Recepten met nootmuskaat

1000 recepten met nootmuskaat

Nootmuskaat

Nootmuskaat Nootmuskaat is de gedroogde pit van de nootmuskaatvrucht. Die heeft een warm en heel aromatische karakter, met een vleugje kruidnagel en een diepe, bitterzoete, houtachtige smaak.

Zuppa pavese (bouillon met ei) uit Italië

4 eieren 1 liter bouillon (van tablet mag) 4 sneetjes witbrood boter zout en peper nootmuskaat 4 eetlepels parmezaanse kaas oreganoBesmeer de sneetjes witbrood zonder korst aan beide zijden licht met boter. Maak er toast van in de toaster of in de ko... bekijk recept »

Zuurkoolstamppot

Voor 4 personen: 1 1/2 kg aardappelen zout 1/2 eetl. jeneverbessen 750 g zuurkool (uit het vat of 1 1/2 zakje) 1 eetl. boter of margarine +/- 1 1/2 dl. melk peper, zout en nootmuskaatDe aardappelen schillen, wassen en in stukken snijden. De aardappel... bekijk recept »

Gevulde kip met couscous

1 kip van +/- 1,300 kg 100 gram couscous, 50 gram rozijnen, 50 gram amandelschaafsel, 4 fijngesnipperde dadels zonder pit, 1 eetlepel suiker, een halve eetlepel nootmuskaat en een halve eetlepel kaneelBereid de couscous zoals op de verpakking staat a... bekijk recept »

Stoofpotje van wijting met een herfsttintje

600 g wijtingfilet 1 wit van prei 1 sjalot 10 spruiten 20 g snijbonen 100 g boterbonen 100 g boschampignons 1/2 dl gevogeltebouillon 50 g hoeveboter olijfolie 4 eetlepels gehakte bieslook 20 g pistachenoten 1 teentje look erwtenscheuten voor de garne... bekijk recept »

Stamppot andijvie met champignons

1kg aardappelen zout 50g boter 200g chorizo 250g champignons 1dl melk 600g andijvie peper nootmuskaatSnijdt de chorizo in blokjes. Maak de champignons schoon en snijdt ze in plakjes. Maak de andijvie schoon, snijdt ze in smalle reepjes, was deze en l... bekijk recept »

Stamppot ijsbergsla met spekjes en kaas

Voor 4 personen: 1kg aardappelen zout peper nootmuskaat 1dl melk 1 krop ijsbergsla 150 gr belegen kaas 150 gr spekblokjes 1 ui 1 klein blikje maïsSchil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Maak de sla schoon... bekijk recept »

Sperziebonen overgoten met een eiersaus

ca, 800 gram sperziebonen [color=blue:3ab052c02a]**VOOR DE SAUS[/color:3ab052c02a] 40 gram boter 40 gram bloem 1/2 liter runderbouillon van 1 tablet zout nootmuskaat 3 hardgekookte eieren bosje bieslook eventueel een beetje appelsap.- Kook de eieren... bekijk recept »

Struisvogelsteak met groenepepersaus

Voor 4 personen: 4 struisvogelsteaks l (diepvries) 2 eetl. boter 1 dl droge witte wijn of 1 borrelglaasje cognac 1 eetl. groene-peperbolletjes 1,5 dl room nootmuskaat peper en zoutVerhit de boter in een pan. Kleur er gedurende 2 min. de diepgevroren ... bekijk recept »

Bechamel saus

35 gram boter 30 gram bloem, gezeefd 1/2 liter kokende melk 1 ui schoongemaakt en in dunne ringen gesneden 1 takje tijm zout peper 1 snuifje geraspte nootmuskaat 2 kruidnagelsBereid eerst een witte roux door 25 gram van de boter en de bloem bij een m... bekijk recept »

Blinde vinken met ajuinsaus en erwtenstoemp

Voor 4 personen: 4 blinde vinken 600 gr aardappelen 300 gr erwtjes (verse of diepvries) 2 uien blokje rundsbouillon 100 gr boter 1/2 liter rode wijn peper en zout nootmuskaatSchil de aardappelen en kook ze gaar. Plet ze met een stamper samen met de b... bekijk recept »

Pagina 74 van 100