aromatische karakter, met een vleugje kruidnagel en een diepe, bitterzoete, houtachtige smaak.

Bloemkoolcharlotte met paprikacoulis

1.5 bloemkool 120 g boter (roomboter) 12 eieren 8 plakjes zalm (gerookt) 1 eetlepel peterselie (fijngehakt) 1 eetlepel dille (fijngehakt) peper zout nootmuskaat 3 paprika's (rood)De bloemkoolroosjes (1 kilogram per bereiding) beetgaar koken, laten ui... bekijk recept »

Bloemkoolpannenkoekjes met garnalen

1 bloemkool 0.25 bloemkool (groen) 7 dl melk (vol) 190 g bloem (tarwebloem) 2 eieren 200 g Noordzeegarnalen (gepeld) 140 g boter (bakboter) 150 g kaas peper zout nootmuskaat 100 g veldslaBereiding: De bloemkoolroosjes gaarkoken in gezouten water. Af... bekijk recept »

Bloemkoolquiche

300 g bladerdeeg 1 bloemkool 6 sneetjes spek (gerookt) 4 eieren 1 dl melk (halfvol) 0.5 dl room 150 g kaas peper zout nootmuskaatDe spekblokjes kort aanbakken zonder vetstof in een pan met antikleeflaag. Uit de pan nemen. De in kleine roosjes gesned... bekijk recept »

Bloemkoolsoep

Voor 4 personen: 1 liter kippenbouillon 1 ui 1 bloemkool 1 deciliter melk 1 laurierblad 1 deciliter roon 1 eetlepel fijngehakte peterselie klontje boter nootmuskaat peper en zoutSnijd de ui in ringen en laat die zachtjes in de boter stoven. Was onder... bekijk recept »

Broccolieschotel

500 gr brocoli3 dl melk3 eieren1/2 thl zout1/2 thl nootmuskaat100 gr geraspte kaasklontje boter of magarineBereiding: - Verwarm de oven voor op 200°C of gasstand 4. - Maak de broccoli schoon, verdeel de roosjes en kook de roosjes ca. 3 minuten in wat... bekijk recept »

Broccolistamppot met noten

voor 4 personen: 1 kg aardappelen zout, 750 gram broccoli, 4 eetlepels zure room, 1 klein ei, peper, nootmuskaat, 1 theelepel mosterd, worcestershiresaus 100 gram geraspte oude kaas, 200 gram grof gehakte gemengde noten.Schil de aardappelen en kook z... bekijk recept »

Brussels grondwitloof met ravioli in paddestoelens

voor 4 personen: 12 mini witloofjes (uit de volle grond) 12 raviolivellen 150 g shii-take's 150 g oesterzwammen 150 g witte champignons 1 sjalot 1 dl truffelsap, 1 citroen, 1 dl hazelnotenolie enkele wolkjes pom-pom champignon 20 g truffels (als ve... bekijk recept »

Brussels witloof met ravioli in paddestoelensaus

12 kleine witloofjes12 raviolivellen150 g shii-take's150 g oesterzwammen1 sjalot150 g witte champignons1 dl truffelsap1 citroen1 dl hazelnotenolieenkele wolkjes pom-pom champignon20 g truffels (als versiering)nootmuskaat- De witloofjes laten garen in... bekijk recept »

Brusselse stamppot

Voor 4 personen: 1,5kg aardappelen 2 uien 1kg spruitjes melk nootmuskaat peper en zout boterSchil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Maak de spruitjes schoon, was ze en kook ook deze gaar. Maak de ui schoo... bekijk recept »

Romige bloemkoolsoep

750 bloemkool7,5 dl kippenbouillon2,5 dl room1/4 thl nootmuskaatpeper en zout naar smaak- Snij de bloemkool in roosjes, verhit olie in een grote pan, roerbak daarin de bloemkool in 3 minuten een beetje zacht, bouillon toevoegen en afgedekt 10-15 minu... bekijk recept »

Pagina 75 van 100