1000 recepten met peterselie
4 tongfiletsboter (vloeibaar)1 bosje peterselie (krul)1 kg aardappelen1 dl melk1 citroen1 krop slaolijfoliewitte wijnazijnnootmuskaatpeperzout8 kerstomaten1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en kruid met peper, zout en ... bekijk recept »
300 g rodekool300 g witte kool4 lente-uien4 radijzen1 chilipeper1 handvol verse koriander1 handvol bladpeterselie2 el citroensap2 el witte wijnazijn1 kl scherpe mosterd1 kl honing50 ml olijfoliepeperzout1. Schaaf de witte- en rodekool heel fijn (dat ... bekijk recept »
100 gram bulgur of couscous2 bosjes peterselie, grof gehakt1 bosje munt, grof gehakt4 lente-/bosuitjes, zeer fijngesnedenmespunt kaneelpoedermespunt nootmuskaatmespunt gemberpoeder2 trostomaten, zonder zaadjes, in kleine blokjessap van 1/2 ci... bekijk recept »
400 g kipfilet2 teentjes knoflook, gehakt50 ml droge sherry50 ml water2 g saffraandraadjes of 1-2 theel. saffraanpoeder3 eetl. olijfolie3 eetl. geschaafde amandelen2 eetl. gehakte peterseliezoutversgemalen peper8 spiesen1. Snijd de kipfilet in de len... bekijk recept »
40 g hazelnoten, grof gehakt100 g (platte) peterselie, gewassen en gedroogd1 eetl. verse tijmblaadjes3 teentjes knoflook2 eetl. kappertjes200 ml milde olijfolie100 g versgemalen Parmezaanse kaaszoutversgemalen peper1. Rooster de hazelnoten lichtbruin... bekijk recept »
500 g rauwe bieten, geschild en in parten3 eetl. olijfolie1 eetl. honing1 eetl. verse tijmblaadjeszout en versgemalen peper4 grote ribkarbonades2 eetl. boter1 ui, fijngesnipperd1/2 bosje peterselie, fijngehakt1 theel. scherpe mosterd1. Verwarm de... bekijk recept »
2 blikjes sardinefilet2 eetl. groene olijven zonder pit, zeer fijngehakt2 takjes peterselie, fijngehakt2 eetl. mayonaise1 eetl. vers citroensapzout en versgemalen peper4 ciabattabroodjes1 vleestomaat, in 8 plakjes1. Laat de sardinefilets uitlekken en... bekijk recept »
200 g diepvriesdoperwtenzout en versgemalen peper2 eetl. extra vergine olijfolie2 sjalotten, fijngehakt1 citroen150 g parmaham, in reepjes300 g spaghetti2 eetl. munt, fijngehakt2 eetl. platte peterselie, fijngehakt25 g boter1. Blancheer de doperwten ... bekijk recept »
600 g bloemige aardappelen 2 sneetjes Meesterlyck-ham 30 g champignons 2 eierdooiers 2 eieren 2 el bloem broodkruim 40 g boter 20 g sjalot 20 g peterselie 20 g grove mosterd peper en zout 1. Plet de gekookte aardappelen. Smelt één eetlepel bo... bekijk recept »
200 g kabeljauw 500 g aardappelen 1 ei Solo 2 teentjes knoflook 2 takjes tijm 1 laurierblad 2 dl melk peper, zout en nootmuskaat 120 g peterselie 1 dl olijfolie broodkruim 2 rode uien 1/2 dl rode wijnazijn 2 eetlepels suiker Solo Frituurvet 1... bekijk recept »