1000 recepten met nootmuskaat
400 gr groene aspergeszout en peper300 gr tagliatelle(k&k of vers)25 gr boter1 kuipje boursin cuisine met knoflook75 gr geraspte parmezaannootmuskaat200 gr roze garnaaltjes (niet de allerkleinsten)2 el gehakte peterselie of 1 el gehakte dille. Smelt ... bekijk recept »
1 eetlepel olijfolie 3 in ringen gesneden prei 1 gesnipperd rood pepertje 450 gram gare linzen 2 theelepels gehakt korianderblad 2 eetlepels fijngehakte verse munt 1 eetlepel rode wijnazijn peper zout nootmuskaat 4 eieren. Verwarm de oven v... bekijk recept »
2 ons gekookte mosselen 1 ons geraspte pittig belegen of oude kaas (heb je in zakjes) boter nootmuskaat mosselbord of groot plat bord dat in de oven kan Wrijf het bord in met een beetje boter (om aanbakken te voorkomen). Leg de mosselen er zo op dat ... bekijk recept »
- 1 blik doperwten - 1 bakje champignons - 1 bakje magere spekblokjes - evt. zout en nootmuskaat Hulpmiddelen Hulpmiddelen - Voorbereiding - Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes Bereidingswijze - Bak de dobbelsteentjes spek in iets bot... bekijk recept »
4 stuikjes witlof] 4 eieren] 75gr.roomboter] 15 gr.bloem] 1? dl.melk] 2 el.citroensap] 1 mesp.nootmuskaat] peper,zout,paneermeel] Smelt 25 gr.boter in de groentepan en leg daarin de witlof met wat peper en zout en besprenkeld met citroensap.Laat de... bekijk recept »
4 plakjes gruyerekaas 1 dl slagroom nootmuskaat zout en peper 80 gram boter 4 witte boterhammenvan de korst ontdaan Zorg voor 4 kleine potjes waarin de eieren kunnen worden bereid. Snij het brood zodat de sneden passen in de potjes. Smelt de boter in... bekijk recept »
1200 g kippenbouten 3 teentjes knoflook in plakjes olie om in te bakken 4 kruidnagel 1 e verse gemberwortel geschild en in plakjes 1 t ketoembar(koriander) 1/4 t peper 2 koppen rijst 3 uien in halve ringen en bruin gebakken 1 t zout 2 t serehpoeder(o... bekijk recept »
500 gr aardappelen2 eetl. bloem1 eidooier1 eizout peper en nootmuskaatgeschaafde amandelen,voor de vulling 250 gr geitenkaasfrituurvet of olie. Giet de aardappelen af, wrijf ze door een zeef of stamp ze fijn. Laat het kruim even uitdampen en meng er ... bekijk recept »
250 gram boter - 175 gram basterdsuiker - 6 eierdooiers - 250 gram zelfrijzend bakmeel - 4 theelepels kaneel - 1 theelepel kruidnagelpoeder - 2 theelepels kardamompoeder - 1 theelepel nootmuskaat - 1 zakje vanillesuiker - 4 eiwitten - poedersuiker Be... bekijk recept »
4 eierdooiers1/2 l koude kippenbouillon2 cl Marsala of Vin Santo (Italiaanse dessertwijn)50 g boter1/2 tl kaneel1 mespunt suikernootmuskaatzout De eierdooiers in een schaal doen en beetje bij beetje de kippenbouillon en de Marsala erdoor roeren, flin... bekijk recept »