1000 recepten met peterselie
½ bakje platte peterselie (a 20 g) 500 g rundergehakt (extra mager) 1 ei (losgeklopt) 1 el shoarmakruiden (busje 60 g) 1 teen knoflook (fijngesneden) 4 el olijfolie 1 rode paprika (in dunne reepjes)1. Sn... bekijk recept »
2 sjalotten 20 g platte peterselie 350 g haricots verts 2 citroenen (schoongeboend) 2 el wittewijnazijn 1 el Franse mosterd 1 el olijfolie 100 g bloem 400 g sliptongfilet 160 g boter 25 g kappertjes1. Snipper de sjalotten en ... bekijk recept »
1 bloemkool 1 schaaltje tofu naturel (375 g) 1 eetlepel kerriepoeder 2 eetlepels zonnebloemolie 1 pot Indiase (currysaus (korma 400 ml)) 1 zak naanbrood (koriander/knoflook (280 g)) 1/2 zakje verse peterselie (a 30 g)1... bekijk recept »
750 g vastkokende aardappelen 1 ui 4 takjes peterselie 2 el bloem 1 ei 4 el olijfolie 4 el boter1. Schil, was en rasp de aardappelen grof boven een kom. Dep het aardappelrasp goed droog met keukenpapier. Snipper de ui en snijd de petersel... bekijk recept »
12 amandelschelpen 25 g blaadjes platte peterselie 25 g geraspte parmezaan 1 kleine sjalot 25 g pijnboompitten 1 teentje knoflook 20 g oud broodkruim 5 cl droge witte wijn 6 cl olijfolie 3 dikke eetlepels grof zout1. Spoel de amandelschelpen en doe... bekijk recept »
500 g trostomaten ½ groene paprika 2 bosuien 8 g verse dille (zakje à 15 g) 5 takjes peterselie 3 el olijfolie 1 el rodewijnazijn ⅔ tl gemalen komijn (djinten)1. Snijd de tomaten in hele kleine stukjes. Maak de paprika s... bekijk recept »
1½ kg knolselderij 2 tenen knoflook 2 uien 25 g boter 1 tl gemalen nootmuskaat 2 kippenbouillontabletten 1250 ml kraanwater 2 eetrijpe peren 125 ml slagroom 30 g peterselie 6 el olijfolie 3 el appelciderazijn1. Schil de kno... bekijk recept »
95 g hazelnoten 1 citroen 20 g platte peterselie 5 eieren 300 g geitenkaas 50 g cheddar 8 el olijfolie 15 g boter 400 g spinazie 12 vellen filodeeg 1 mespunt cayennepeper 1 tl nootmuskaat1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooste... bekijk recept »
250 g Rustique camembert 50 g chorizo (worst) 2 el bladpeterselie 1 stokbrood 1 barbecue 1 bakpapier 1 aluminiumfolie1. Steek de barbecue aan. Leg een royaal vel bakpapier op een vel aluminiumfolie. Neem de camembert uit de verpakking en leg de... bekijk recept »
3 teentjes knoflook 1 zakje verse peterselie (30 g) 1 ei 2 sneetjes witbrood 300 g half-om-halfgehakt 6 eetlepels olie 1 duopak aardappelschijfjes (700 g) ½ beker Griekse yoghurt (a 500 ml) 2 komkommers 2 eetlepe... bekijk recept »